Дата и час: 16 Яну 2026, 14:23

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 70 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Масови безредици в Гърция
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2008, 19:37 
wild child
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Хайде да спрете с личните нападки и оффтопика, моля!

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2008, 00:27 
Proud and Noble Man
Аватар

Пълно безумие е да се опустошават градове, улици и имуществото на други хора. Това няма общо с неприятния инцидент с този млад борец за свобода и показва само вандалската природа на разни заблудени овци, дето се чудят как да си покажат магарията. Заради което идва и естественото заключение, че младите гърци, или поне тези, замесени в тази смехотворна игра на бунт, са идиоти. Така не се протестира заради пострадал или загинал събрат. Така се причиняват още умрели. Но то на идиот какво да му обясняваш - те явно си се забавляват. Ми щом ги влече. :roll:

JudyRamone написа:
Боромир, извинявай, ама ккакво означава
Цитат:
Абе така става, като няма качествени младежи. Което е проблем на Гърция от микенската култура насам. Да се трепят, ще им писне и ще се оправят. Ние си имаме други грижи, не е ли така?
??
Ти нещо май...? :?

Не.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2008, 00:51 
спамероинтелигент
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Това ли ти е генетичното превъзходство, да се оплетеш като пате в кълчища в собствената си простотия :lol: Когато ти се случи да излезеш на улицата и да защитаваш открито принципите си, тогава ще обясняваш кой превъзхождаш и кой е идиот. Аман от форумни мишоци. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2008, 01:14 
Proud and Noble Man
Аватар

^PrincessA^ написа:
Хайде да спрете с личните нападки и оффтопика, моля!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2008, 17:11 
Легендарен флуудър

Току-що говорих с една моя добра позната от Атина. И тя протестира, но казва, че всъщност всичко се прави само с политическа цел. Както обикновено ПАСОК използва по-крайни левичари като повод, за да направи гаден номер на Неа Демократия.... :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2008, 18:59 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
Премиерът отправи призив за единство на нацията и политическото представителство срещу насилието. Лидерът на цървените обаче не щя и поиска оставкатата им и нови избори. Ето къде бил ключът от бараката... Партизани с партизани...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2008, 01:07 
Легендарен флуудър

Който управлява винаги апелира за единство, което означава около неговото правителство! Виж какви заклинания бяха около 100-годишнината на Независимостта, а какво ни чака сега по Коледни и Новогодишни празници... :roll: :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2008, 14:44 
Дръменбейсонафт
Аватар

tamerlan написа:
Но определено има за какво да завиждаме на гърците - чувството на солидарност в обществото и непримиримостта към всякакви нередности са неща, които тук едва ли ще видим скоро.

Доживях и са съм съгласен с Тамерлан...
Подобен пример бе и това което се случи в Италия, когато застреляха невинен фен на Юве...
Изглежда куките и като цяло държавата разбират за какво става дума чак, когато се изпотрошат няколко витрини и се запалят няколко магазина...
Та и всички те имат ЗАСТРАХОВКИ...така, че никой невинен не страда...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2008, 15:45 
От дъжд на вятър
Аватар

tamerlan написа:
Аман от форумни мишоци. :roll:

Чакам с нетърпение "анархистите" да се покажат някъде из София :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2008, 16:45 
спамероинтелигент
Аватар

Tiocfaidh ár lá написа:
tamerlan написа:
Аман от форумни мишоци. :roll:

Чакам с нетърпение "анархистите" да се покажат някъде из София :lol:

