Дата и час: 17 Яну 2026, 03:09

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Отсъствия на преподаватели
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2008, 17:39 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Уважаеми Колеги,

Знам и предполагам, че този форум обикновено се чете от много хора. Предполагам, че има и такива, които са незаинтересовани от естеството на работния процес в един ВУЗ, но моля ви, уважаеми колеги, споделете тук, със всички нас, вашето впечатление за присъствеността на преподавателите, лесен или труден е достъпа до учебните зали, както и вашето впечателени от тяхната подготвеност, уважение към студентите и т.н.т.

Не бих искала да съм нито педант, нито някаква гадна личност, която преследва преподавателите по телефоните им, по имейл и прочее, дори е готова да ги търси и по домовете им!!!! Знам, има по-умни колеги, които просто не идват на лекции.

Но, вече трета година съм без работа, а тези хора си взимат държавните заплати и си вършат лична, семейна или извън учебна дейност без да им се осигури заместник, а ние сме принудени да се свиваме като виновни зависими същества и да се притесняваме непрекъснато или да търсим вината в себе си!

Знам, някой са възрастни, други не са добре, но във ФЖМК отсъстват преподавателите доцетнт Доктор Тодоров и доцент доктор Ангел Манчев този семестър, а от останалите закаснява доцент доктор Грета Дерменджиева. Много се извинявам и не им желая лошото, но аз тръгвам от дома си часове по-рано, за да не мога да чакам дори и пред учебните зали, което сигурно е правилно, имайки в предвид, че няма никой освен охраната във факултета. И на мен не би ми било приятно да съм единствената там, все пак, неприятно би било.

Просто колеги, защо и каква е вашата версия, че не могат да се намерят кадърни хора да водят тези предмети. Т.е. те може да са кадърни също, не знам, защото доцент доктор Тодоров не го познавам, но не са налични, а това също е важно.

Моля, споделяйте на воля вашите мнения, като съблюдавате прилични взаимоотношения и речник. Благодаря за вниманието. Джена

Ейми
http://www.youtube.com/watch?v=dewtCShee04

http://www.youtube.com/watch?v=HFVM5pVT ... re=related

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Отсъствия на преподаватели
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2008, 17:48 
huggable.
Аватар

Цитат:
някой са възрастни

:shock: :shock: :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2008, 18:19 
От дъжд на вятър
Аватар

Не, вижте,
Защо казвам са възрастни, Деси, просто, се случва да почине някой преподавател, примерно, за това ми е неудобно да изразявам тази критика. Разбираш ли, все едно, че се подигравам с живота и здравето на хората, но на Запад, по някакъв странен начин, преподавателите успяват да си водят лекциите, не знам от къде идва разликата?

Ейми

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2008, 18:51 
В началото бе словото

Jenna, не се пали толкова! Дори не си разбрала "лекия" намек в цитата на Деси.Може би ще откриеш грешката си в цитираната от мен дума :закАснява

Всъщност, може би не намираш работа, защото в молбата ти за работа има доста правописни грешки?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2008, 20:21 
От дъжд на вятър
Аватар

Да, вие сте оптимисти, бъдете си, но в един момент омръзва. Не знам дали разбирам намека, по принцип говоря въз основа на своя личен опит, а именно фнпп&фжмк. Грешките се дължат на това, че бих искала да кажа много за кратко време. Вие не знам какво искате да кажете, но не ме слушате добронамерено, тъй като не следите мисълта и идеята на изявлението, а се ловите за думи, клюки и т.н.т. (подтекстове) :-) Бихте могли още веднъж да ми го обясните, ако има някакво съмнение (намека :-)). Защо трябва да е в мен проблема? Замисляли ли сте се, че би могъл да е в работодателите или в пр-ли-те :-)

Е, чакай сега, 70 години не са чак толкова, освен това, някои са под 60, да не говорим, че има и на под 50 г. в. млади и зелени за мен :-)

Ейми

Последна промяна Jenna на 12 Окт 2008, 20:26, променена общо 3 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2008, 20:22 
Пишеща машина
Аватар

какво да ти кажа, моето мнение е, че ние трябва да отсъстваме, а не преподавателите

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2008, 20:38 
От дъжд на вятър
Аватар

Сега, все пак аз съм възрастен човек, но всеки път когато се връщам след дълго чакане, се чувствам задължена да обяснявам защо това е така, а как да обяснявам логично и свързано нещо, което и аз самата не разбирам. Някак си, аз съм посветила примерно две години на този проблем, да се образовам, да взема диплома, да науча нещо дори и очаквам този проблем да не се задълбочава, а да се разрешава, което да ми въздейства положително върху психиката, плановете за бъдещето, усещането за стойностност и други в настоящето, въобще да ми дава, а не да ми отнема. И никой не търси разрешение на проблемите, просто си тръгват и се примиряват останалите колеги. Ами добре,но от колко места ще си тръгнеш по този начин. В един момент омръзва това местене и ства един вид зацикляне. Не можеш да излезеш от цикъл смяна на различни обстновки, фирми, уч. зав. и т.н.т. Кога реализацията се превръща в желана, а не в поносима. Защо обикновено страдат потърпевшите!? Хайде държавата да направи един институт, където да прибере вс. гр. диз, худ., уеб диз. и др. с държ. организирана заплата и тези фирми, които си сменят персонала често, да са свободни да се развиват самостоятелно,но хората да са осигурени ...

Просто, когато се ангажира с учебна дейност, човек разчита на някакви ресурси, програма, достъп до определена дейност и при всяко отсъствие, аз например вися по кафета или се мотая по улиците ... Просто не е честно.

Ейми

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2008, 22:49 
Тhe regular one
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Не съм забелязала д-р Ангел Манчев да отсъства и то без да е уведомил по някакъв начин студентите си.
Колкото до правописа на потребителката... той е трагичен. Членуването ви, "колега", куца. Поне това научете.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]