Кефите ме как си вярвате само

Добре бе, хора, знаете ли колко ме грее мен или който и да е ценител на рок и метъл Музиката (с главно М) дали за вас това е кофти музика и няма никакво влияние? Ами знаете ли какво, когато пусна плейъра и чуя тази музика, просто изтръпвам. Това е музика, която е направила повече за мен, от която и да е друга. Точно тя, а не която и да е друга, ме измъкна от много голяма дупка и каквото и да ми разправяте, за мен това е Музиката. Това е музика, която си пускаш до дупка след кофти ден и тази музика не ти казва "Ти си никой, ти нищо не можеш да направиш", тя ти казва "Стегни се!". И ако имаш това нещо у себе си, което вибрира заедно с музиката, просто се стягаш и се изправяш, колкото и да ти е гадно. Ама няма как да ви го обясня, след като нямате щастието да го усетите. Просто няма как. Мога само да се забавлявам с тенденциозните ви въпросчета и изказвания, които едва ли някой метъл взима много сериозно, просто защото ние знаем какво и защо слушаме и когато някой ни каже "Това, което слушате, е гадно" знаем, че няма защо да се връзваме. Можете да доведете хиляда "доказателства" колко е зле тази музика и хората, които я слушат, и колко е непопулярна и как едни от най-добрите музиканти в света не са никакви музиканти... и как подтиквала към насилието. Какво насилие? Насилието е вътре у хората и се отключва от разни други неща, а не от музиката. Ще цитирам по памет какво се казваше в един документален филм за метъла: "Предпочитам детето ми дае в погото и да си изразходва отрицателната енергия, отколкото да е на улицата и да убие човек." Така че възприемането на метъла като подтикваща към насилие музика е просто смехотворно. Така че... абе давайте, забавлявайте ме. Няма да ме убедите в нищо, само ще се позабавлявам как отричате очевидни неща. И, Кристо, както така се палиш, ако дойде някой "външен човек" и ти каже: "Ти си идиот, и това, което слушаш, са пълни ла*на", ще му кажеш ли: "О, да, прав си - ти си безпристрастен, така че имам основание да ти вярвам"? Меко казано странно би било.