camel написа:
DADO написа:
Това което написа се отнася за всяко правителство през последните 15-20 г. Този кабинет е най-малко корумпираният от всички. Пък и излишно е да се споменава, че корупцията за първи път се появява в САЩ. Там още преди 100-200 г. сенатори са били купувани от всякакви влиятелни чичковци. Така че от там тръгна.
Искам само дебело да подчертая, че не съм съгласен с болднатия текст. Според мен е най - корумпираното и некадърното, но не искам да захващам спор, защото от опит знам, че подобна полемика е вечна и безсмислена.
А що се отнася до САЩ - това какво общо има с корупцията в България? Да не искаш да кажеш, че американците са виновни за корупцията по света (и за всичко друго, де
). Както е мислил (и с право) Макиавели хората са зли по природа и всеки законодател трябва да има наум това, когато пише законите. Ако не се е била появила първо в Америка, корупцията щеше да се появи след 5 - 10 - 20 години в Канада, Сърбия, Русия, Полша и т.н. Така че независимо откъде щеше да тръгне корупцията щеше да я има дори и държавата САЩ да не се беше раждала. 
корупцията възниква още с възникването на държавата,като форма на организация на хората някои от най-ярките примери за корупция Югурта(купува сите римски сенатори), Цезар(когато се кандидатира за понтифекс максимус с/у 2мата най-влиятелни римляни), "цар" Ирод I Велики плаща изключително голямо количество злато на 2рия триумвират за да стане цар(според някои 10-15к кг злато), Крез-той си е една голяма корупция