Дата и час: 17 Яну 2026, 20:34

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: второ
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2008, 18:14 
Пишеща машина
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
какво ще кажете за втора специалност или второ висше някъде? аз вече го обмислям като вариант :drunken:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: второ
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2008, 18:31 
SentineL
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
Мисли и ЦОУ като вариант. :D

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2008, 01:03 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Ми... Ники... малко нанагорно идва, така да се каже. Иначе е яко, виж ме мене. :mrgreen:

Към какво се ориентираш?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2008, 01:38 
Пишеща машина
Аватар

ммм, не става дума за СУ. мисля догодина да запиша задочно Маркетинг в Датския колеж. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2008, 10:37 
От дъжд на вятър
Аватар

В този ред на мисли - да ви попитам: как стоят нещата със записване на втора специалност във ФЖМК (при условие, че и първата е там)? Възможно ли е въобще? Бих била благодарна, ако някой ми каже знае ли как стоят нещата с прехвърляне от една специалност във ФЖМК в друга... Тъй като все противоречиви неща чувам.

Мерси предварително :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2008, 11:29 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
Ами в нашата спец;иалност доста хода уж щяха да с местят ПР или Ж-ка, едното момиче дори каза, че има яки връзки и още втория семестър ще е при ПР-ите. Накрая обаче се преместиха само две - едното социология, а другото журналистика задочно. Явно не е лека работата, но ако имате отличен успех, сигурно ще е другояче.
За втора специалност, тя се записва след втори курс, доколкото знам.
Бтв, Ками днес заяви, че догодина щяла да записва втора специалност в НБУ. о.О Аз самата не искам втора специалност, книгоиздаването ми харесва много, а и ми е достатъчно (вярно, че този семестър го караме твърде лежерно, но идва следващият :twisted:). По-скоро се надявам ако успея да задържа добър успех да кандидатствам след четвърти курс за магистратура, но още не знам каква специалност, май извън факултета, но и в това не съм 100% сигурна засега. Разбира се, зависи как ще се развият нещата - ще имам ли успех, ще имам ли финансовата възможност да прекарам още една година без да работя на пълен работен ден и т.н. и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2008, 12:00 
Пишеща машина
Аватар

Umeira написа:
В този ред на мисли - да ви попитам: как стоят нещата със записване на втора специалност във ФЖМК (при условие, че и първата е там)? Възможно ли е въобще? Бих била благодарна, ако някой ми каже знае ли как стоят нещата с прехвърляне от една специалност във ФЖМК в друга... Тъй като все противоречиви неща чувам.

на мен ми се вижда безсмислено да записваш втора в същия факултет, ако изобщо е възможно?! какво учиш? по-добре запиши магистратура, че е по-къса : ) за прехвърлянето просто трябва да имаш над 5.5 успех и достатъчно нерви около административните въпроси. нашите колежки се преместиха без проблем от страна на някого : ) даже чух, че Ичева била любезна и ги подкрепила :cyclops:
и аз разглеждах на НБУ специалностите, ама е доста скъпо :? иначе с ОГРОМЕН кеф бих ходила на Култура и изкуство, но не би. пък и тоя евентуален Маркетинг може би ще бъде полезен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2008, 13:40 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодаря ви за отговорите! Уча PR. Все още само обмислям и събирам информация... Нищо конкретно не съм решила. Понеже специалностите във ФЖМК са сходни, мисля, че няма да е трудно да се карат 2 успоредно.
А прехвърлянето "без яки връзки" след семестъра или след първата година става? И държат ли се някакви приравнителни изпити?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2008, 14:03 
Аватар

Без "яки връзки" (а и май и с тях, защото номерът явно не действа :P) - след като си вземеш всички изпити и от двете сесии, тоест завършиш и двата семестъра. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2008, 14:10 
Пишеща машина
Аватар

Umeira написа:
Благодаря ви за отговорите! Уча PR. Все още само обмислям и събирам информация... Нищо конкретно не съм решила. Понеже специалностите във ФЖМК са сходни, мисля, че няма да е трудно да се карат 2 успоредно.
А прехвърлянето "без яки връзки" след семестъра или след първата година става? И държат ли се някакви приравнителни изпити?

след края на всяка година, а приравнителни изпити би трябвало да се държат само ако има нужда. ти си минала по БЕЛ, Ж-П и Ж-У, тоест би трябвало да можеш да се преместиш във всички специалности, чиито приемни изпити са същите : )

Вида, бай дъ уей изглежда все 1 се радваш, че въпросната колежка не е успяла да се премести. не опират нещата само до връзки, но няма да го обяснявам тук.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2008, 21:58 
Аватар

Защо да се радвам? Тя наистина искаше да учи PR и мисля, че щеше да стане PR от нея. Но никога не е късно, така че. Дадох я за пример, защото всички си мислят, че е много лесно да се прехвърлят още сред първия семестър, а явно не е така. Да си знаят отсега.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2008, 08:48 
От дъжд на вятър
Аватар

А какво ще да са "Ж-П" и "Ж-У", защото ми се струва, че нямаме дисциплини с такива инициали?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2008, 12:45 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Аз имам друг проблем: да запиша ли трето висше? Журналситиката ми е второ, но се чудя третото кое да бъде?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2008, 13:50 
Аватар

Umeira написа:
А какво ще да са "Ж-П" и "Ж-У", защото ми се струва, че нямаме дисциплини с такива инициали?!

Журналистика писмен и журналистика устен - Ники има предвид приемните за факултета изпити. ;)
proUSA, бива си те, браво на тебе. :mrgreen: Кое е първото?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2008, 23:17 
От дъжд на вятър
Аватар

О-о, ама чакайте малко?! Нали не искате да кажете, че ако се прехвърля в друга специалност след първата година, после почвам от начало?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща