Към Boromir: като нямаш търпимост за такива отговори, не говори по теми, с които не си запознат. И нека поясня - аз също съм против да има бездомни животни по улиците. Ако някой си мисли, че като видя куче или котка на улицата кипя от радост, е в голяма заблуда. Именно, защото ги обичам и ми пука за тях, не искам да са навън. Няма къде другаде да са обаче. Също така тези хора, които осиновяват животни не могат да си вземат по 100. Явно хората, които изхвърлят котки и кучета са повече.
Към camel: Кастрация и пак кастрация...трябва да стане доста по-честа практика. Досещате се, че ако аз кастрирам 5 кучета, други 5 ще родят още 50 и тогава нещата се обезмислят, а резултат няма да има поне докато сме живи. В София има няколко места за безплатни кастрации. В предложението се включва и глоба за този, който си изхвърля малките на улицата или в реката, с надежда следващият път да си кастрира животното и да няма проблеми. Друго нещо - чипове. Целта им е, ако животното се загуби, да бъде проследено, както и ако някой реши да го изхвърли да бъде глобен. Отделен е въпросът, че тази система не работи от 1 година в БГ, въпреки че по закон действа. Днес голяма част от бездомните кучета са питбули, кокери, сетери, болонки и т.н., защото са раждали до изнемогване и стопаните им решават, че щом няма да им носят повече пари, няма да им дават и дом. Защо не обвиняваме хората, които ги пускат навън, а нарочваме четириногите? Аз не мисля, че ще доживея деня, в който няма да има бездомни животни, процесът е много бавен, но това, за което говоря е една превантивна мярка, с която целим да не се налага на бъдещите поколения да живеят с този проблем.
Към JudyRamone: Съгласна съм, че проблемите на хората са безброй и са доста сериозни. Винаги ми се дава този пример, което е напълно нормално и винаги отговарям по един и същи начин. Аз съм решила да помагам с каквото мога на животните. Всеки може да подкрепя, каквото иска. Радвам се, че Вие не сте безразлична към друг наболял проблем. Правите ли нещо за разрешаването му? Съпричастна ли сте не само на приказки? Протестирате ли срещу това? Ако е така с радост ще подкрепя инициативата Ви за справяне с проблема.

Longbow, мисля, че отговорът ми към camel се покрива с въпросите Ви. Кастация- това е решението за мен. За предотвратяване на свръхпопулацията не се взимат мерки от дълги години. Това е заварено положение. Ето защо недостатък е и дългият срок за постигане на видим резултат, но попарата ние(хората) сме си я надробили и ние ще си я сърбаме, както и тези след нас, ако не вземем мерки отсега.