Catherine написа:
Добре де, резонът си проличава много добре, когато се опиташ да дадеш обяснение. Под резон нямам предвид "на мене ми харесва едно и затова то има резон, а пък на Гошо и на Тошо им харесва друго и за тях то има резон". Пример: Момичетата да не ходят с оскъдно облекло, защото: с това демонстрират крещяща сексуалност, която подтиква към сексуални помисли и действия, следователно не е подходяща за учебната среда.
А сега чакам обяснение за това какъв е резонът младеж с коса над 10 см. да не е допускан до часове.
И правото на избор да отиде в друго училище също е доста глупава работа. Ами той може да е държал изпити, както казаха по-назад в темата, може да се е борил и със собствения си труд, мозъчен багаж и потенциал да си е спечелил това място в точно това училище, откъде накъде ще му поставят ултиматум да напусне или да си отреже косата? Да са измислили това правило още когато хората са кандидатствали там, да си знаят от самото начало. Как така в 12ти клас изведнъж - ново 20!
По тази логика, дай да не спазваме законите, щото са измислени след като ние сме се родили, а не преди тва и да изберем дали да се родим в България или не...
Ето ти проста логика - момичетата в твърде крещящо облекло влияят на авторитета на училището зле, същото е и за момчетата с дълга коса, НО според логиката на тези които са гласували правилото. Защото примерно можеше да е обратното - да дават на момичетата да идват полуголи, а на момчетата с дълги коси - не. С времето се е наложил стереотипа момчетата с къси коси, момичетата да не показват пъпчета и т.н. Щом са го измислили, значи има конкретна причина. Бас държа, че не им идват от Космоса тези идеи.... Това че ние тука у форума, не виждаме конкретната идея, не значи че няма такава. Да, резона за едното ти се вижда основателен, а за другото не. Ето ти контра-пример - аз искам момичетата да идват полу-голи, ама не ще да гледам момчета с дълги коси, че ми се струва неестесвено и ги бъркам с момичета, като са в гръб... Трябва ли да спазим моя вкус, вместо твоя? Не, нали. Но защо да спазим твоя вместо моя?
Затова хората, които имат право да решават, си решават, както те си искат и както смятат, че ще е правилно. Кои сме ние да ги съдим?