Blood Countess написа:
Здравей, Н!
Бързи въпроси от мен:
На какво се осланяш в трудни моменти?
Как ще
ги стигнем?
Защо си толкова радикален в думите, убежденията и делата си? Има ли някаква
по - конкретна причина?
Какво мислиш за расизма? А за опортюнизма?
Едно въпросче, провокирано от изказванията ти за хората от Третия свят:
Запознат ли си с йерархичния модел на човешките потребности на Маслоу? Ако да - какво мислиш по въпроса? Ако не - запознай се и пак ми отговори.
Асоциирай следните думи:
нишка
поток
змия
слънце
вишна

Здравей, най-накрая. Виноват, извинявай! И веднага започвам:
1. Осланям се на фанатизма си.
2. Защо ни е да ГИ стигаме? И така сме си добре
3. Защото само цинизмът и безкомпромисността имат шанс да си пробият път през талазите от тъпота, некадърност и овчедушие.
4. Расизмът е малко обидна, но приемлива теория. Ако заявя направо, че я подкрепям, ще взема да наруша някой закон и затова няма да го правя, но ще отбележа, че я разбирам.
Опортюнизмът е силно препоръчителен, стига да не е безогледен. Съвсем безогледен.
Това за Маслоу беше много интересно и аз ти благодаря, че ми го подсказа. Достави ми удоволствие да поумувам. Като цяло идеята има обосновка, но аз смятам, че човек се влияе далеч не само от така спретнато наредените потребности в тази графика и поетапното им изпълнение. Виж примерно Стивън Хокинг - изумителен гений, факт. Но колко от чисто човешките си, телесни, социални и прочие потребности е способен той да удовлетвори, за да е "легитимен" за гений?
Има го и факторът СТРЕМЕЖ (амбиция), който ръчка хората повече към едни или други потребности и това е строго индивидуално. Има я и липсата на стремеж, която кара нахранени, облечени, семейни и образовани хора да са глупави, защото са родени в Италия или защото просто ги мързи да мислят. А това не Маслоу, а сам Бог не може да определи и поправи успешно.
Думи
нишка - свързване
поток - ромон
змия - зло
слънце - Бог
вишна - кръв (не знам точно защо, това ми беше първата асоциация)
Благодаря ти за въпросите и търпението