|
- Кое е най-голямото изпитание на човека? - Да слуша фъфлещ адвокат как разпитва заекващ свидетел пред недочуващ съдия. --- - Как не ви беше съвестно да убиете човек само заради един-единствен долар? - Долар по долар милион става, господин съдия. --- Съдията: - Жена ви твърди, че вие я държите в състояние на непрекъснат страх. Обвиняемият: - Но, господин съдия… Съдията (шепнешком): - Можете и да не отговаряте, но ми кажете по мъжки, как го правите? --- Ако жена ти и адвокатът ти се давят и трябва да избираш…, ще отидеш на обяд или на кино? --- Нима не се досещате, че обвиняемият нарочно ви е накарал да отидете в безлюдния парк? - Досещах се, но не очаквах, че ще грабне чантата ми и ще побегне… --- - Подсъдими, какво правихте на 22 ноември в 10 сутринта? - Ами господин съдия, бях тук и ви обяснявах какво съм правил на 5 юни в 8 вечерта… --- В три часа през нощта полицай спира мъж с голям куфар. - Стой! Какво носиш в куфара? - Още не зная. --- Килията на рецидивистите в строго охраняван затвор. Всички рецидивисти стават един по един и казват: - Джон обича Мамбо! - Джек обича Мамбо! - Сам обича Мамбо! - … - … - Всички ние обичаме Мамбо! Намръщен негър в другия край на килията мърмори: - А Мамбо ви ненавижда всичките! ---- - По какво можете да познаете дали един адвокат лъже? - Като лъже му мърдат устните. --- Адвокатът произнася пламенна реч в защита на красива млада жена: - Но, господин съдия, от къде тази нещастна жена е могла да знае, че нейният съпруг е чувствителен към арсеник? --- Съдия пита обвиняем: - В какво сте обвинен? - Че съм напазарувал за Коледа по-рано, ваша светлост. - Но това не е престъпление! Колко рано е било, когато сте пазарували? - Преди магазинът да отвори. --- Из свидетелски показания: - Дамата беше с много къса черна пола. Лицето й не го забелязах. --- - Подсъдими, защо не се откажете от обирите? Знаете, че след всеки взлом ви залавят… - Е, нека не преувеличаваме, господин съдия. Чак пък след всеки! --- След като изслушва пледоарията на защитата, съдията, малко смутен, отбелязва: - Ако съм разбрал всичко както трябва, не ми остава нищо друго, освен да причисля подсъдимия към светците… --- Съдията пита обвиняемия: - Така ли откраднахте, както разказа прокурорът? - Не точно така, но и неговият метод заслужава внимание. --- В съда: - Осъждам ви на доживотен затвор. - Протестирам! - Увеличавам присъдата с още една година. --- Адвокат казва на клиента си, обвинен в убийство: - Имам за теб две новини - добра и лоша. - Давай лошата най-напред. - Кръвната ти проба е излязла, съвпада с тази от кръвта на мястото на убийството. - А добрата? - Нямаш проблеми с кръвната захар. ---
_________________ Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората остават често неосъществени." Of Mice and Men
|