Дата и час: 16 Яну 2026, 14:48

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 135 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Полезно ли е за България независимо Косово?
Да, безусловно. 17%  17%  [ 13 ]
Бий шумадийския (сръбския) свинар. Бий, бий, бий! 19%  19%  [ 15 ]
Не, цепи Македония. 31%  31%  [ 24 ]
Да, цепи Македония. 15%  15%  [ 12 ]
Немой, я сум мало право српче. 18%  18%  [ 14 ]
Общо гласове : 78
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Независимостта на Косово
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2008, 02:49 
Дръменбейсонафт
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
tomagordeev написа:
Иначе за нас това си е
...носталгия към Югото на Тито и Слобо...
.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2008, 04:05 
От дъжд на вятър
Аватар

Напротив, Тито е ревизионист и предател. А Милошевич дори не е комунист.

СИЛАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА Е В НЕГОВАТА ОРГАНИЗАЦИЯ

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2008, 06:43 
Дръменбейсонафт
Аватар

ОК...Тома, съпротивецо...ще ми е интересно да се запозная със становшището на ДС (23) за Осетия, Абхазия и тем подобни формирования...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2008, 19:04 
Дръменбейсонафт
Аватар

Какво стана съпротивецо...заседавате ли...или чакаш да излезе статия в сайта???
Кажи си...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2008, 10:29 
От дъжд на вятър
Аватар

Дичоу написа:
Какво стана съпротивецо...заседавате ли...или чакаш да излезе статия в сайта???
Кажи си...

Въпросът за Кавказ има много аспекти, но в основата си е ясен.

Чакам да излезе статия в сайта.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2008, 10:31 
От дъжд на вятър
Аватар

А твоето мнение какво е? Как го виждат този конфликт фашистите?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2008, 10:43 
най-голем
Аватар

tomagordeev написа:

Чакам да излезе статия в сайта.

Това да се превежда като "Чакам официално становище на компартията, щот не съм способен да мисля самостоятелно".

Ей, редхед, такива като теб ли ми осраха подписа преди два дни? :evil:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2008, 11:23 
От дъжд на вятър
Аватар

"Това да се превежда като "Чакам официално становище на компартията, щот не съм способен да мисля самостоятелно". "

Ами "компартията" ще даде официалното си становище по-нататък. А сега просто подготвяме материал, който съвпада в основата си с отношението ни по въпроса.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2008, 19:23 
Дръменбейсонафт
Аватар

tomagordeev написа:
"
Ами "компартията" ще даде официалното си становище по-нататък. А сега просто подготвяме материал, който съвпада в основата си с отношението ни по въпроса.

А ти не можеш ли да мислиш, съпротивецо????
Драги ми Смехурко... радвам се, че всички могат да видят какво представлява, цялото ви ДС 23... шепа зомбирани хорица...търсещи евтина популярност съставяйки жалки "чаршафи" с малоумни тези...единствения ми коментар може да е:
"Съветските болни - най-здравите болни"

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2008, 23:10 
От дъжд на вятър
Аватар

Независимо Косово - да. Обединена Албания - не. Колкото до дележа на Вардарско - половината или нищо, натам отиват нещата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2008, 23:14 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
Дичоу и Тома Гордеев, наистина сте забавни, но за съжаление темата не е "комунисти срещу фашисти", та ще ви помоля да пишете по темата. Благодаря предварително :)

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2008, 20:20 
Легендарен флуудър

Подочух нещо от сръбски приятели, които се кефеха, а аз още повече!
Сърбия е успяла да вкара в дневния ред на Общото събрание на ООН проекторезолюция ООН да се обърне към Межународния съд, за да провери той дали няма нарушени международни споразумения и устава на ООН при признаване независимостта на Косово....
В Комитета по изработване на дневния ред участвали 28 държави, от които 6 били вече признали независимостта, но все пак включването на проекторезолюцията било прието единодушно, включително от представителите на САЩ и Великобритания...
Те се радваха на възможността въпросът да бъде преразгледан, а аз на тяхната наивност...
Finis Serviae! :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2008, 20:49 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Според мене Сърбия преживя своя Ньойски договор с отделянето на Косово. Каквото си посееш, такова ще пожънеш... 8) Сърбите бяха агресорите на Балканите и си получиха заслуженото. За мене по-важното е какво ние печелим от цялата работа, но както в повечето подобни ситуация ние не правим нещо особено. Има друга опасност и това е Велика Албания, която засяга и Македония, а и Западните покрайнини вече. Колкото по-бързо се решат тези проблеми, толкова по-лесно ще стане иначе не е оферта да се чака войната като изход от ситуацията.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2010, 16:09 
В началото бе словото

