абе хора, какви албуми какви продажби какви 5 лева
я ми кажете ама честно кога последно си купихте оригинален албум на някой ваш любим изпълнител? аз през 2000, и то от щатите, тъй като въпросният изпълнител не се издава в българия.
живеем в ерата на компютрите и мп3ките, хаха
а особата, която се изцепи, че електронната музика не била музика се показа като най-големия кон с капаци до момента.
ако нямаше комерсиална музика нямаше да има и ъндърграунд. дори и и в най-непопулярния стил има поне един известен представител, който е малко или много комерсиален.
за мен комерсиално означава леснодостъпно - нещо, което само достига до теб, поднася ти се наготово, не ти се налага да го търсиш, а просто да го изконсумираш. разликата между хората, които слушат комерсиална и некомерсиална музика не е в това колко време вторите прекарват в плюене на първите или квото там беше. разликата е, че първите консумират музиката така както консумират дюнери или си купуват чорапи - тоест просто за кеф и без много много да му мислят (в което аз не виждам нищо лошо, кво пък). а вторите - ами за тях музиката е нещо като хоби - нещо от което се интересуват по-задълбочено и отделят повече време, независимо дали само я слушат, или правят, или и двете.