За да няма излишен спам и разтягане на локуми, преминавам направо по същество, като напълно се абстрахирам от настоящите си музикални предпочитания и от мненията преди моето, които прочетох с интерес. Така... Малко предистория - аз съм слушала поп-фолк една година от живота си - в периода 5-6 клас. Един ден малката ми невинна главица си зададе сама въпроса: наистина ли ми харесва това? Какво по-точно и е хубавото на разгърдената какичка, която в захлас пее на своя обожаван "чичко-паричко", че мечтите й са "във зелено", или на мургавата девойка, която в откровено гръцки ритъм пее: "Хей, войниче, искаш гадже, гадже пушката да смаже", или пък дори на поддържащата постно невинен имидж певица, която пее банализми от тип: "Здраве да е, здраве, другото са бели кахъри" на фона на безлична музика. Отговорът беше НЕ. Оттогава, та до днес аз не слушам поп-фолк, защото не намирам това, от което се нуждая от една музика, именно в него.
Кога са чули за пръв път поп - фолк песен? - Четвърти клас може би.
С какви впечатления са за поп фолка и най - вече...има ли зле възпитаващо действие поп - фолка върху подрастващите индивиди. - Ами мен не можа да ме "възпита", ама това си зависи от умствения багаж явно - доколко едно дете е склонно да копира и доколко - да изразява собствено мнение.
Също така поп - фолк и чалга едно и също ли е? - Това могат да кажат само запознатите.
Да чуем и любима поп - фолк песен? А ако няма коя е най - омразната такава песен? Ами честно казано, нямам нито едното, нито другото.
И най - важното...възприемате ли поп - фолка за качествена музика или само за музика, създавана, за да весели масите? Зависи какво търси човек в нея и как я възприема. Някои си я слушат само на маса и много-много не им дреме. Други пък се вживяват и я издигат в култ. Лошо няма, стига да не пречат (като съседите ми, които са надули чалга и едвам се въздържам да не им отмъстя с нещо по-мощно)
А да...и защо този стил все още е слушан само на Балканите? Може ли да споделите впечатления на европейци, които са имали неудоволствието/ удоволствието да се докоснат до този тип музика. Тука не мога да кажа нищо.
И още нещо...мислите ли, че поп - фолк изпълнителите имат музикален талант или просто умеят да манипулират мутрите, кухите мацки и момченцата, плакнещи очи по тях. Има ги и едните, и другите.
На какво възпитава този стил музика? Ъъъъъ... не знам, мен не ме е възпитал.
Какво помогна на Азис да стане 21 - вият най - велик българин според класацията на БНТ "Великите българи"? Това ще остане една от загадките на хилядолетието...