Нека не обръщаме темата в поредната САЩ срещу Русия тема. Само за протокола ще отбележа, че въпреки 500 млрд. долара бюджетен дефицит заради Буши и непрестанните войни, които така или иначе струват скъпо на всяка държава, БВП на САЩ и БВП на Големия брат е в съотношение 1:15 в полза на янките. Предполагам, че на всички ви е ясно, че в момента броя на войниците или на хубавите изтребители в една евентуална война между тези две свръхсили няма да има голямо значение. В 21 век вече всички можем да заявим, че 3=5 или 1 = 7 (дали имаш ядрена сила да унищожиш земята веднъж или 7 пъти е едно и също. Умира се веднъж.

). Всъщност бях сигурен, че темата ще прерастне в подобна полемика, но ми се щеше да експериментирам. И сега съжалявам. Много би ми се искало да водим разумни диалози без изрази от сорта "идиотите от САЩ" или "пияниците от Русия" и т.н.
Що се отнася до 10 милионната армия на Русия мога да цитирам Патън "Дайте ми 1 седмица и ще накарам руснаците да молят не само за мир, но и за милост!". Предполагам на всички ви е ясно за пораженията на Русия след края на войната (в интерес на истината е имало момент, когато САЩ са въоръжавали руската армия). и за липсата на такива (или поне в минимален размер) от страна на САЩ (която всъщност излиза най - голям победител от цялата война и която в последствие възражда Европа с Бретън - Уудската валутна система и плана "Маршал", осъществен не без помощта и на Базелската банка). А какво би станало ако Патън беше атакувал знае само един Бог.
Що се отнася до арденската офанзива. Не съм сигурен, че са имали числен превез (или ако са имали предполагам не е бил голям), но тук говорим за немска армия и американски части, които се бият на хиляди километри от дома. А ти какво можеш да кажеш за фиаското на великата армия на СССР с Финландия?
Факт е, че на 11 септември се случи нещо, което наистина промени политическата карта на света. А как я е променило очаквам да ми кажете вие.

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...