Kristo написа:
Тук можем да добавим и заплахи за лична саморазправа, не само към мен лично, но и към безброй много потребители на форума. Аз лично съм бил заплашван не само лично, но и пред трети лица в скайп.
Не мисля, че този модератор е в правото си да оправя заплахи, да уронва престижа на потребителите и да модерира при такива условия, в които налага пълно подчинение и цензурира инакомислещите. Това положение е нетърпимо в абсолютно никой форум. Настоявам другите модератори да го отстранят от екипа си, без да зачитат приятелските си отношения с него и безпристрастно да оценят фактите. Факти, подкрепени от доказателства, и мнения на един куп потребители.
Настоявам лицето, да се извини публично за думите и държанието си на засегнатите страни и да му бъдат отнети правата.
Вярвам, все пак, че накрая ще има справедливост.
Та, както обещах вчера, макар и със закъснение, за което се извинявам, но беше породено от няколко обстоятелства, кои чисто битови, кои за съжаление не.
Да преминем на въпроса

Кристо, ти можеш да си настояваш колкото искаш

И аз настоявам за едно Бентли, но уви - все още съм с кракомобила

И за да отговоря на едно друго твое съобщение :
Kristo написа:
Ей тва е човек, който стои зад думите си и отговаря за постъпките си. Това е пример за човек, който си носи последствията от стореното и казаното.
Да, правя го.И няма да се извиня точно по тази причина.Извинявайки се за тези думи, аз малко или много ще призная, че съм сгрешил и не стоя зад тях.Напротив - всичко казано от мен в този форум, освен ако не е изрично отбелязано, отбелязва моето и единствено моето мнение по даден въпрос, дадена тема/дискусия.
Колкото до заплахите за физическа саморазправа...е да, сложно е да приемеш онова с бича за метафора, но точно ти не би ме учудил

И всъщност, в момента се сещам май само за една такава, която бих изпълнил

И това е тази, от преди 1-2 дена, която ти получи на ЛС.Нека все пак я покажем, и тъй като това са мои думи, даже нямам нужда и от разрешението ти(хвала тез правила)
Цитат:
Послепис 2 : Отделно бих те помолил да се ограничаваш в изказванията за хора, които считам за близки(макар дори да не знаеш за кого става дума навярно

), защото може да съм безкрайно търпелив ако някой се заяжда с мен, но ако тръгне да напада близки на мен хора мога да му откъсна топките скоропостижно и да ги закача...да кажем на пътя за влизане в Бургас в случая

