Крайно негативно мнение, както авторът на темата е формулирал отговорът на анкетата.
Музиката определено не е по вкуса ми. Опитвал съм да я слушам, по купони се е случвало да пускат чалга/поп-фолк и аз съответно съм слушал, искам или не. Краен резултат - крайно неприятна за мен музика! Лично мнение за нея, изградено от това, което съм чул/видял - супер несполучлив музикално начин да се продължи фолклорната музика и през 20/21 век, като се смесват балкански фолклорни мотиви с по-модерни инструменти, бийтове и мотиви от други песни... да не говорим, че някои текстове са под всякаква критика (не казвам всички, за да не се заяде недайси боже някой за това). Да, чалгата е балканска музика и да, определено първоизточник й е балканският фолклор, но откровено казано жалко е когато на някой чужденец му се предостави чалгата като пример за нашия фолклор.
А ако някой тръгне да ми критикува поста и започне да се заяжда, че не съм запознат, за да приказвам така:
слушам много фолклор (предимно български, сръбски, турски/арабски и други, които не влизат в темата), слушам сръбска музика (поне и се кефя, знам, че Горан Брегович е далеч от чалгата и няма да спомена него, но съм гледал много сръбски филми, където композитор на музиката им не е Брегович и пак много й се кефя, пък и не само от филми

), турска, арабска и индийска музика (които не може да се отрече, че са близки до днескашния поп-фолк), редом с което си падам много по гюбека (на определени изпълнители обаче) ^^, забавлявам се и на някои гръцки парчета и мотиви, да не забравяме и проекта Балкански коне, който за мен е шедьовър. Фолклора/етното са един от трите ми най-любими стила, но определено не мога да включа чалгата и поп-фолка към него. Те за мен са музика за масите, както е и по-голямата част на електрониката.
И с това мнение визирам само и единствено музиката! Не съм тръгнал да харектиризирам хората, които слушат чалгата. Музиката не е основното, което прави човека такъв, какъвто е, макар че в България това за жалост не е така, и определено много хора тук се държат и си изграждат характера си според това какво слушат. Познавам хора, които слушат чалга и въпреки това са ми супер симпатични и някои са ми и добри приятели ^^ И съм сигурен, че ако не всички, то повечето тук са също такива... просто не ми харесва музиката, която слушат и определено ненавиждам когато тя се натяква на другите...
pz с това парче:
http://www.youtube.com/watch?v=PASYe-SrdqEне е чалга или поп-фолк, но мисля, че слушателите на тези стилове ще я оценят ^^