|
Нещата, които е заснел въпросният журналист са наистина потресаващи, обаче аз мисля, че проблема е мнoгoстранен. Как може, да обвиняваме/обвинявате децата за всички показани реплики, действия и т.н.?! Проблема идва първо от родителите, които казват "Аз си давам детето в детската градина (примерно), за да ми го отгледат.", след това от възпитателите, които пък отвръщат "Миииииии, всъщност тези деца, само временно пребивават в тази сграда, а родителите ще си ги отглеждат.". После идва първи клас, а учителките са все по-зле образовани (поне моята беше бая ограничена, въпреки възрастта си), от там се отнасят все по индиферентно към "бъдещото поколение на България". И ето как гимназиите на готово се сдобиват със следващия изнасилвач, кокошкар и още Бог знае колко по-пропаднало дете, което не просто взима пример от тези, които целодневно гледа и в училище и на улицата (да не говорим за телевизията), но и от тези, на които е предоставено най-достъпното, за всички работещи и учащи, телевизионно време. Мдааа... как човек да не осъди собственото си творение.... В моята гимназия (с 2-3 изключения) всички бяхме с нормални интереси и което е по-важно - с някакви интереси. На всички е ясно, че един човек се изгражда до една (макар и ниска степен) сам..... е да... за тази цел е нужна и основа, нали?! И вместо да се възмущаваме групово, изживявайки се като странични наблидатели, констатирайки как няма да живеем тук, понеже всички са ни виновни за абсолютно всичко (както казват хората "кой ми сра в гащите"), нека просто зарежем ролята на изненадани и крайно втрещени и да помогнем на някой, който те първа тръгва по тоя път (звучи прекалено захаросано, но не е чак толкова невъзможно). Аз от време на време се налага да обяснявам и да се занимавам като цяло с дъщеричката на една приятелка. Ако това дете нямаше тези хора около себе си, щеше да е като всички свои съученички (в това число и съученици), а именно самотно, отблъснато, пълно с агресия и други такива "приятни" емоции.... а е само на 9 години. Не е красиво, да гледаш едно 9 годишно хлапе, изпълнено с агресия от липсата на внимание. А за съжаление аз гледам такива, все по-често именно заради обществото което ние (и под "ние" разбираме целокупния български народ) изграждаме. Много задълбах.... обаче, ако се замислите всичко това има огромна логика, нали?
|