Чакаш през компютъра, готов да изпишеш куп разгромяващи коментари? Ами показахме се на 10-ти, когато беше обявен международния ден за солидарност със случващото се. Протестирахме мирно, защото от друго няма смисъл в тукашните условия, където 7 млн. байганьовци се настройват автоматично срещу всеки, който си позволи да изрази мнение :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2008, 08:41 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
Ъм,
сигурна съм, че писах пост в тази тема и той беше ПО ТЕМАТА.
КЪДЕ ми е постът???
Иначе, бях писала относно българската реакция на масовите безредици в Гърция, конкретно - протестът пред гръцкото посолство, за който чак сега бях чула. :oops: Бях казала, че е хубаво, че е бил мирен, че и аз не бих харесала пожари, човек може и мирно да изразява мнението си, явно и аз съм байганьовка.
Мисля, че имаше и още, но това си спомням сега.
Та, какво по-точно му беше нередното на поста ми. :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2008, 09:42 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Вчера по БТВ дадоха един репортаж от Гърция, включкващ интервю с един от българските анархисти. Изслушах го внимателно, ама просто главата ми не разбра, какво прави там. Вика "Аз защитавам вашите деца, вие защитавате моите" ???? "Аз не съм престъпник и еди-какво си", ама ходи с една маска...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2008, 12:50 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
И аз гледах репортажа и ми направи силно впечатление точно този индивид. Отначало като го питаха защо е там и почна да ми се бие по гърдите и да ми говори с тон на повтаряне на нещо заучено "Аз вярвам в анархията" ми се стори някакъв карикатурен дебил, но после, когато съвсем искрено и ненаизустено каза това за децата, ми се издигна в очите. Защото ние забравяме да правим точно това - да ни е грижа и за другите, освен за нас самите. Толкова сме втренчени в оцеляването си, в стремежа си да се "спасим поединично", че не помагаме на другите, те също не помагат на нас и като резултат сме в сегашното си положение.
Това, което той каза е, че е там заради убийството на 15-годишно момче, че това е безобразие и не бива да се случва. Че самият той има 8-годишен син, който утре може да е следващият. Че когато се застъпва за чуждото момче така се застъпва и за своето и утре другите ще се застъпят и за неговото. А за маската явно се притеснява от саморазправа. Или най-малкото следващия път да не го пуснат да мине границата. :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2008, 13:09 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
На мен честно казано повече ми пука за момчето, което беше убито пред "Амнезия". То поне не се е опитвало да хвърли коктейл "Молотов" по някого. Не че оправдавам действията на гръцкия полицай де. Доколкото разбирам точно този индивид е бил голям идиот и не е представителна извадка за цялата им полиция. Викали му Рамбо :roll:

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2008, 13:33 
спамероинтелигент
Аватар

pora_e_priqtel написа:
На мен честно казано повече ми пука за момчето, което беше убито пред "Амнезия". То поне не се е опитвало да хвърли коктейл "Молотов" по някого. Не че оправдавам действията на гръцкия полицай де. Доколкото разбирам точно този индивид е бил голям идиот и не е представителна извадка за цялата им полиция. Викали му Рамбо :roll:

Никакъв коктейл Молотов не е имало. Има видеозапис на случилото се, който го доказва. Освен това балистичната експертиза доказа, че е стреляно директно в момчето, а не е рикушет, както обясняваха от полицията. Впрочем, имаше и протест за случая в Студентски град, някой от вас отиде ли?
Това, което става в Гърция в момента е далеч по-голямо от бунтове на леви радикали. На улицата са ученици, студенти, преподаватели, синдикати, изобщо голяма част от обществото подкрепя протестите. От другата страна са компрометираното правителство, още по-компрометираната полиция и мейнстрийм медиите. Да не забравяме и неонацистите от "Златна зора", които полицията организира и въоръжава за да й "помагат". Всъщност едва ли средностатистическия българин може да проумее случващото се, нито защо толкова хора по цял свят са солидарни. Просто обществената атмосфера тук е такава - мислим си, че сме под някакъв похлупак и нищо не ни засяга. "Да е снишим докато премине" както беше казал Бай Тошо :roll:
Ако ви интересува какво става освен официалните медии следете и мрежата indymedia. Истината е някъде по средата между двете пропаганди, предполагам :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 70 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща