Дата и час: 21 Яну 2026, 05:50

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 59 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Ох, ша се мре!?
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2008, 18:50 
Попълнихте ли в профила си специалност и курс
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Аз пък предлагам да се върнем в каменната ера и да хвърлим в печката всички пари, хай-фай, ПЦ и прочие играчки за разглезени и разюздани хора + всички останали резултати от НТП. Ще живеем доста по-сигурно и интересно и сами ще определяме живота си. Дори и колело не ни трябва. Огън... и той :). Само фрий лъв, фрий всичко!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2008, 19:00 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Аз не съм против НТП. Просто обобщих тезата на Дайнов, че в едно гражданско общество е необходимо да има граждански контрол и върху науката. Според мен, точно липсата на такъв контрол, ни връща в Средновековието...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2008, 19:19 
Аватар

Знам, прочетох мнението ти. Просто това е повод за замисляне. Колко от това, което имаме, ни е нужно. А за контрола... Не мисля, че имам контрол върху каквото и да е. Парите дават контрол.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2008, 19:53 
Форумозавър Рекс
Аватар

dimo написа:
Знам, прочетох мнението ти. Просто това е повод за замисляне. Колко от това, което имаме, ни е нужно. А за контрола... Не мисля, че имам контрол върху каквото и да е. Парите дават контрол.

Напълно съм съгласен! Например, кой може да каже, защо тези пари бяха дадени за LHC на CERN, а не за NEO-програмата на ESA? Мен лично NEO програмата ме вълнува повече от LHC; защото, дали ще разбера как е започнала Вселената или не, не ми е толкова интересно, но живо ме вълнува траекторията на 99942 Apophis (2004 MN4).

П.П. В сайта на NEO програмата на NASA има едни доста зловещи таблици, ама айде да не прекаляваме с тея приказки за апокалипсис, че стана вече много... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2008, 23:12 
Аватар

По този повод нещо много хубаво написано от комика Джордж Карлин в памет на жена му:

Парадоксът на нашето време е,че имаме високи сгради,но ниска търпимост,широки магистрали,но тесни възгледи.Харчим повече,но имаме по-малко,купуваме повече,но се радваме на по-малко.Имаме по-големи къщи и по-малки семейства,повече удобства,но по-малко време.Имаме повече образование,но по-малко разум,повече знания,но по-лоша преценка,имаме повече експерти,но и повече проблеми,повече медицина,но и по-малко здраве.
Пием твърде много,пушим твърде много,харчим твърде безотговорно,смеем се твърде малко,шофираме твърде бързо,ядосваме се твърде лесно,лягаме си твърде късно,събуждаме се твърде изморени,четем твърде малко,гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко.Увеличихме притежанията си,но намалихме ценностите си.Говорим твърде много,обичаме твърде рядко и мразим твърде често.
Знаем как да преживяваме,но не знаем как да живеем.Добавихме години към човешкия живот,но не добавихме живот към годините.Отидохме на луната и се върнахме,но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия си съсед.Покорихме космическите ширини,но не и душевните.Правим по-големи неща,но не и по-добри неща.
Пречистихме въздуха,но не и душата.Подчинихме атома,но не и предразсъдъците си.Пишем повече,но научаваме по-малко.Планираме повече,но постигаме по-малко.Научихме се да бързаме,но не и да чакаме.Правим нови компютри,които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било,но общуваме все по-малко.
Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане,големите мъже и дребните души,лесните печалби и трудните връзки.Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи,по-красиви къщи и разбити домове.Времето на кратките пътувания,еднократните памперси и еднократния морал,връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата,които правят всичко-възбуждат ни,успокояват ни,убиват ни.Време,в което има много на витрината,но малко в склада.Време,когато технологията позволява това писмо да стигне до вас,но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете "изтриване".
Запомнете,отделете повече време на тези,които обичате,защото те не са с вас завинаги.Запомнете,кажете блага дума на този,който ви гледа отдолу нагоре с възхищение,защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас.Запомнете и и горещо прегърнете човека до себе си,защото това е единственото съкровище,което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.
Запомнете и казвайте "обичам те" на любимите си,но най-вече наистина го мислете.Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина,когато идват от сърцето.Запомнете и се дръжте за ръце,и ценете моментите,когато сте заедно,защото един ден този човек няма да е до вас.Отделете време да се обичате,намерете време да си говорите,и намерете време да споделяте всичко,което имате да си кажете.
Защото животът не се мери с броя на вдишванията,които правим,а с моментите,които спират дъха ни.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2008, 09:20 
От дъжд на вятър
Аватар

