И аз съм ги виждал тия, дори няколко пъти съм засичал един, който си беше буквално покрил лицето с пиърсинги... ужас беше. И на мен са ми стари разбиранията, ама те дългите коси ги е имало още по ханско и царско време. по татовско вече са били табу. Но както ти каза, вече не е такова, и по никакъв начин не те прави специален. Аз не съм се замислял много затова, защото причината да имам такава прическа, е че смятам, че имам хубава коса, колкото и нескромно да звучи, и обичам да си я показвам. Но да не се убеждаваме в моралните последици на позволението и забраната на дългата коса, ще се завъртим в кръг. Има и друг проблем в тая работа. Директорката чула, че в Русия забраняват Готик и Имо културите (а това са две страшно различни групи, да вметна) и иска и тя да направи нещо. Едно на ръка колко хора са съгласни да взимаме примери от Русия, но в бързината и увереността си жената е изкарала едно набързо приготвено, недооформено и недоопечено кексче. За да се въведе дисциплина откъм някакъв приличен по нейната дефиниция вид, трябва да се покрият много повече неща от дължина на полите, бижута и коса. Например да се забрани на госпожичките да носят дамски чантички, вместо ученически чанти. Да се забранят токчетата от по пет пръста. Както и онези блещукащи брокатени блузки. Тези неща са много по-крещящи от перчема и пръстените. И други има. Жената е пуснала едно правило и айде. Не става така. Трябва да се обмисли. Освен това ето го парадоксът с дългокосия учител. Както с униформите. Искаме децата да имат униформи, но на никого не му хрумва да изисква това и от учителите. Хубаво, ако целта е да им внушим отрано, че не трябва да се правят на палячовци, но след това да им изтъпаниш отпред даскал(ица) всеки ден с различни дрехи е просто дразнещо и само ги кара и те да правят същото. Да си вържат вратовръзката на челото, примерно. Освен това като ще се въвежда нещо такова, да се въведе поне в началото на годината, след като заради него може да гонят ученици. Също като с матурите. Изведнъж ги цопнаха на 12-ти клас. Аз и матурите одобрявам, но трябваше да ги въведат за тези, които тогава бяха осми клас. Да си знаят. А не изведнъж бам - изненада. Но всеки бърза да направи нещо преди да му изтече мандатът.
Катрин пак се изказа по-добре от мен и ме подсети нещо

Защо не забранят на момичетата да носят ония отвратителни панталони тип потури и шалвари? Крайно грозни са. Както и умишлено възможно най-стряскащитепрически тип ритнат бухал - горе късо, долу дълго, всичкото е право, като горе е с много лак имного стърчащо. Такива като ги видя, се плаша...
И като заговорихме за проценти, на по-досетливите като им забранят косите, ще намерят всякакви дупки в правилата, че да компенсират. Примерно никъде не пише, че момчетата не може да си лакират ноктите. А при имовците това е нормално.