Здравеите искам да споделя пътуването си до Косово, защото никаде не намерих нова информация за там, както и добри хотели за преспиване.
На 19.07.2010г. в 10.00 тръгнах от София. Реших да мина през Сърбия защото пътят от там е малко по къс отколкото през Македония. Очудващо на границата със Сърбия се забавих около 10мин. Бърз преглед на документите и газ за първият град от марширута Пирот. Разбирасе стараех се да не превишавам много скороста, защото още до Пирот минах покраи два радарни поста на полицията. Пирот го преминах транзит в посока за Ниш. Направи ми впечетление добрият асвалт и множеството от тунели по пътя, които бяха в много добро състояние. Разбирасе забравих да споделя, че целогодишно се кара на фарове в Сърбия. Така стигнъх до Ниш, реших да не влизъм в града, а да продължа по главнят път покрай Ниш. Пътят ме изкара директно на магистралата за Белград, но аз не бях трагнъл натам, наложи се да обърна на първата отбивка и да хвана посоката за Скопие, защото следващият град които трябваше да стигна беше Прокопиле. Така след няколко километра по магистралата се отбих за Прокопиле. Това е последнят град преди границата с Косово. Хубаво ще е да имате навигация, защото като влезнах в Прокопиле табелки за Косово въобще няма, а само на едно място в храсталаците видях табела за Прищина. След Прокопиле забравяте за хубавият асвалт и започвате да се наслаждавате на кръпка до кръпка по пътя и разбирасе без никъкви табели, все едно отивате наникъде ( да за Сърбите си е за никъде ). Разбирате, че стигате до границата по опожарената църква няколко завоя преди Косово ( гадна гледка ) и разбирасе по мрасотията покрай пътя, оствена от така наречените европейци с немски регистраци които се прибират всяко лято с колоний от Германия за родните си места.
Спирам пред импровизираният граничен пункт, къдто веднага забелиазваш граничари с калашнитци. През Сърбите минавам бързо, но триабва да заплатя на Косоварите 40евро за засраховка за две седмици ( това е минимума ), защото нашата зелена карта не важи в европеиската държава Косово. Веднага след границата има пицария и спирам да обядвам, чесът е около 13-30. В БГ си бях обменил евро, защото това е паричната еденица в Косово. Храната е отвратителна, но засметка на това малко по-евтина от БГ. Пилешката супа е толкова мазна, че всеедно е храна за ескимоси, а омлета е с миризливо сирене. Така след като останах полугладен, но леко зарадван от цената на Марлборото, която е 1.60 евро, тръгнах за Прищина ( столицата на Косово ). Първото което ти прави впечетление е един запостял стадион и огромна джамия, като навсякъде по пътя е окичено по къщите Американското и Албанското знаме, е разбирасе неможе и без надписите АОК (армия за освобождаване на косово ). Неможах да разбера кога съм влезнъл в Приштина, защото около пътя всичко е застроено от огромни и луксозни къщи.Самият град не е нищо особено, но задръстванията са огромни, а в централната част дори са прекалили с панелните блокове. Така без да искам стигам до хотел Прищина( огромна зграда соц стил, която всеки момент може да се срути) , разбира се не си направих и трудът да слизъм. Реших да попитам минаващите хора за друг хотел, но за мое очудване всеки се правеше че неразбира сръбски и трябваше да се оправям на англиски. Все пак за 2евро едно такси ме закара до друг хотел в централната част на града. Импровизирано хотелче или по скоро почасово мотелче, но вътре беше чисто, а цената му доста висока 30евро, но нали съм в централната част на града между панелките. Настаних се и след около два часа реших да излезна да вечврям някъде защото в хотела нямаше ресторант. Първото кръчме до хотела е една гаражна калбойска срешта. Отварям вратата и изведнъж настъпва тишиина и всеки почва да те зяпа, остава само музиката, която е сръбска, но с албански текст. Както отворих така и затворих. Тръгнах по централната част и реших ако има ресторант за бързо хранене да седна там. След двайсетина минути разходка през което време се очудих за мое одивление на красивите и подържани жени, а подчти никъде не видях пенсионери по улиците. Така стигнъх до едно заведение което приличаше на Косово фаст фууд, реших да влезна и да вечерям косовски бъргър. Сандвичът беше огромен и отново невероятно мазен и бъкан с подправки, изпих и две коли като платих 2.50 евро. След това се разходих още малко и се прибрах в хотела за заслужена почивка.
Така поспах един час повече защото са един час назад от нас. На 20.07.2010г. в 9.00 без да закусвам и да пия кафе тръгнах за Митровица. За мое нещастие има само един път до там, които е в ремонт и караш в колона по лунен пеизаш. 30км ги изминъх за около час. Преди Митровица реших да спра на една бензиностанция за закуска, веднага ти прави впечътление цената на горивото ( 0.70евро за дизел и 0.80 за бензин ). Преди Митровица ти прави впечатление бодливата тел и пътните знаци за танкове и както при Приштина отново всичко по пътя е застроено с какво ли не. Отново ми се налага да попитъм някой за адресът на които трябва да отида и забележете като ги попитам на български пак се правят че неразбират и започват на англиски, но не се осещат и преминават на сръбски. Както и да е в Митровица на всяка крачка има косовски полицаи, е няма такива гъзари като тях. Всичките се возят в ланд роувъри, ланд круизър и голф5 и ходят с динии под мишниците. След дълго въртене из Митровица всепак стигнъх до зградата в която имъх среща, а на покривът и познайте пак американско знаме.
След срещата дирекно си тръгнах за БГ. На Косово-Сръбската граница Сръбските митничари директно ме отбиха на страни като започнаха да тарашът цялата ми кола, дори изкаръха скенер и я провериха отвсякъде плиус багажа. Завършиха с думите - Абе уве е празно бе брато. И така след окол три часа си бях в БГ.

Надявъм се да съм ви бил полезен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2010, 17:58 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
Много ме накефи, не толкова с разказа, въпреки, че и него си го бива. :mrgreen:
Ами, съвет към всички пътуващи из Косово: не говорете на български, руски и сръбски, за да не пострадате. Карайте направо на английски, френски, арабски, китайски дори! Сигурно си спомняте, но наше момче от някаква хуманитарна организация, което си говорило на български с приятел, беше застреляно, защото го взели за сърбин. Те ти "европска држава Косово"! :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 135 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9