Obicham sirene написа:
Ей и аз имам само едно въпросче, може и мъничко тъпичко да е- но все пак

. Отнася се за Основи на туризма. Лекциите ни при Дочка Казачка минават като тя ни чете дословно от учебника ( Въведение в туризма), което освен да ме докара до доста сънливо състояние друго не прави. Имам предвид, че ако си прочета урока в нас- първо ще стане доста по бързо и второ доста повече ще запомня. Само дето нещо не спирам да си мисля, че изпитите при тази жена ще са отвратителни. Та така стигаме и до въпроса

Отвратителни ли са наистина

? Може ли да се преписва

? И изобщо каква е цаката при този предмет?
Ами за преписване, става ,но си е малко трудничко !
Тази жена не знам защо повечето ми колеги не я харесват, може би защото наистина преподава малко несериозно, но пък за дипломен консултант май става.....

Та за изпита

нашия беше тест, май при всички е така. Повечето материал е от учебника, но има и други измислени въпроси, които са основно статистика и ако не си имал късмета да ги видш някъде, едва ли би могъл/ла да ги знаеш, налучкваш и това си е.Въпросите са отворени и затворени с няколко варианта на отговори, но по-лошото е ,че може да има примерно до 3 верни отговора на един въпрос и трябва да ги посочиш.

Но гадостите не свършват дотук за съжаление....... После следват отворените въпроси, които по мойта скромна памет бяха една таблица и някакви твърдения, които трябва да се нагодят в нея, но това беше относително лесно. Накрая имаше да се начертае графичен модел, но не помня на кой беше, май на Бътлър, но са от учебника за ТСОТ, въпросът е доста важен и много държат на него, пък на другата група пак беше нещо подобно, но искаха да се опише въпросната система и нещо такова. И за финал имаше задача да се разшифроват някакви съкращения

тези които помня са БРЛС/ български рибарско, ловен съюз/, БХРА или нещо от сорта, става въпрос за асоциацията на ресторантьори и хотелиери, БАТА/май българска асоциация на автомобилистите/ и такива някакви........Това е което се сещам за изпита ,който ми беше преди цяла година, че и повече