Бе то да се строят нови джамии лошо няма. Както и нови синагоги, нови ступи ако ще и нови храмове на Ктхулху да си правим. Всеки е свободен да вярва в каквито и глупости да иска според един от постулатите на модерната държава. И ако ние искаме да сме такава сме длъжни да го допуснем. Всякакъв тип подписка и забрана за строене на тая джамия биха били просто диктатура на мнозинството. Стига съответната джамия да е законна, разбира се.
Проблемът тука е, че всеки е свободен да си изповядва каквато религия си иска, стига да не пречи на другите по никакъв начин. И в една нормална държава дори и да иска да пречи не може защото държавните органи си вършат работата що-годе като хората. А при нас е достатъчно желанието и парите и няма проблеми да пречи на никого.
На нас не са ни виновни турците, че дошли с големите пари и почнали да строят. Виновни сме си ние, че не сме си направили свястна държава и така като гледам скоро няма да си я оправим. И държавата ни е слаба и корумпирана и съответно всеки си прави квото си иска в нея, стига да има достатъчно пари. Е го нашия пресветъл пример Слави Бинев - бутна няколко милиона наляво-надясно и взема че стана евродепутат

Не че не е реалистично един чалгаджия да представлява народ от чалгаджии де. Ма както и да е това е друга тема.
Мисълта ми беше - нямам против да сторят квото искат, стига да не пречат. И понеже им нямам достатъчно доверие (видях резултата от подобни действия по южните краища на страната ни) бих искал да имам доверие на държавата. Ама не мога и на нея. И тука ни е грешката на нас

И имам голямото желание да я оправя тая грешка, ама няма как да стане това. Трябва да си бая високо ниво, за да се бориш с Хекстор. (то всъщност в нашия случай ако беше хекстор ехееее, къв кеф щеше да е.) И не можеш сам.
сега като се замислих ми стана интересно. трябва да проверя. чудно колко ли джамии има в милано. със сигурност има бая мюсюлмани за всеки случай.