Дата и час: 16 Яну 2026, 19:32

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 316 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Директорка гони от училище ученици с дълги коси??!!
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2008, 21:53 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Methuselah написа:
Бтв, не знам дали е станало досега дума в темата, но гледали ли сте мюзикъла "Коса"? Ако не сте - препоръчвам ви да го гледате.

:cheers: :cheers: :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2008, 23:00 
В началото бе словото

Хм ... откъде ли да започна?

От прочетеното дотук оставам с впечатлението, че по-голмата част от коментаторите тук нямат никаква представа от демократичното общество, да не говорим, че най-вероятно все още живеят във времето на идеализма, когато са ни управливали като овце (и се питаме защо ли от сумати години БСП е на власт) За привържениците на изконно българския манталитет, които са свикнали да бъдат управлявани с железния юмрук на правителството - много по-вероятно е да бъдете на страната на представителя на институцията наречена училище, но все пак е по-добре да гледаме на проблема от обективна гледна точка.

О, съжалявам, но очевидно обективната преценка е невъзможна, защото изглежда, че на чужд гръб сто тояги са малко; и нека подчертая, че не става въпрос само за забраната на момчета да ходят на училище с дълги коси - това са поредица от забрани, които са абсурдни за съвремената личност. Те нарушават моралните права на личността, на която е забранено да показва всякакви интереси. И се питам какво е това общество, което ще позволи младото му поколение да бъде претопено???

Вярно е че трябва да има някакъв контрол от страна на дадената институция, но все пак всичко си има граници. Нали уж живеем в свободна държава, откога стана неподходящо да се изразява религиозната принадлежност? Плюс това този контол трябва да се извършва в началните класове, а не да се натяква на горните класове, защото е малко късно да се взимат мерки след като проблемите са вече на лице.

За тези, които ще кажат, че и аз потъпквам училищната система като учениците от 7-мо СОУ - не, аз не я потъпквам просто гледам от гледанта точка на съвременото поколение и оценявам, че положението крайно се е променило, днешното поколение има съвсем различни потребности.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2008, 23:24 
S.P.Q.R.
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Много ясно, че представите и нуждите на съвременното общество се променят.Даже аз смятам, че след около 20-на години директорите мъже с дълги коси и пиърсинги ще са повече от тези без. :bounce: :salute: :king:

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 00:32 
Дръменбейсонафт
Аватар

1) Не разжбирам какво толкова тълкувате понятието "Гражданска позиция"...това е ПОЗИЦИЯ НА ГРАЖДАНИН...до колкото знам дори и непълнолетните са ГРАЖДАНИ на Република България...ако греша може Ники да ме поправи
2) Директорката не е феодален владетел да налага такива норми...тя е административния глава на учреждението, а то е подчинено на законите и конституцията, които дават свобода на израз на човек, както и на убеждения,религия,ОБЛЕКЛО,и свободно изразяване на ГРАЖДАНСКАТА ПОЗИЦИЯ
3) Думите на Ники малко не се връзват с възраженията които има в темата за модераторския екип...защо там не кажеш "Щом модераторът е сметнал, че така е редно ние трябва да се съобразяваме"...
4) Училището е място, където децата получават знания...не трябва да е място което ги уеднаквява,сплесква,стъпква малтретира,унижава,дискриминира...най-малко пък мисля, че е мястото което трябва да възпитава....да оставя моралните принципи на детето ми да ги гради неква 80 годишна соц. бабичка?!?!? НИКОГА
5) А зашо дългата коса, а не бръснатата глава например???? В смисъл какъв е критерия...наистина не ми стана ясно...или..бръснатите момичета например ще ги пускат ли в училище????
Абе общо взето някой хора са проспали 10-ти ноември май май

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 11:40 
мохикана
Аватар

Дичоу, не си прав че училището не трябва да възпитава. Иначе проблемът е комплексен.

В нормални условия детето пристига в училище с някакво придобито ниво на възпитание, благодарение на РОДИТЕЛИТЕ. Оттам нататък възпитателния процес не спира - той продължава. В училището освен знания и умения се придобиват ценности и нагласи - това е много важно, но доста хора го забравят или пренебрегват. За мен ценностите и поведението, които се придобиват в тази възраст, са даже по-важни от знанията по 10 или 15 предмета! Това е възрастта, в която човек се формира и след нея всички промени стават доста по-трудно. Днес всички патим от грешките, допуснати в семействата и училищата. А утре, когато израсне цяло едно поколение с извратени ценности, какво бъдеще ще се изгражда?

