DADO написа:
усеща се някакъв снобизъм и апатия, които ги няма в повечето факултети на СУ... но може би само на мен така ми се струва. Иначе, по организация и преподавателско-студентската дейност, мисля че ФФ е на едно от първите места в СУ. Много добра организация!
Струва ти се
По-скоро, който е във ФФ има право на самочувствието да бъде част от него. Това е факултет с традиции. Самият университет е с такива. Когато си част от традициите имаш повод за самочувствие, особено, ако работиш не само за себе си, но и за тях!
И аз бях с напълно прекрасно виждане за СУ, но в последствие разбираш за какво става на въпрос. Има много гнили неща, има консерватизъм, има дезорганизация-особено от административен тип!
Но ФФ е различен, защото студентите са по-будни, по-отговорни и обществено ангажирани. Студентският ни съвет е помощно стъпало за всеки, който иска да се ориентира в новата и непозната среда. Просто се почувствах щастлива, че някой се интересува от мен и, че няма да съм като хвърлена в морето. Малко ми е странно, че сега аз съм тази, която помага. Но така е в нашият факултет,
държим се един за друг, държим един на друг и се уважаваме. Съзнателно го избрах и университета, и факултета, и специалността, оказа се още по-трудно отколкото си мислех, но който и да питате от колегите ще ви отговорят, че отново и отново пак биха избрали точно СУ, точно това място. =)
Защо ли? Ами това е магия, това е вътрешното усещане за силата на историята, и това, че можеш да бъдеш един ден част от нея, настоящето и бъдещето. Това е университет, който оставя своя отпечатък върху цялостното ти формиране като човек(изключвам професионалния кадър, след завършване).
Показва ти грешките и винаги дава шанс да ги поправиш(на есен с песен
)...
И колкото и разочарования да посрещнеш или някаква несправедливост, той дава много, изключително много, просто трябва да го потърсиш, защото Господ дава, но в кошара не вкарва....
Петроний още е казал: "Съдбата на човека минава през главата!" СУ отглежда борбени личности, ФФ отглежда философските погледи, широките погледи към света и на различията, и на стереотипите.
Показва 2 и 200!
Това е университет, където въпросите са приоритет, а отговорите най-ценното, което може да получиш.
Всъщност ето го адреса отново на нашия форум, където ще можете да се организирате по-добре и навреме за учебните предизвикателства.
http://forum.the-faculty.org/index.phpИмайте предвид, че университетът не е училище(нищо, че сме свикнали да казваме, че сме на даскало).
Имайте в предвид, че университетът не е подготовка за живота, а е самият живот!
Човек цял живот се учи!Плазмодий написа:
Харесва ми защото всеки си е по башка откачен и по този начин взаимно се обоготавяме.А и засиленото женско присъствие доста развива мирогледа ми

А това е най-вярно!
Ще разберете, колко е важно да си луд, за да оцелееш истински в света на абсурдите!
Салвадор Дали е казал: "Разликата между един луд и мен, е че лудият наистина е луд, а аз не съм!" Не се страхувайте да бъдете себе си! Тук само ще бъдете поощрявани да бъдете такива