Теория на масовата комуникация = скука за мен. Човекът е готин, но говори неща, които са ми ужасно безинтересни. Освен това се обръща само и единствено към журналиситте и в един момент, когато ПР и Книгоиздаване се обадихме всичките накуп, каза "е, да, това
(което говореше вмомента) и за ПР-ите е важно..."

Но наистина, разбирам го, тия неща дето ги приказва нищо общо нямат с книгоиздаване, тъй че е нормално да ни забравя, че сме там... Упражненията пък са от безсмислени по-безсмислени. Не само за ПР и Книгоиздаване, а за всеки човек, поне по мое мнение. "Изберете пет неща и ги сравнявайте по двойки, та да видим кое повече точки ще събере".
Народопсихологията е яка. Може би любим предмет.

Поне лекциите, на упражненията съм била веднъж и човекът не ми хареса особено. Затова пък лекторката ми прави впечатление на изключително ерудирана личност, човек с огромен опит в специалността си и с талант да го предаде по възможно най-интересния начин. Единственото, което ме тревожи е как ще си минем изпита по този предмет.

Ками твърди, че било елементарно и преповтаряне на едно и също, дано да е права.
Политологията е много интересна дисциплина. Малко също ориентирана не към нашата специалност, но Табакова говори важни неща, които е хубаво всеки да знае. Не просто заради "общата култура" (аман от този термин), ами като образован гражданин на България. Единственият проблем е, че самата тя ми е неприятна. В паузите между предаване на материала се държи отблъскващо високомерно към студентите и чете конско след конско и сравнения на "вашето и нашето поколение". Някакси не върви човек, който често се държи със студентите като с нисши малоумни създания да говори за човешки права и зачитане на другите, има противоречие.
Полиграфията е ужасно интересен предмет, ако се преподаваше от по-нормален преподавател, а не от сдухана комплексирана леличка, която е там, за да ни покаже колко много знае тя и колко малко знаем ние. Материалът е тежък, но зарибяващ и ако не беше в чак такива изнервящи подробности вероятно щеше да ми е любим. Но тя забравя, че ние не учим за печатари, а когато спомена за какво учим (за "издателска продукция"), не пропусна да подчертае, че го правим "уж", защото сме ужасно несериозни и от нас нищо няма да излезе.

Разбира се наблегна на това и как 17 души от горния курс ще си влачат изпита при нея до дипломирането. Честно казано, безпокоя се за този изпит.
От горния курс ме успокоиха, че другия семестър ще ни се разкаже играта с два вида литератури, книгоиздателски предмет при Милена Цветкова и още какви ли не прелести, така че да се наслаждаваме на по-малкия брой дисциплини сега.