здр... а з вярвам, винаги съм вярвала и съм знаела че си заслужава да с е вярва (подсъзнателно)... з а мен вярата и религията могат да бъдат както коренно различни така и изконно свързани, зависи от 4овека и неговите нужди и психика...всички видове религия за мен са 4иста история смесена с много ези4ески ритуали и вярвания които с е натрупват и видоизменят ... изучаваики религиите нау4ава6 много за света (сегашен и минал ) и също така много з а себе си и своята вара... надявам с е д а не обидя никой но придържането към една религия не ме устройва... истината която всеки търси с е крие навсякуде и смятам 4е винаги мойе6 да намира6 още и още нови пар4енца от пъзела на собственото ти светоусещане... в религиите има много конкретни и верни твърдения и у4енич, много то4ни ритуали .. и тн ... които за жалост са видоизменени и не то4но представени за обикновените хора ... защото нз дали някои може да отре4е полити4еската спекулативна роля на всяка една религия....
ВЯРАТА (за да не кажете че нищо конкретно не казвам)
вярвам в енергията във вси4ките и форми , в нейното видоизменение, възможността и да преодолява всички граници , вярвам в душата и прераждането, вярвам ж слетостта на дух и материя и в вечния, донякъде цикличен,
обмен на енергии между двете , това божествено взаимодеиствие... тук вече идва въпроса.. какво е бог!?
з а мен огромна първи4на енергия , обща вселенска душа ...
и все пак нищо не е сиурно нищо не е проверено ...
другото в коеот силно вярвам : в еволюцията( не иозмислиците на дарвин) а на човешка/и/та/е раса/и и също тяхната деволюция
ще с е надявам ч е не съм ви отегчила напълно а само
малко