|
Big Brother 2 или как българската публика отново бе измамена от машината за пари наречена телевизия
Първо искам да кажа, че всичко написано по - долу е лично мое мнение, изградено и поддържано от наблюденията ми над игрите, лансирани от повечето телевизии в България.
Ще започна с Big Brother 2, защото свърши скоро.Също така,според мен, е най - голямата измама след тотото в нашия ефир.
И тъй....Преди няколко месеца в една изолирана къща влизат няколко непознати човека с една единсвена - къде прикрита, къде не цел...Или по - точно 200 000 цели...Двама от тези хора имат нещо общо.Дали брак или нещо друго???Просто пари, пари и нищо друго.Хора, готови да жертват себе си за пари, които ние - зрителите им предоставяме.В случая уговорката е лицето Миро, в чийто мъжки произход се съмняват много хора да вземе 200 000 лв в замяна на много сълзи и един разбит живот.Един или два разбити живота...Всъщност на нито един...Само след месец ще видите т.нар. Миро да се разкарва с Елена под ръка някъде...я из Европа, я в САЩ.Този театър, достоен да бъде наречен "латино сапунка" все пак не беше чак толкова добре замислен.Още от първия ден се знаеше, че лицето Миро ще вземе парите.Как е възможно това, ще кажете...Ами отговорете си на въпроса : "кой пуска филмите в интернет, още преди да са излязли по кината".Отговорът е вътрешни хора.Само в последната вечер на ББ2 от смс - и са спечелени 300 000 лв.Сигурно още 200 000 хил от телефонни обаждания.А представете си колко още са печелените от предходните номинации.Общата печалба излиза над 1 500 000 лв.Към тези пари обаче трябва да се прибавят и парите от рекламата.Тук вече не знам колко са, но със сигурност са доста.И така най - вероятно спечелените пари стават над 3 млн.
Едва ли българина е толкова тъп, та иска да даде парите на един ревлив глупак, чиято жена го направи за смях пред толкова много хора.Не, той иска да даде парите на човек весел, с някаква цел в живота.Ако пък Елена вземе тези 100 000лв ще бъде най - голямата нахалница, която се е раждала.
Накрая вота беше нагласен...То просто толкова много си личи, че чак не е истина.Обаче тук има две възможности.Едната е, че Лео води с много проценти пред Миро, а парите тябва да вземе българина.Втората е, че Миро води с много Лео.Изхода обаче е един.За да може повече хора да се обаждат и да пращат смс - и процентите се нагласят според активността на вота.
В крайна сметка Миро и Елена, които разиграха този цирк няма да получат по 100 000лв, а поне по 50 000.Останалите 100 000 остават а този, с който е направена уговорката за крайния резултат.Всъщност, като казвам "този" имам предвид "тези", защото те са 4 - 5 човека.
СЛЕДВА...
_________________ Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
|