Наскоро претърпях операциа с венозна упойка. Искаше ми се да видя "тунелът" и светлината :bounce:
Много бързо ме преспаха, успх да вдишам 2 пъти и бях до там. Даже и на сънувах нещо. Разочарована съм :? .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2008, 09:22 
От дъжд на вятър
Аватар

Kakви ужасяващи желания имаш... :|

I hope my boyfriend don't mind it

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2008, 09:53 
От дъжд на вятър
Аватар

Исках да видя БОГ или поне леля ми, която е починала преди да се родя, но тц.

Иначе сънувам редовно починалата ми баба и една приятелка също покойница. Най-ме радва, че ги сънувам живи и здрави. 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2008, 10:56 
Легендарен флуудър

Бог не може да бъде видян! Поне не християнският Бог, Богът-Отец. Вижда се само "нестварната" Таворска светлина, която е около него и някакъв силует... Това са видяли старозаветните светци и пророци като Мойсей. Който твърди, че е видял Бог, се заблуждава, волно или неволно.
Ти не си се заблудила и това е повод за задоволство, а не за кахъри! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2008, 11:38 
Robot Unicorn Sith
Аватар

Благодарил (а): 182 пъти.
Smoking Mirror написа:
:newb:

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2008, 09:24 
Аватар

http://blog.wired.com/wiredscience/2008 ... filtr.html
Мдааа, май наистина му се вижда края (на света де).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2008, 11:17 
potato heart
Аватар

Joker написа:
Бог не може да бъде видян! Поне не християнският Бог, Богът-Отец. Вижда се само "нестварната" Таворска светлина, която е около него и някакъв силует... Това са видяли старозаветните светци и пророци като Мойсей. Който твърди, че е видял Бог, се заблуждава, волно или неволно.

хъх, а те откъде да знаем, че са видяли истинския силует на бог? или каквото е било там...? никой не може да каже какво ще представлява бог като го видиш... това че киноиндустрията бълва продукти с образа му като бяла светлина нищо не означава...е може и да е много добър рекламен трик...знам ли

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2008, 16:11 
Форумозавър Рекс
Аватар

bubbly_water написа:
Joker написа:

хъх, а те откъде да знаем, че са видяли истинския силует на бог? или каквото е било там...? никой не може да каже какво ще представлява бог като го видиш... това че киноиндустрията бълва продукти с образа му като бяла светлина нищо не означава...е може и да е много добър рекламен трик...знам ли

Твърде много ОФФ!

Колегата Joker прави препратка не към Холивуд, а към философията на исихазма. В исихазма се говори, че Божията същност е непознаваема, а познаваеми са нейните енергии (от гр. - "действия"), които са "около" същността. Такава е терминологията, която използва св. Григорий Палама (XIV в.). Таворската светлина е била изява (но далеч не единствена!) на нетварните Божествени енергии. Иначе за силует и аз не съм чувал да се говори в исихазма, но както и да е... bubbly_water ти нали каза, че си заек-културолог :albino: ? Значи спокойно! Проф. Калин Янакиев ще ти обясни всичко за исихазма, когато му дойде времето. На него това му е любима тема! 8)

По темата: хм, я как заплахата от края на света, накара всички да се настроят философски! И после ще ми разправяте, че нямало смисъл от философията! :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2008, 21:30 
Средновековно невъзможен
Аватар

Благодарил (а): 13 пъти.
Какво слушат работещите там:

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 59 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4