По темата. Всеки решава сам какво за него означава да изглеждаш прилично. Някои неща се харесват днес, може да не се харесват утре. Може за едни хора да си привлекателен/на и да отвращаваш другите. За мен всякакъв стил на човека, който излиза извън рамките на обичайно възприетото от повечето зрели хора, крие потенциален риск. Ако се промени това обичайно възприето от масите, цялото общество може да претърпи развитие в благоприятен или неблагоприятен план. У нас тенденциите са към второто.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 12:10 
S.P.Q.R.
Аватар

peterdi написа:
Дичоу, не си прав че училището не трябва да възпитава. Иначе проблемът е комплексен.

В нормални условия детето пристига в училище с някакво придобито ниво на възпитание, благодарение на РОДИТЕЛИТЕ. Оттам нататък възпитателния процес не спира - той продължава. В училището освен знания и умения се придобиват ценности и нагласи - това е много важно, но доста хора го забравят или пренебрегват. За мен ценностите и поведението, които се придобиват в тази възраст, са даже по-важни от знанията по 10 или 15 предмета! Това е възрастта, в която човек се формира и след нея всички промени стават доста по-трудно. Днес всички патим от грешките, допуснати в семействата и училищата. А утре, когато израсне цяло едно поколение с извратени ценности, какво бъдеще ще се изгражда?

По темата. Всеки решава сам какво за него означава да изглеждаш прилично. Някои неща се харесват днес, може да не се харесват утре. Може за едни хора да си привлекателен/на и да отвращаваш другите. За мен всякакъв стил на човека, който излиза извън рамките на обичайно възприетото от повечето зрели хора, крие потенциален риск. Ако се промени това обичайно възприето от масите, цялото общество може да претърпи развитие в благоприятен или неблагоприятен план. У нас тенденциите са към второто.

Искаш да кажеш, че си за диктатура , която ще направлява развитието на обществото насилствено и ще санкционира всеки , който се различава от плана за развитие на обществото да не би то това общество да тръгне към някакво неблагоприятно развитие ли??? :scratch:

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 12:13 
Легендарен флуудър
Аватар

Баяне, диктатура не е равносилна на възпитание двете не са едно и също нещо.
диктатура е комунистическия режим в България, възпитание са нормите за правилно и грешно които си възприел от родителите и семейството си, прави разлика, не бъди краен. :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 12:13 
Proud and Noble Man
Аватар

Не смятам, че той каза това. Но аз бих го казал и бих го подкрепил.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 12:15 
Легендарен флуудър
Аватар

Боромире да върнем ли живковото време тогава ?
Ако аз съм те разбрал правилно, и без това сме на път да го постигнем ...

Последна промяна gogigagagagigo на 26 Ное 2008, 12:17, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 12:16 
Proud and Noble Man
Аватар

Не Живковото. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 12:17 
Легендарен флуудър
Аватар

дай ми по подробен отговор моля, защото не съм те разбрал, какво предлагаш ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 12:25 
Proud and Noble Man
Аватар

Идеята за качествен и безкомпромисен контрол над населението не се изчерпва с мумиите на социализма. Те, въпреки епичната си некомпетентност, съизмерима с тази на наследниците им в момента, все пак са движили нещата по малко. Има обаче много по-ефективни алтернативи за силно и централизирано държавно управление и ефективно наблюдение върху процесите в обществото.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 12:29 
S.P.Q.R.
Аватар

И все пак не мислиш ли , че имаш право на това си мнение, както и да го изразяваш само , защото живеем в демократично общество.Ако бяхме под диктатура може би дори и форуми нямаше да има, да не говорим за изразяването на каквато и да е индивидуалност.Примерно по комунистическо време за това изказване за мумиите на комунизма щяха да те пратят в лагер.Според мен ти не оценяваш достатъчно свободата на личността , която ти е дадена.

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 12:38 
Proud and Noble Man
Аватар

Едва ли. Презрително изказване към предишния режим е половината от доктрината на социализма у нас, а аз правя точно това. :lol:

А ако случайно бяхме под някаква диктатура, аз едва ли щях да съм от страната на потиснатите. :angel13:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 12:43 
S.P.Q.R.
Аватар

Ами ако диктатурата изисква мъжете да са с дълги коси - какво правиш - отричаш се от предишните си възгледи и публично почваш да се биеш в гърдите , колко така било по-добре за мъжката визия, пускаш си коса до кръста и почваш да гониш обезкосмените , нали.... :lol: :lol: :lol:

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 316 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Следваща