Дата и час: 22 Яну 2026, 06:14

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 347 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Образователни технологии
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2008, 17:21 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Тазгодишните учебници по история също бяха без дискусиите, а самите дискусии се даваха отделно. На мен не ми е пречело... Даже като са ми на работните листи ми е по-лесно, защото си ги намирах много бързо, бяха ми отделно и ги запомнях по-лесно.
По литература - има и много авторски неща. Не баш всичко е преписвано. Но като цяло СУ са си влюбени във Валери Стефанов, така че е добре да се поназнайва нещичко от него.

Аз имах предвид, че като цяло учебниците им са авторски. Литературата си е литература... Там малко трудно човек открива топлата вода.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2008, 17:53 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 3 пъти.
А пишехте ли теми,които да ви ги проверяват?След курса имахте ли вече темите,готови за учене,или само знания без готови теми? :roll: Аз си мисля да тръгна тази година на курс по литература и до лятото да имам темите,а в 12ти клас само да ги уча.Не знам дали ми е правилна стратегията,де.Притеснявам се,че не ми се отдава писането на теми.В седми клас ходех на частни уроци ,четях много критика,съставях си темите,учителката ги проверяваше,а после ги учех. :roll: Имах 5,50,обаче сега материалът е доста по-голям.Просто не знам коя е правилната тактика.А даваха ли ви разни неща на по-завъртян език? :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4

'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2008, 18:01 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
SunnySummer написа:
А пишехте ли теми,които да ви ги проверяват?След курса имахте ли вече темите,готови за учене,или само знания без готови теми? :roll: Аз си мисля да тръгна тази година на курс по литература и до лятото да имам темите,а в 12ти клас само да ги уча.Не знам дали ми е правилна стратегията,де.Притеснявам се,че не ми се отдава писането на теми.В седми клас ходех на частни уроци ,четях много критика,съставях си темите,учителката ги проверяваше,а после ги учех. :roll: Имах 5,50,обаче сега материалът е доста по-голям.Просто не знам коя е правилната тактика.А даваха ли ви разни неща на по-завъртян език? :lol:

Това със зубренето на темите най-приятелски те съветвам да си го избиеш от главата ;) Не за друго, а защото литературата не е история и не става само с назубряне и възпроизвеждане. Разбира се, сигурно има хора, които успяват и със зубрене, не знам. В ОТ теми не се пишат (всъщност може да ви ги дават за домашно, ама аз лично така и не написах нито една), но се правят пробни изпити (аз съм ходил точно на два, ама това си е мой проблем :D ). Научи се да мислиш върху литературата (в общ план) и да си структурираш мислите в логическа последователност. Опитвай се да схванеш философията на автора, логиката, върху която са построени текстовете му. Е, не мога да отрека, че в училище (макар че бях в технически колеж) през всичките пет години от осми клас сме писали по литература - но винаги са били някакви творчески задания, които провокират мисленето. Иначе да, можеш да си пишеш темите за практика, но според мен "ученето" им само ще ти навреди... Ааа, и не, не пиши засукано - никой не го иска, макар че в анализите има много ненужно усложнен изказ. Иска се логически издържан анализ, подкрепен с непротиворечиви доказателства. В ОТ ще те научат как се пише най-важният компонент на съчинението - тезата ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2008, 18:29 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
SunnySummer написа:

И аз ще те посъветвам да забравиш за зубренето. В обучението се залага върху разбирането на автора, философията му, времето, в което е живял и творил, както и смисъла на произведенията му. Ще те научат как да анализираш и да съставяш интерпретация дори върху напълно непознат текст. Най-малкото ще ти бъде ненужно да учиш темите наизуст.

