Versus написа:
Здравейте на всички!
Прочетох цялата тема, но не видях един да изказва свое, лично мнение. Един приятел каза, че ... еди какво си!!! Но това не винаги е надеждно! В Бургаски Свободен Университет нещата стоят другояче. Аз самата уча в този университет, специалност PR. В началото на първата година групите бяха 4, после 3, сега 2, като завършим ще завършим само тези, които са искали да получат образование. Казвам ви личното си мнение, както и това на колегите си! Няма значение в кой университет учите, ако самите вие не желаете да се образовате! Както се казва - "На сила хубост не става!" Аз кандитатствах САМО в БСУ, САМО една специалност, приеха ме и започнах да УЧА, както трябва. Преди това завърших езикова гимназия с отличие!!! С чиста съвест мога да кажа, че до сега НЕ съм ПЛАЩАЛА и НЕ съм правила СВИРКИ, за да си взема изпитите! За да се вземе стипендия трябва успех над 5,50 и извън училищна дейност!!! Имаме преподаватели специализирали в Кембридж, в Русия - Московски университет, в Германия, САЩ, Холандия и това са само в моята специалност!!!

Университета има 6 годишна акредитация (максималният срок), регламентирана от Закона за висшето образование. Университета има богат социален и културен живот! Всяка година, всеки факултет се събира на коктейл, където студентите имат възможност, да се запознаят с много от бизнесмените, от региона. Също и с действащи журналисти от масмедийте. Това дава възможност, за изграждане на положителни връзки м/у бъдещите специалисти и потенциалните им работодатели! Ходила съм и е доста интересно. Материалната база е невероятна, не говорим само за фасадата на сградата. Компютърните зали са оборудвани с последните новости, има радио, издава се вестник, има и театрално ателие, където студентите на БСУ могат да се изявят и като актьори! Доволна съм от преподавателите и отношението, което се изгражда м/у нас, от самото преподаване и знанията, които получавам!
Аз не знаех, че в Бургас имаме "престижен" университет. Но то май само вие, които учите там, си мислите, че е нещо кой знае какво. Всеки, който живее в Бургас (като мен) знае що за репутация има този ВУЗ. Радвам се за теб, че си разбрала, че за да преусееш и да се чувстваш горд от това, трябва учене. Това едва ли важи за по-голяма част от колегите ти. Странно ми е защо обаче си решила да учиш точно там

. Специалността, която си избрала я има и в СУ и бъдещите ти работодатели доста повече биха се впечатлили, когато си завършила СУ, а не БСУ. Всички предимствата, които изтъкваш си ги имаме и тук и нямам съмнение, че материалната база е невероятна при положение, че хвърляте толкова пари за диплома от "елитния" БСУ. Това обаче е форумът на СУ и по никакъв начин няма да може да убедиш бъдещите и настоящи студенти колко добро е това университетче. Все пак успех в начинанията и дано не съжаляваш, че си избрала БСУ, за което аз лично много се съмнявам.