Цитат:
Но и двамата с теб, трябва да признаем, че има вероятно и обратния ред на действия да е полезен. Да махнеш "ексцесиите в облеклото", както кластната ми викаше. И после в дух на нормално облекло да се появи и нормалното поведение....
да, напълно реално е това, но ще стане доста по-трудно, а и не смятам, че е нужно на тая възраст да им потискат индивидуалността. защо да ги роботизират, ако наистина мислят за доброто им
Цитат:
Но за много тийнове, начина на обличане е възможност да покажат дадена персоналност, което е комплексарщина - да се правиш на някой САМО чрез дрехите. И когато искат да ти вземат това и да разкрият каква си мишка, те се бунтуват. Какво очакваме?
сега едва ли бих се бунтувала, защото вече съм попораснала, пък и едва ли може нещо кой знае колко страшно да ме карат да облека. ОБАЧЕ дали пък в 6-7 клас бих им давала да ме обличат по каталог?
и съм на мнение, че едно училище ще бъде много по-полезно на учениците си, ако атмосферата е по-свободна. като нямам предвид трошене на процорци и пиратки по коридорите, а по-скоро именно всеки да се облича както му е кеф в рамките на нормалното (както обясних поведението е друга песен, там яко ограничение му е майката). това важи и за преподавателите, понеже с моите съученици винаги много сме харесвали, когато някоя даскалица не се облича в стил
даскалица, а примерно обуе къса пола или някви по-интересни костюмчета. няма да забравя кравешкия костюм на класната в 8 клас хахаха, както и да е тва. защото по този начин се създава по-приятна атмосфера, учениците забравят, че пред тях стои госпожа Даскалица и говори глупости, а се отпускат повече, слушат повече и тн. интересният преподавател винаги печели вниманието на децата (поне при нас беше така). от друга страна, не върви само преподавателите да се обличат по свой вкус, защото ще има обратен ефект на това, което описах. офф, много е дълга тая тема : )