Но иначе - всяка седмица се пише домашно - или цяла тема (ако сте в края на даден автор), или увод и теза (наистина се залага много върху изграждането на тезата). На два-три автора се правят пробни петчасови изпити - както са в софийския. А през юни месец всяка седмица ще имаш изпит. Идеята е като идеш на реалния изпит, вече до такава степен да си свикнал, че да не ти прави впечатление и да си го направиш като хората, без притеснения. Ще те оценяват по възможно най-строгите критерии. Като цяло, не се надявай на шестици ;)

Ако нямаш стил на писане - и такъв ще си изградиш. Така че - да, ще има неща на завъртян език, само че ти ще можеш спокойно да боравиш с тях.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2008, 16:33 
В началото бе словото

здравейте,
искам да попитам от какво ниво почва курса по Английски език за кандидатстване във ВУЗ ?
и по всяко време ли можеш да се включиш или има точно определени дати,от които почва курса и след това не може да се запишеш ?
и последен въпрос,колко продължава курса ?
благодаря предварително.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2008, 16:45 
Да живей словото
Аватар

desi_to написа:
здравейте,
искам да попитам от какво ниво почва курса по Английски език за кандидатстване във ВУЗ ?
и по всяко време ли можеш да се включиш или има точно определени дати,от които почва курса и след това не може да се запишеш ?
и последен въпрос,колко продължава курса ?
благодаря предварително.

В началото държите тест за входящо ниво и според него ви разпределят по групи, има всякакви спокойно :) Курсът е през цялата година - до самия изпит. По принцип се записва наесен, но много хора се присъединиха и доста по-късно, дори през втория срок :shock: Успех на теб с кандидатстването :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2008, 17:54 
В началото бе словото

..а цените какви са ? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2008, 18:00 
Да живей словото
Аватар

desi_to написа:

700лв за един предмет, ако запишеш повече имаше някаква отстъпка, не помня каква, щото записах само 1 предмет :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Търся добър частен учител по История.
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2008, 17:18 
В началото бе словото

Някой може ли да ме насочи към добър частен учител по История.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Тарся добър частен учител по История.
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2008, 17:23 
Легендарен флуудър

Lost_in_thought написа:
арся добър частен учител по История.

За начало започни с българския език!
:roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Търся добър частен учител по История.
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2008, 09:02 
От дъжд на вятър

от кой град си?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Търся добър частен учител по История.
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2008, 10:11 
В началото бе словото

Lost_in_thought написа:
Някой може ли да ме насочи към добър частен учител по История.

Ако си от Пловдив пиши на ЛС , познавам най-добрата.Оценка - 5.75

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2008, 00:05 
От дъжд на вятър

julleto написа:
desi_to написа:

700лв за един предмет, ако запишеш повече имаше някаква отстъпка, не помня каква, щото записах само 1 предмет :mrgreen:

Аз бях записала два предмета и ми направиха отстъпка 5% или 10% отстъпка, не помня със точност. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2008, 00:07 
От дъжд на вятър

julleto написа:
...По принцип се записва наесен, но много хора се присъединиха и доста по-късно, дори през втория срок :shock: ...

Навсякъде ги има такива индивиди, и при нас имаше и не се справяха изобщо с материала. Просто им се чудя на тия хора :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2008, 00:09 
Да живей словото
Аватар

И аз им се чудя, ама на! А отстъпката беше 5% :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 347 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Може ли да се влезе в престижна специалност без частни уроци

[ Отиди на страница: 1 ... 12, 13, 14 ]

в КСК 2009-2010

Coverdale

197

12910

02 Окт 2008, 13:32

ники Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Консултации/ частни уроци по бизнес английски език

в Работа, стаж и кариера

Sigro

0

495

15 Апр 2011, 15:55

Sigro Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Може ли да се влезе в престижна специалност без частни уроци

в КСК 2011-2012

FMI

12

1097

25 Апр 2011, 21:13

leia_loves_cats Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Продавам теми по История - Образователни технологии

в Купувам-продавам

zizu

0

368

04 Сеп 2013, 02:01

zizu Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кое е по-добре Образователни технологии или център Тара

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2007-08

zoxoxo

19

3036

25 Апр 2007, 22:00

coolman Преглежда последните мнения