Сега, да ти кажа: аз не съм русофил, но май започвам да ставам, поради политиката на САЩ! Мисля си, че ако съм можел преди 1989 г., съм щял да бъда отявлен съветофоб. СССР =/= Русия - това е мисленето на Буш-администрацията и очевидно е от времето на Студената война. В Европа, която е близо до Русия и затова по-добре и от по-дълго я познава, това им стана ясно преди години...
В тази връзка политиката на Русия сега много повече напомня на царска Русия, отколкото на СССР - прагматична е, с ясни ограничени цели, а не идеологическа - "да завладеем целият свят!" Струва ми се, че такава е политиката на другата страна.
По въпроса за филофобията - аз съм англофил! Не мога разумно да го обясня (английският език, традициите, характер, природа, самата история на страната и др.), както вероятно ти не можеш да обясниш американофилството си, но филофобията е емоция, а не разумно обяснение.
За Санстефанската ми е ясно достатъчно - пиар акция, нищо друго!
В САЩ не са защитени дори правата на американските граждани, особено на фона на европейските права, дори в нашата страничка! Да не говорим за правата на чужденците, или напр. в Гуантанамо...
Аз никога не обиждам, освен когато съм предизвикан и винаги съм се стремял да не надхвърлям нанесената ми обида.... Въпрос на възпитание - не американско, руско или европейско, а българско домашно... Виждам и при теб подобно нещо, за което респект! Това обаче не изключва бъзика, в който може да се случи да прекаля...
М/удр Медведев не е обвързан с КГБ, за разлика от Путин - всичко тече, всичко се променя!
Ай стига толкова...