Благодаря ти, in advance.
Да, Кристо, и отново отбелязвам - държа на думите си.Замесваш хора, които нямат никаква връзка към конкретния спор, което малко или много може да ме накара да изпълня това.Нито се срамувам, нито бих се срамувал.Напротив - както казвам и в ЛСто, зависи от ситуацията, може да покажа завидно търпение, когато някой се заяжда с мен(или точно обратното - да му отвърна веднага), но стане ли дума за друг човек, когото аз считам за близък - такива задръжки падат.За мен адски низко и мерзко е да замесваш трети човек, просто заради липсата ти на аргументи и доводи.И отстоявам тази си позиция, дори чрез физически решения ако се наложи.
Също, да се върнем на въпроса, а това са конкретните ми "заплахи/обиди/ругатни".
Искам първо да те попитам, ако търсеше справедливост, защо го направи едва след като видя, че спорейски с мен йезуитските/правистки/дървенофилософски аргументи няма да минат и тонът ми няма да стане по-благ?! И за да не съм голословен :
Kristo написа:
На първо време мисля, да продължа дискусииката в темата за модераторите, но в друга посока.
Та, наистина, ти продължи дискусийката в друга насока.Личната, вендетата.Ако беше рицар, подел кръстоносен поход, нямаше да чакаш да си попишем.Защото никой от цитатите, който си извадил не е с давност 3 дни, а дори да има такъв, не вярвам да ти липсва избор от цитати от преди.И нека да те цитирам отново тук :
Цитат:
Ти не си спазвал добрия тон и доброто отношение откак си модератор,
А защо не тръгна на поход за права, свободи, равенство и братство по-рано?
Аз ще обясня защо.Ти, в темата на Бетон ме нарече(обвини) за егоманиак, което и предизвика да ти отговоря на ЛС(според теб, защото ме е страх да изложа гледната си точка пред всички, а според мен - защото темата не беше за спор между мен и теб, а за спорове/размисли/страсти с Бетон).Също така, в същата тема, първото ми мнение към Бетон, по мое скромно мнение беше що-годе добре аргументирано.Цитати на Бетон по конкретни теми, изразяващи абсолютно КОНКРЕТНО идеите му по някои въпроси.И противоречия, когато става дума за нашо/вашо и вашо/нашо.Та, до този момент, темата беше изключително онтопик.Признавам и тук - целта на мнението беше да предизвика Бетон, за никого не е тайна, че не крия антипатията си към него, но както и към пи4.А в темата за пи4, също съм писал, но колкото и да съм негативно настроен - там пи4 ми отговори, за което все пак не мога да не му отбележа червена точка.
Та, да се върна онтопик.До момента, до който ти не ме нарече егоманиак в съответната тема и не отмести дискусията от Бетона към мен - всичко течеше съвсем как си требе - Р&С с
Бетон.Освен това, както ти обясних, ти използва най-глупавият начин да формулираш въпроса си - нито като въпрос, нито като едно мъжко мнение "Аз мисля. ...!".Нещо по средата.Един вид, ти му зададе отговора, който желаеше.Това вече ти го разясних.
А конкретната причина да започнеш темата е вниманието.Чуждото внимание.За никого в този форума не е тайна, че ти направо умираш да си център на вниманието.
Kristo написа:
Странно, но не се чувствам изпуснал много...
От темата за форумното парти на Димо.Отново, без присъствалите да ги интересува, ти не пропусна да отбележиш своята позиция относно
своето неприсъствие.Сигурен съм, че ще успея да намеря десетки постове, в които говориш за себе си, но нито имам желанието, нито съм форумен плъх да ровя и вадя кирливи ризи

Сега, за да довърша фермана, ще изкоментирам още 2 неща.Първото е последното ти мнение в темата(ако докато пиша няма друго), което коментира поста на Ангел.
Цитат:
Съжалявам, че не цитирах Бисмарк, за да ми схванете идеята. Не ми се плащаха авторски права за мислите му, между нас казано.
Тук, само фактологически ще се заяда с теб.Не съм правист, прост математик съм си, но според беглите ми познания, мислите му, дори да са обект на авторско право(както казах не съм сигурен и съответно не мога да твърдя със сигурност) биха били такъв с давност.А тази давност, ако не ме лъже паметта(отново няма да търся из гугъл за закона) е 50 или 70 години.За огромно съжаление хер фон Бисмарк не е между живите от далеч повече от 70 години дори, ако трябва да сме точни - повече от 110 години.
Цитат:
Но тук идва по-големия въпрос - аз ли съм карал РоджърТейлър да обижда потребители, да заплашва потребители, да се държи арогантно и (както беше доста точно посочено) да ги унижава. Аз ли съм му държал клавиатурата, да пише всичко, което е писал?
Не, не си, а и не би могъл.Каквото пиша е плод единствено на моята собствена гледна точка, както и евентуално на гледната точка, създадена след преценка на някое чуждо мнение.А твоето далеч не е сред тези, които взимам под някакво внимание.
Цитат:
Аз просто си изказах мнението и се оплаках от модератор. Не мисля, че съм нарушил някоя божия заповед като съм го направил
мен, по-нагоре написа:
след като видя, че спорейски с мен йезуитските/правистки/дървенофилософски аргументи няма да минат и тонът ми няма да стане по-благ?!
Цитат:
Психически тормоз. Или е позволен във форума?
Цитат на потребител на друг форум :
Цитат:
сигурно пак съм настъпил някой ***** по чувствителната душа
Цитат:
Може ли някой с ръка на сърцето да излезе и да каже, че подкрепя всеки един пост на модератора Р.Тейлър и стои зад него?
Да, аз мога.Твърдо стоя зад постовете на модератора
rogertaylor, до всяка последна пропусната запетайка и правописна грешка.
Сега, второто.Второто е, относно манипулациите.Първо, ще си позволя да те цитирам от дискусията ни на ЛС, за което ти с пълно право можеш да изискаш допълнително наказание за мен

