Дата и час: 16 Яну 2026, 21:41

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ЖУРНАЛИСТИКА - "Асоциация на преподавателите"
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2005, 12:29 
Летящите Пръсти
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Предстои регистрирането на Асоциация на преподавателите по журналистика и масови комуникации в България. Решението за създаването е било взето на конференция в София от представители на девет институции, в които се преподава журналистика. (сред тях СУ ; УНСС ; НБУ и др.)

Конференцията е част от проекта „Техническа помощ за подобряване на професионалните стандарти в българската журналистика“,започнал през миналата година.
Форумът е организиран от Факултета по журналистика и масовa комуникация в Софийския Университет и проекта на „Би Би Си уърлд сървис тръст“ по програма ФАР на ЕС.

Сформиран е организационен комитет, който ще подготви всички необходими стъпки за създаването на асоциацията. Председател на комитета е проф. д.ф.н. Милко Петров, преподавател по Чуждестранна журналистика в катедра "История и теория на журналистиката" във ФЖМК към СУ.

Проф. М.Петров сподели пред студенти, че се работи по създаването на "интранет" сайт, където всеки един журналист в България ще има своя акаунт , и където ще се влиза със персонална парола.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2005, 12:35 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Я виж ти...това наистина ме заинтригува...Милко Петров пак вкарва инициативи...дано да го направят това, ще бъде интересно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2005, 12:55 
Летящите Пръсти
Аватар

Проф. М.Петров говореше сериозно
Може би през следващата година проекта ще е факт :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2005, 15:08 
My kinda heaven
Аватар

Справка: той ВИНАГИ говори сериозно.
Но се надявам това да се осъществи...

Питайте го някой път коя зодия е...лъха ми на Везни... :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Много ми е чудно...
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2005, 23:55 
В началото бе словото
Аватар

... не се ли взимате твърде навътре?! В смисъл такъв - гледате твърде сериозно на живота, вселената и всичко останало. 42 е отговорът. Няма смисъл от напрягане.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2005, 00:20 
Летящите Пръсти
Аватар

Нещо не те разбрах

Особено това 42 ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Много ми е чудно...
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2005, 00:37 
My kinda heaven
Аватар

So_HaPpY написа:
... не се ли взимате твърде навътре?! В смисъл такъв - гледате твърде сериозно на живота, вселената и всичко останало. 42 е отговорът. Няма смисъл от напрягане.

А и понкога е яко да видиш, че някой се взема насериозно, понеже така шанса да направи нещо е много по-голям. Говоря от личен опит - постигам нещо наистина голямо едва когато почна да се приемам насериозно. :D И обратното.

Така че не виждам нищо осъдително, още повече, че в случая "вземането" е здраво подплатено с невъобразимо много работа (а, ако става дума за М. Петров, ще трябва да го подсещате чат-пат :) )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2005, 17:40 
От дъжд на вятър
Аватар

alhimikat написа:
Нещо не те разбрах

Особено това 42 ?

42 e отговорът на великия въпрос, който е дал най-великият компютър от "Пътеводител на Галактическия Стопаджия". За за отговори на компютъра са му трябвали няколко милиона години... :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Много ми е чудно...
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2005, 19:10 
Летописец Виртуоз
Аватар

So_HaPpY написа:

"Мдааа... "- казала мъдро Химерата. И все пак, кой живот е по - добър, този, в който не мислиш, не правиш нищо кой знае какво, бездействаш и в повечето случаи нищо не постигнаш, но се забавляваш или този, в който пропускаш алтернативните възможности свързани с щастието, но се самопостигаш и по-късно береш плодовете на своя труд? Е, отговорът е някъде в златното сечение, навярно там, където Хамлет се пита " Да бъдеш или да не бъдеш"!
42 да не би да са годините на узрелия, мъдрия човек? Не, дори и на 40 пак може да не си достатъчно узрял, а на 50 ще е малко късно да преоткриваш нови хоризонти поради забавените функции на клетките...
Колко е лесно да вършиш всичко машинално, досъщ като животно, да не се тормозиш с вселенски въпроси... Мда, но човешките същества чрез знанията постигат добродетелта ( Сократ).
И ако някой нещо не е разбрал от думите ми, няма значение, истината е някъде там... :druid:
Колкото до обещанията за постигане на конференция - дано да стане това, защото е добро!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2005, 08:34 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Еха...докъде я докарахте :lol: , чак до размисли за живота :D
Алхимикът, от много Паулу Коелю си пропуснал една от най-гениалните фантастики...да не кажа НАЙ :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]