vvvv написа:
Лоша работа. Е добре ваште какво толкова са си купували с тези заеми? Защото невърви да имаш 2-3 коли или няколко апартамента и да казваш, че нямаш пари.
Апартамента е голям, но сме и много хора! И добре че е купен преди повече от 20 години и го изплатилиха и почнаха големите кризи... Първия заем беше преди 10-тина години когато за първи път НЕЗАКОННО вдигнаха цените на парното! И всички останали заеми са поради подобни причини, майка ми за сметки, сестра ми за бала си малко и т.н. Не тънем в лукс повярвай ми! Много отдавна не е имало ремонт дори! Просто тук в София не знам дали знаеш, но сметките са страшни и без да ги надписват, а те ги надписват, че чак и лихви ти текат и там после! Не е като в по малките градове и села, където и храната е без пари и т.н. Просто това тук не е живот, за всичко си плащаш като поп, а не спират да идват хора и да ти взимат работата, накрая ако не си навид да работиш за смешни пари се получава така че просто нямаш работа, а ако продължиш да работиш и естествено забравят да ти вдигат заплатата, но не забравят да вдигат цените и просто в един момент става така че не можеш да си плащаш сметките и примерно за да не ти спрат жизнено важни неща като тока и водата и теглиш заем, ей така става...
Разбира се погледнато от друга страна, аз преди повече от 10 години си спрях парното в моята стая, просто казах че мога и на студено и да го духат топлофикация. Обаче баща ми и сестра ми "лигльовците" не могли на -20

Аз как мога! Добре де различни хора има, те не са от моята порода определено и явно им е по студено, съгласен съм. Оставиха само хола и най стуената стая с парно. Но те не спряха да го увеличават и накрая само след няколко години го спряха навсякъде! И дори при спряно парно от дълги години продалжиха да ни се трупат някакви космически сметки, значи ние седим на студено и си плащаме колкото те си сикат. Радиаторите са свалени от години, но ние плащаме там някакви измислени такси... Били им минавали тръбите през нашия апартамент?! И като им минават не трябва ли по скоро да ми плащат наем че им минават или да взема да им ги резна? То ако беше мое жилището и зависеше от мен, отдавна да съм ги резнал, да си ги прекарат отвън, през кура ми е. Няма да плащам за нещо което не ползвам!
Всъщност аз се опитах да ги убедя че възможно най голямата глупост е да теглят заем за да си платят парното. Да станат черни роби, за да може някой мошенник да си кара джипа и да си ебе курвите!
Не, не могли те така да не си плащат дълговете, щяли да им вземат апартамента иначе, щели да работят на две и три места ако трябва и щели да си върнат заемите. Ми ето че работи майка ми на 3 места вече, но не може да си връща заемите...
Вярно е, максимално сме се ограничили, поне аз, те можеше и повече, но в лукс не сме тънали никога! Аз поне от 13-14 годишен системно гладувам, иначе едва ли щях да почна работа още на 14, нали се сещаш! Апартамента е един и дори вече е тесен, но едва ли някога ще имам самостоятелно жилище... Кола сме имали само една, един москвич който е на моята възраст и дори не е в движение от няколко години...
Защо е станало така ли. С две думи в България (ЧЕСТЕН=ГЛУПАВ ==> БЕДЕН)
Лично аз имах влог в който внасяха и двете ми баби и двамата ми дядовци и двамата ми родители и който по идея трябваше да ми осигури собствено жилище също и образованието още на 18! И щеше да стане точно така, ако се бях родил с 5 години по рано например. Да но докато стана на 18 и всички българи изядоха по един много голям кур, за да може няколко дозини да им приберат парите! И сега във влога ми от 20 000 има 20 лева. 20 000 с които тогава когато са внасяни щях да си купя не 1, а 3 жилища, а сега не мога и половин да си купя, освен че няма да ми ги върнат. А те са си мой! Ето затова смятам че не трябва да си плащам сметките, освен че ги надписват де, което е другата причина! Но "глупаците" си ги платиха, за да не си загубят жилището, а сега усещам как точно заради това ще го загубят... Накрая просто ще го продадат, но ако продължават в този дух след още 5-10 години може и да не им стигне за да си покрият дълговете. Затова искам да им оправя лайната докато е време...
Най много закъсаха като бях в казармата... Дори тогава си пращах смешната заплата от 43 лева... За какво са ми, като не пуша и не пия, а храната е на корем... Но това не са пари, друго си е да съм на свобода и да си бачкам за поне 10-20 пъти повече! Казват че в затвора било по добре, пак те хранят без пари, но поне не те карат нищо да правиш

Освен да взема един калашников и да ги подкарам наред всички мръсни копелета заради които толкова много хора са на този хал, пък после ще си ги излежа, няма проблеми!