Кристо написа:
И мисля, да спреш да ходатайстваш за твоята си кауза пред други лица. Жалко е.
Е то, самото обсъждане с 3то лице е ходатайстване

Нали така

Но нека, да погледнем фактите.Масово съобщение из форума на СУ в последните дни, конкретно май от вчера :
Kristo написа:
Моля Ви, да разгледате съобщението ми в темата
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?f=10&t=10946&p=484926#p484926относно индивида/модератор Роджъртейлър.
Както и последвалите мнения относно повдигатия въпрос. Както и молбата ми към модераторите и администраторите на този форум.
Цитат:
Не мисля, че този модератор е в правото си да оправя заплахи, да уронва престижа на потребителите и да модерира при такива условия, в които налага пълно подчинение и цензурира инакомислещите. Това положение е нетърпимо в абсолютно никой форум. Настоявам другите модератори да го отстранят от екипа си, без да зачитат приятелските си отношения с него и безпристрастно да оценят фактите. Факти, подкрепени от доказателства, и мнения на един куп потребители.
Настоявам лицето, да се извини публично за думите и държанието си на засегнатите страни и да му бъдат отнети правата.
Вярвам, все пак, че накрая ще има справедливост.
Ох, пиленцеееееееееееееее
Това, ако му не викаш пропаганда, Гьобелс и всеки друг велик пропагандатор в историята ще се преобърне в гроба(извинявам се за израза, но той си е леко идиоматичен в езика ни).
Говориш ми, че ходатайствам за каузата си, а самият ти изпращаш такива съобщения из форума(интересно ли ти е как стигнаха до мен?явно все пак някой мисли, че имам право в случая, иначе не би ми го показал

), като обръщам внимание на това в наклонения шрифт.
Цитат:
А вие - форумците?
Който и университетски професор да попиташ, особено тези, занимаващи се с политология и социология ще го сложи в графа манипулация и популизъм.Обръщен....айде няма да го тълкувам, че да не стане съвсем ферман
Цитат:
Но как съм ги "изманипулирал" да се съгласят с нея?
Виж си ЛС-то.
Цитат:
Никой не може да ме вкара в полемика да се обиждам с дадени персонажи,
СерЬозно ли бре?
Цитат:
Срещал съм и се гъбаркам с утрепки като теб, от как се помня.
Отново, може да поискаш наказание, че вадя от личната кореспонденция без да те питам...ама така и така си го поискал вече

поне да гледам да си го до-заслужа

Това е само една от обидите, които пусна на ЛС, другите няма да ги слагам, защото не се и налага.Достатъчна е една, само за да е контрапример на твърдението ти.Аз спазвах моя си тон през цялото време на тази комуникация, тон, който всеки вижда из форума, така че няма нужда да обяснявам какъв е бил.Но нали ... :
Цитат:
Не всички сме селяни като теб, мери си приказките.
Тук си много благ, но на ЛС явно като не те виждат...лицемерието и безочието си казват думата.
Накратко казано, жалък си Кристо.Казах ти го и на ЛС, казвам го и тук.Жалък си.Желанието ти да получиш внимание от другите е болезнено и си готов да си продадеш душата за това.
В заключение - не искам никой да се застъпва за мен, не го и очаквам, освен ако някой не мисли, че позицията ми е вярна.Да, тона ми винаги е бил, а не се съмнявам и че ще остане такъв - груб, на моменти дори прекалено груб и не на място.Но аз съм себе си.Никога не съм бил и няма да съм човек, който да се измазни на някого.Дори колегите ми, в лицето на Боромир, като по-стар във форума ще потвърдят(особено знаейки, че не одобряват тези ми изказвания), че дори с тях съм се заяждал и не съм "цепил басма" и на тях, дори с риск да си изпрося наказание.От друга страна мога да кажа, че там където са ми били дадени права и все още ги имам съм модерирал безпристрастно.Готов съм да дам обяснение и аргументация за всяко изтрито мнение, всяка заключена тема и предупреждение, за да бъде потвърдено това

И се извинявам, че и аз леко влизам в категорията "манипулация" с това заключение.
П.П.И обещавам по бира на всеки прочел фермана, като компенсация за причинените неудобства