И аз съм за униформите и дисциплината, повярвай ми, майка ми е учителка и знам каква сган се мъти в училище. Обаче дисциплината е едно, прическата е друго. Ако ми обясниш реално каква е разликата между дългата коса на момиче и на момче...? И в двата случая е нещо, на което индивидът си държи, то си е част от него. Няма логика на момичетата да е позволено, а на момчетата не. Разбираш ли, косата си е просто коса - някои се харесват с къса, други - с дълга, някои момичета се изрусяват, други се къдрят... Няма никаква логика всичко това да е позволено на момичетата, а на момчетата да не им се позволява да си пуснат дълга коса. Това си е чиста проба дискриминация спрямо мъжете (не вярвах,че някога ще кажа такова изречение

). Реално погледнато къде е разликата между мъжката и женската коса? Нечии разбирания за естетика? Както каза някой по-горе, на мен пък не ми харесва шапката на директорката, но това си е мое мнение и нямам право да го налагам. Татуировки, курвенско облекло, пиърсинги и т.н. са съвсем друга работа. Косата си е просто... коса, damn it. Кому пречи и с какво по-точно, и как изчислиха, че мъжката коса да е дълга е неприлично, а женската и да е къса, и да е дълга, и да е руса, и да е червена, и да е накъдрена, и да е изправена, все е прилично? Демократично общество, на баба ми хвърчилото.

С това нетолерантно и остаряло мислене доникъде няма да я докараме. И тъпото е, че толкова хора от чисто субективни подбуди тип "ми аз ни съ кйефъ нъ мйетъли" казват "Да, браво! Точно така, права е, дисциплина трябва тук!" А едното няма ама ниииищо общо с другото, просточист субективизъм кое на кого му се харесва. Още повече, че вреда за някого реално от дългата коса на мъжете Н.Я.М.А.