radja написа:
JudyRamone написа:
Между "сляпо следване" и "следване с виждане" има огроомна разлика

аз пък не виждам никакъв смисъл от следване въобще.
подобно поведение, а също и гордостта от него са само и единствено белег за посредственост.
интелигентният човек има свои виждания.
да, и аз слушам пънк, да, и аз се кефя и на Уоти, и на Сид Вишъс, и най- вече на Джо Стръмър, но това не означава, че ще си сложа оранжев гребен и ще перкам по улицата с гордост, та да може всеки да види, че аз слушам тяхната музика. Мога да си я слушам и като си купувам дрехи, които ми харресват и ми отиват. За съжаление болшинството от метъл, пънк, готик и прочие субкултури фенове не са наясно не само с това, ами дори и с факта, че е препоръчително да носиш дрехи
свой размер.
И не е вярно, че феновете на тази музика носят мешки и черни фланелки, защото това ги кефи. Не. Носят ги или защото нямат пари за други дрехи(което не е недостойно.), или защото търсят определена социализация(масовия случай).
А намирането на кумир в определен изпълнител просто доказва, че днес ние си имаме нова религия.
Ми и аз не съм с оранжев гребен...нещо не чаткам ква точно е връзката

Хората си правят гребени, щото им се кефят, никой нормален няма да си прави нещо, което не му харесва.
Не става дума да се докарваш на външен вид само за да се знае коя банда слушаш - това е супер повърхностно и..хмм - посредствено?! Тук говорим (или поне аз говоря

) за отношение (при пънка) и начин на живот (при другите субкултури). Вие си тъпчете на едно място за некви тениски на групи (които принципно като идея са супер яки и не виждам що да не нося тениска на Клаш, та да се знае, че слушам ИМЕННО тях??при това баш мой си размер

)
Не говори за "болшинтсва", че това най-много ми бърка у мозъка! Най-мразим някой да ми казва ква съм и що съм, съдейки по "останатиле" или "повечето".
Интелигентният човек има свои виждания - ок. И кво, тениската ми на Клаш означава,че нямам свои виждания? А гребенът означава, че нямам вкус за две стотинки?
Вие отделяте музиката като нещо самостоятелно, но това НЕ Е така! Поне в моя случай и за хората като мен. Е, да, Риханна едва ли ще може да направи някоя запазена марка, ето нейната музика е вече музика колкото да не зАспиш вечерно време, когато някой от съседния блок е решил да прави купон. И все пак аз си говоря за себе си и смятам (а и от личен опит знам), че всичко е навързано, още повече, че нямам причини да се крия или да се срамувам от това, което харесвам или което съм.