Valiamishe написа:
Black lady, мислиш ли, че е "съсипване" наистина на тази многогодишна връзка, щом друг човек е причина за раздялата? Аз лично съм мислила много и все още обмислям да те "последвам" в тези ти действия, но не смея засега, страхливка съм... И не съм сигурна дали да жертвам "сигурността", а и че ако го направя, нещата няма пак да се повторят с новия (в сми, че и него ще го зарежа след време, като нещата станат безинтерсени с него...). Поправете ме, ако съм наивен оптимист, но си мисля, че все някъде трябва да има връзки, които цял живот да са "живи" (и здрави;-), чувала съм за такива възрастни дори двойки, а може и да съм срещала, не помня...
Самият факт, че се намесва
сериозно и трайно трети човек в чувствата ти, си е гаранция, че тази връзка няма да я бъде. Бих разбрала, ако беше просто секс. Бих разбрала, ако беше временно увлечение, но ако действително обичаш и друг, вече е страшно. Защото истинската любов, поне така както я разбирам аз, не може да се изпитва към двама души - в този случай не обичаш истински никого и всъщност предаваш и двамата. Предаваш момчето до теб, когато си мечтаеш за другия, а в същото време предаваш и другия, защото нямаш куража да станеш и открито да заявиш чувствата си към него. Според мен човек трябва да има някаква подредба в личния си живот, в приоритетите си... Ето затова аз лично зарязах едно момче, с което имахме много сериозна връзка. А с момчето, заради което го зарязах, всъщност реално никога не започнахме връзка в истинския смисъл на думата, но пък ни остана едно хубаво проятелство

И в края на краищата не съжалявам. Трябваше да го направя и по-рано дори, и то не заради момче - а заради себе си.