1-Кога за първи път сте чули метъл?Запали ли ви някой?Не, сама се насочих към тази музика. Най-пълноценна е.
2-Има ли зле въздействащо влияние към подрастващите индивиди?Нормално ли е млад човек,особено госпожица да слуша death metal?Или къвто и да е там метъл,според вас?Това какъв човек си и каква музика слушаш, има много малко общо. Аз мога да слушам дет метъл, но да не се кефя на аутопсии, не мислиш ли? Важно е това, кой как разбира музиката и какво по-точно взима от нея. Мога и да съм чалгарка и да съм сериен убиец.
3-Има ли някаква особена разлика между метъл и рок?Ъ?
4-На какво учи феновете си Slipknot?Слипнот са готина банда. Слушах ги в по-младите си години, докато навлизах в метъл културата. Най-точният и логичен пример, който ми идва е, че Слипнот учат на освобождаване от напрежението, което обществото и разните му там стюпид индивиди създават.
5-Защо според вас този стил се слуша най-малко на Балканите?Мога да кажа само -ХАХА. На всички концерти, които съм присъствала, е имало маса народ. Още повече, че сега виждам много повече метъли по улиците, откакто бях по-дребна. Рулз! А това, че разните му там "ориенталци" смятат, че на Балканите се слуша повече "ориенталска" музика е просто ... (sick).
6-Мислите ли,че метълите имат глас?Или по-скоро за друго се борят те?За какво да се борят? Освен, за да ги чуят "непросветените" и неоткрехнатите към събитията от живота. Както се казва - не може да се пее само за любов и щастие. Погрешно е. Изкуствено. Както и всичко в попфолка/не знам дали му е мястото тука, но гледам, че ти си фен/.
7-На какво възпитава този стил?Опишете типичния представтител.Възпитава в самоосъзнаване, самоопределяне в обществото. Има куп стилове, защо всички смятат, че метълът е само дране?!Има метъл за разтоварване, за танци/хаха, знаете какво имам предвид/, за мислене, за просто вдигане на шум, има и фолк метъл - към който съм се зарибила в последно време... А на какво възпитава попфолка?
8-Защо няма музикална метъл тв?Или поне аз не съм чувал?Има. В САЩ - ХедбенгърсБол.
9-Някога ще бъде ли по-разпространен метълът?Той е. При това налудничаво разпространен. Всеки се взе да прави метъл, което е дразнещо и безполезно.Всеки мисли, че става. За това се навъдиха разни емо-та и всякакви други...
10-Каква е причината този стил да е с най-малко почитатели?Долавям заяждане. Каква е причината фолкфеновете да имат най-голяма публика тук? Заради турския манталитет на българина и кючеците, разбира се...Ех, живее ми се на Скандинавския полуостров!...
11-Колко метълисти приблизително се събират на прословутите коцерти в каварна
Са последното изречение на camelio няма да го преписвам,щото аз не мога да кажа,че като съм бил малък,съм слушал метъл 
Дума "метълисти" няма. Това само хората като теб го използват - хейтърите, на които им прави кеф да се заяждат кой каква музика предпочита. Е, един г*й от класа ме хранеше, че съм се къпела веднъж в месеца - попфолкаджия, по-точно. Смята ли някой, че това е достопочтенно и интелигентно? Дори го разбрах от други, а не от него... Хах, няма значение. За
каварна да кажа - събират се премного хора и то все ценители на музиката. Била съм неведнъж. Прекрасно преживяване. И съм доволна, че не се събират толкова хора, колкото на концертите на Слави, иначе би било ужасно. Както масата е антипод на интелигента, така музиката не би могла да бъде еднакво достъпна за вида на разума при различните хора. Добре сме си да сме по-малко.