Цитат:
Не, Kristo отказва да приеме дори това, което Longbow му намекна - за преходност, развитие във времето и прочие. Така е, Kristo, ако Майкъл Джексън издаде албум след 40 години - когато ще е на 90 и тогавашните хора няма да знаят кой е той - и ако този албум не се продава, това несъмнено ще е понеже песните са кофти, мдаа
"Тогавашните хора"? Нима, утре измират всички без Джако и се появяват нови хора от нищото? И те в бъдещето не знаят кой е той? Ако си купуваш албум, по причини различни от идеята да се кефиш на музика, значи си просто идиот. Кой може да си купи/не купи албум, по различна причина от това, да слуша или да не слуша дадени песни. Оставете какъв бил Джако или Пинк Флойд, тва е ограничен светоглед - да не можеш сам да си прецениш дали албума те кефи и съответно да оставиш хората да преценят за себе си. Джексън е продал толкова копия, колкото любимите банди на всички ни в тази тема взети заедно. Аз какво да направя - да тръгна да се тръшкам, че "не е по-добър от Джъстин Тимбърлейк" ли? При положение, че фактите сочат обратното.
Цитат:
- продажби в съотношение население:консуматори. Ако един музикант се продава успешно в Китай, но никъде другаде, и въпреки това регистрира високи продажби в световен план (заради населението на Китай), дали това е "китайско качество"?
Замисли се - 20 млн продадени диска в Китай, са си 20 млн продадени диска в целия свят общо. Какво значение има дали парите ти ше дойдат от 20 млн китайци или американци или руснаци, или негърски народи из Африка? Това е глупава форма на расизъм - едни фенове нямат вкус, други имат.... айде сега капризи...
Цитат:
- отново повдигам въпроса за т.нар. "концептуални албуми", наемни гласове, tie-up песни и други такива жанрове, от които Kristo очевидно не разбира.
Последния концептуален албум, който докопах беше на Горилаз, единствения диск, за който съм давал пари в живота си, а не съм теглил от нета. Струваше си, честно казано.
Цитат:
- а ако професионален музикант печели достатъчно от странични дейности, за да не се налага да се изхранва от дисковете си? А знаеш ли, че на някои им стигат дори само редовните концерти и то пред неголяма аудитория, за да са добре нахранени, и въобще не си поставят за цел да регистрират големи продажби на албуми? А фолклорните, детските и хоровите групи?
Ако печели от странични дейности, няма да издава албум бре! Всеки който пуска диск на пазара, го прави с цел печалба, щом иска пари за него. Ако беше иначе, Мадона и Металика щяха да пускат албумите си безплатно или направо да ги подаряват, и да се издържат от турнета. Ама не го правят, защото искат да печелят пари от дисковете си. Какво лошо има в това? Щом пускаш нещо на пазара, значи искаш то да се продава добре, за да имаш добри печалби. Всеки който казва обратното е лицемер.
Цитат:
Kristo, ако например отидеш да работиш в Пайнер, дори самият Митю Пайнера ще ти свали шапка и съм сигурен, че ще регистрираш по-високи печалби от него.

Но наистина предлагам, както някой вече спомена, да ти пуснем стихотворенията на пазара, че да проверим твоята теза, а после дружно да се посмеем на резултата.
Не бих работил в Пайнер, не са ми по вкуса. Но пък ти можем да им градиш маркетинговата стратегия и да караш фенове да не слушат различна музика и да са коне с капаци.
На какъв резултат ще се посмеем? Че съм автор и издавам стихове, а не дребен досаден заядливец, който се пръска от завист и гледа да омаловажи успеха на ъъъ то не беше комерсиалните артисти, сега мен лично? Хайде селските изпълнения си ги пази за Сигнално жълто. Личните нападки, са си лични, обикновенно са плод на безсилие, Енгелс е тип.ичен пример за такива неща. Учи се от майстор, пък ти!
И за да съм изчерпателен по темата си мисля, че няма по-голямо лицемерие от това
МАСОВОТО МНЕНИЕ Е ДА СИ ПРОТИВ МАСОВИЯ ВКУС. - хем всички не искат да са към тълпата, хем са част от огромна тълпа, която не иска да е от тълпата... и де факто те пак са тълпа...
Нека несе залъгваме, човека го е казал:
Цитат:
Масовостта на дадено произведение на изкуството няма нищо общо с качеството му. (но е факт, че повечето качествени неща са и комерсиални)