Дата и час: 16 Яну 2026, 20:21

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 503 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Регионално развитие и политика
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2008, 17:28 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Това е тема за всички новоприети студенти в специалност Регионално развитие и политика. Темата е с цел да се запознаем и да разберем нещо повече за специалността, защото съм сигурна, че не съм единствената, която не знае много за нея. Моля ви батковци и какички, които учите в тази специалност, разкажете нещо повече. Има ли практики и какви? Има ли спорт и кой според вас е най-добрият и защо?Какво всъщност представлява специалността...

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Здравейте, колеги!
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2008, 19:29 
От дъжд на вятър
Аватар

Здравей колежке :D Гледам, че лека по лека се появяват хора, записали се в регионално :P И аз също като теб търся повече информация за специалността, особено относно учебния план - никъде не мога да го открия :roll: а като гледам няма много батковци и каки във форума, които да разяснят :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2008, 19:54 
В началото бе словото
Аватар

И аз съм колежка, привет и от мен. Страшно интересна ми се вижда специалността на мен даже тя ми беше първо желание и съм много доволна, че успях да вляза :fart: :fart:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2008, 20:26 
От дъжд на вятър
Аватар

Здрасти sweetness! :hello2: И на мен ми беше 1 желание :) Надявам се да останем доволни от специалността :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2008, 20:31 
В началото бе словото
Аватар

Ще ни е интересно, сигурна съм.... Жалко, че студентите сега почиват и ги няма, за да ни разяснят малко, за какво става въпрос :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2008, 10:25 
Пишете, о, братя
Аватар

На мен ми беше 2 желание, но само формално. Иначе го исках колкото и туризма. И на мен ми се вижда интересно. Нвкъде във форумя бях мернала нещо като програма и ми стана още по-интересно...Утре ще се запиша и ще кажа коя група съм...

П.С Все още чакаме батковците и какичките от РРП, да споделят своя опит с нас, зайчетата :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2008, 14:53 
В началото бе словото
Аватар

То аз се записах ама не помня коя група съм... Нищо де октомври ще ти кажа. Айде успех със записването

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2008, 15:13 
В началото бе словото
Аватар

Здравейте колеги регионалисти аз съм ваша колежка от по-горния курс ... така че каквито въпроси имате стига да мога ще ви отговоря ( предмети които се изучава , учебен план , изпити , преподаватели и тн. ) 8)

Последна промяна manzana на 13 Авг 2008, 15:36, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2008, 15:32 
От дъжд на вятър
Аватар

manzana, здравей :D Радвам се, че най-после се намери човек от специалността :alien:
Така, аз имам много въпроси :) За начало да те питам доволна ли си от ррп (знам, че е много относително и всеки има различна гледна точка, но все пак :) ) Другото, което ме интересува са изучаваните предмети. Ще съм ти много благодарна ако ми кажеш горе-долу какви дисциплини се изучават - задължителни и избираеми, както и как седи въпросът с чуждите езици - от коя година мога да запиша втори, ако изобщо има такава възможност :P Имате ли практики? Знам, че туристите имат по две практики годишно, ако не се лъжа, и ако имате в какво се състоят?
Благодаря предварително :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2008, 16:03 
В началото бе словото
Аватар

Здравей колежке , с радост ще отговоря на въпроситети 8)
Лично на мен специалността ми харесва въпреки че има доста недоизпипани неща свързани с учебниа план например има предмети които се изучават цяла година , а изобщо не намирам за нужно да бъде така , и такива които са по интересни , но пък те се изучават един семестар ... явно тук трябва да се намесим ние студентите и да си изкажем мнението по този въпрос , но като цяло специалността е интересна , изучават се много неща от Икономика , Международни отношения , Право колкото искаш ( побаркватни от закони , но пък са интересни ) и разбира се доста неща свързани с география ( няма как ). Хубавото е ,че накрая излизаш специалист по всичко понеже се изучават много и различни предмети. Така че аз сам доволна за сега .
Колкото до практиката имаме две практики - първата е в края на втори курс и е по Природна география и Социално икономическа география . Може да звучи страшно но беше невероятно яко 8) обиколихме почти цяла България за 8 дни и видяхме много красиви места , беше си все едно екскурзия . А другата практика е в края на трети курс и е свързана с практически занимания , но не мога да ти кажа повече понеже сега ще съм трети курс и не съм била 8) ако имам повече инфо ще пиша .
Колкото до езиците ето това е доста неспокосана работа ... имаме право да запишем само езика с които сме кандидатствали и нищо повече . Супер прецакващо но е факт . А най- тъпото е че за някои езици не успяват да ангажират преподаватели ( така бях аз с испански език накрая с триста зора си намерих преподавател да ме изпита и да ми пише оценка и за това се отказах от езика и ми е голама мъка ! ) Иначе до колкото знам по английски учат някакви глупости , само по немски и френски що годе не се оплакват колегите .
А варианта за втори език го забрави - няма такова нещо като втори език !!!! в справочника за кандидат-студенти пише че имаме право на такав вариант, но практиката показва , че не е така !
А колкото до предметите на първия учебен ден ще ви дадат
книжки с предметите които са избираеми и задължителни , но ето ти няколко примера за първи курс - Картография , Световно стопанство , Микро и макроикономика , Статистика , Основи на планирането , Социология , Информатика . Това са задължителни , а от избираемите - Културология , Психология , Философия , Природозащитно право , Етнология .... ако те интересува какво учим и в по-горните курсове пиши и ще ти кажа :) става и по интересно
Е това от мен ако има въпроси пиши ще се радвам да помогна до колкото мога 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2008, 16:29 
От дъжд на вятър
Аватар

Супер си, мерси много за бързия отговор :D :bounce: Всичко, което си написала звучи много интересно, вече нямам търпение да дойде 1 октомври :lol: Жалко единствено за езиците :roll: Много се надявах да мога да запиша испански, тъй като го учих като втори в гимназията, но явно ще си го уча сама :roll: Искам да те питам също колко предмета мога да запиша от избираемите и кои би ми препоръчала? Също ми е любопитно кои предмети изучавахте във втори курс (знам, че има време, но ми е интересно :) ) А нещата със спорта как седят? Задължителен ли е, носи ли ни бонуси и до колко спортове можем да избираме? :albino:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2008, 17:30 
В началото бе словото
Аватар

Ооо много гадно това с езиците.Аз не знам какво ще правя тъй като съм кандидатствала с италиански и най-вероятно ще сме доста малко хора и ще има трудности... :( Поне предметите изглеждат интересни и дано няма многооо математика

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2008, 17:33 
В началото бе словото
Аватар

Аз искам да попитам колко са изпитите в първи курс и дали се учи повечко география, защото на мен ми е много интересна тя?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2008, 10:35 
В началото бе словото
Аватар

manzana,как се казваш?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2008, 10:48 
В началото бе словото
Аватар

MRA написа:
manzana,как се казваш?

:roll: защо питаш ? 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 503 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Туризъм , Регионално развитие или Стопанско управление

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Студенти - общ форум

Edno_momi4e

35

3163

30 Яну 2009, 19:49

peterdi Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. новоприети студенти в специалност ,,РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ

в Други

itta

7

1123

03 Авг 2010, 10:23

Mushmul Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. "Регионално развитие и политика"

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в КСК 2007-08

Million

31

3284

11 Авг 2005, 19:12

smiling_girl Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. [КСК 2013] Регионално развитие и политика.

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Кандидатстудентска кампания 2013-2014

flx

21

3562

12 Сеп 2013, 16:51

slunce Преглежда последните мнения