Дата и час: 20 Яну 2026, 15:59

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Колко години спорт ни трябват в ЮФ?
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2008, 17:03 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 1 пъти.
Йе! :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2008, 17:26 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
:bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2008, 09:18 
В началото бе словото

четох правилника, а там пише, че ни трябват 240 часа спорт. по 60 часа на година, значи 4 години.
но не мога да разбера за какво ни е този спорт. ако исках да спортувам, щях да се запиша в НСА, а не в ЮФ на СУ

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2008, 10:01 
Ice in the Rain
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
biscuit написа:
четох правилника, а там пише, че ни трябват 240 часа спорт. по 60 часа на година, значи 4 години.
но не мога да разбера за какво ни е този спорт. ако исках да спортувам, щях да се запиша в НСА, а не в ЮФ на СУ

От миналата година министър Вълчев реши така за всички студенти, но все още за някои специалности няма задължителен спорт, което е необяснимо за мен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2008, 16:56 
В началото бе словото
Аватар

Аз искам да ви попитам какъв спорт ще запишете/или сте записали?И съответно какви са вашите препоръки.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2008, 22:20 
Драскач

Тенис записах аз... Харесва ми като спорт, изключително здравословен спорт, който помага да се развият много качества...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2008, 19:40 
От дъжд на вятър
Аватар

Хора, я кажете понеже се чуда на какво да ходя (плуване или футбол) та кое е по-добре и дали преподавателите по тези два спорта държат всеки път да се присъства или може и да се изпука от време на време :) мерси предварително

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2008, 23:25 
В началото бе словото
Аватар

Тренирал съм футбол и волейбол и се чудя кое от двете да избера .. Предполагам с футбол ще има адски много хора и затова искам да попитам държи ли се на волейболната игра в СУ ??

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2008, 00:53 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Не знам за спорт на който да се държи в СУ.
Аз искам да тренирам едно,те ме задължават да запиша нещо,което не искам,не мога и нямам желание да играя,но трябва заради заверката ... После защо ни бил зле спортът.

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2008, 20:34 
Драскач

biscuit написа:

:roll: :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2008, 16:42 
В началото бе словото
Аватар

biscuit написа:

По същата причина, поради която имаш задължително физическо възпитание в училище - за да се създават спортни и здравословни навици сред населението.Това е здравна политика в целия развит свят, където хората масово са с наднормено тегло и умират от инфаркти, инсулти заради запушени кръвоносни съдове и т.н.Училището и университета са места, където можеш да наложиш поне едно минимално натоварване - ЕДИН път на седмица.Е вярно е, че повечето хора го приемат като ега ти тормоза и насилието.А всъщност в повечето случаи само се разхождат до залата да се отчетат и след 10 мин пак си смучат спокойно цигарките в кафенето.Спорта е най-малкия проблем в СУ.Дайте да мрънкаме за нещо друго.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2008, 16:55 
Ice in the Rain
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
Такава ли, мислиш, била целта на СУ... тогава защо за някои факултети не е задължителен спортът?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2008, 19:10 
В началото бе словото
Аватар

Целта на СУ е не само да подготвя висококвалифицирани кадри, но и да възпитава хора.Спортът сам по себе си учи на самоконтрол и дисциплина.Да не говорим, че за западните университети е въпрос на чест да развиват спортна дейност и то на много високо ниво.И самите студенти имат особено положително отношение към спорта, понеже така са възпитавани.Да, знам че ние живеем и учим в България, но не е зле да се взима пример.
Що се отнася до това защо в някои факултети спорта не е задължителен, не мога да знам какви ги дробят там.Но ние не сме се запътили към другите факултети, а искаме да учим в ЮФ.Тук е така.Четири години спорт.За имащите уважителни причини, той не е задължителен и могат да се освободят.
Ако някой иска да променя нещо, да се обърне към СС, където се приемат всякакви предложения от студенти.Или да смени факултета. =)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2008, 20:39 
II-II (()) II\\II II)) //-\\
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Евала на колегата Milky_Way. Един да мисли както си трябва. Омръзнало ми е от глупави мрънкания "Ама за какво ми е този спорт сега, аз еди-кво-си съм дошъл/дошла да уча, не мога да се занимавам и със спорт!". Много го задават този въпрос, а след това по телевизията като видят нещо дебело, загубило форма и полови признаци си казват "У-у-у-у колко грозно", нали. Спортът в СУ и изобщо в университетите не е включен в програмата, за да тормози студентите, а за тяхно добро. Учи най-вече на дисципилина и самодисциплина, развива тялото, умения, черти на характера, най-малкото поддържа ни във форма. Отделно от това в много от държавите по света, които взимаме за пример в толкова много отношения, да си част от университетския отбор по даден спорт е въпрос на огромна отговорност и престиж. Ходете един два месеца на спорт и ще забележите как тялото ви леко леко е започнало да се стяга. Демек започвате да изглеждате по-добре. Да се чувствате по-добре. Предпазвате организма си от много от зловредните влияния на заседналия начин на живот. Подсигурявате си по-дълга младост. А в зависмост от спорта усвоявате и развивате дори личностни качества. Аз например ходя на джудо. Отначало мислех че яко съм се минал, но след точно три тренировки разбрах че не е така. Първо, че тялото ми пак започна да се стяга и да става релефно, второ цигарите намаляват със всяка изминала седмица, защото много пречат; концентрацията ми се подобрява, отново свиквам да дисциплина и самодисциплина и т.н.
Но нека не ви отегчавам, защото аз не съм човек, който трябва да се дава за пример.
Важното е да се разбере, че спортът е хубаво нещо и само ще ни е от полза.
Поздрави :)

Honda JuniorZ Team

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2008, 09:08 
В началото бе словото

.... и за целта има ФАКУЛТАТИВНИ дисциплини, една от които би трябвало да е спортът.
А защо за ЮФ е задължителен 4 години.
Спрете с илюзиите и химерите, стига пропаганда, прогледнете и се осъзнайте - вече сте студенти, а не ученици, вече сте големи!!!
ЮФ - един от големите факултети с много студенти, в които студентите са натоварени предостатъчно, за да отделят време за ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН спорт и за голямата част от които присъствието се "отбива" (не се ходи ефективно)
Департамент по спорт - сбор от преподаватели, чиито заплати се формират според броят на студентите, на които преподават.
Я сега да видим колко сте порастнали и дали можете да си извадите сами някакъв извод...
Може би ви е трудничко? Малко помощ с едно цитатче? - "Много ги харесваме студентите от ЮФ, хем са много, хем не идват, а пък и не се оплакват. Ние им пишем шестиците, те са доволни - ние си ги записваме и получаваме заплатки - ние доволни..."
Ха, познайте сега чии са тези думи. Ако и това ви е трудно имам съвет - сменете университета и отидете в училище, явно не сте дорасли още за университета!

:) :) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща