Дата и час: 22 Яну 2026, 12:04

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 101 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Бойкот на заведенията в Студентски град
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2008, 15:48 
Resurrected
Аватар

Благодарил (а): 39 пъти.
DADO написа:
Гнусна, долна кочина. Студентски е свърталището на отрепки.
Да сте се замисляли някога, че в района няма нито една библиотека, читалище, театър... дори една нормална книжарница няма, а само "книжарници" с ксерокс, тетрадки и офис-консумативи. Само бандитски заведения, мутри и неволно алкохолизирали се студенти. Да сте се замисляли някога за гореспоменатото, или толкова сте отнесени от алкохола и прашеца, че не ви пука?!
Аз съм се замисляла... и то неведнъж. Тук има само бездомни песове, кал, хлебарки, боклуци, чалготеки и вертепи, разврат и пияници. Това за мен не е никакъв студентски живот и нямам търпение да започна да се издържам сама, за да мога да си позволя живеене на свободен наем и да се махна от тази помийна яма.

I swear I'm not the devil though you think I am...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2008, 15:59 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Като заговорихме за Студ. град ето какви ги вършат органите на реда:
"Пияни полицаи вандалстват в Студентски град
17 декември 2008 / News.dir.bg
Инспекторатът на МВР разследва трима полицаи от Четвърто РПУ и служител на Столичната дирекция на полицията, които са участвали в пиянски скандал преди два дни в заведение в Студентски град.
Служителите на МВР са влезли в дискотека "33" пияни и са започнали да се карат с охраната на заведението, съобщи Дарик.
Охранителите успели да извикат патрул на Седмо РПУ. Пияните полицаи са откарани в районното управление, където е установено, че не са били на работа по време на инцидента. Случаят се разследва."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2008, 16:08 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
DADO написа:
и неволно алкохолизирали се студенти.

Аз съм от групата на волно алкохолизиращите се.

Утре с дамата ще бойкотираме Дай Дай. Вход за дами и студенти - безплатен!
Бойкот

Много ми харесва да бойкотирам заведения. Добър лаф измислихте.
:cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2008, 16:12 
Да живей словото
Аватар

Blood Countess написа:
Аз съм се замисляла... и то неведнъж. Тук има само бездомни песове, кал, хлебарки, боклуци, чалготеки и вертепи, разврат и пияници. Това за мен не е никакъв студентски живот и нямам търпение да започна да се издържам сама, за да мога да си позволя живеене на свободен наем и да се махна от тази помийна яма.

И като се махнеш, къде ще отидеш - да не би в Люлин, Дружба, Овча Купел и т.н не е същото? Явно много не си "излизала" извън Студентски град, защото в София има толкова много места за които животът в Студентски град може да ти се струва като песен. Надявам се да успяваш да се справиш сама и да не ти се налага да живееш повече в "крайните квартали" на столицата.

Последна промяна Bethany на 18 Дек 2008, 13:48, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2008, 10:14 
Владимир Владимирович Путин
Аватар

Bethany написа:
И като се махнеш, каде ще отидеш - да не би в Люлин, Дружба, Овча Купел и т.н не е същото? Явно много не си "излизала" извън Студентски град, защото в София има толкова много места за които животът в Студентски град може да ти се струва като песен. Надявам се да успяваш да се справиш сама и да не ти се налага да живееш повече в "крайните квартали" на столицата.

Това беше най-идиотското мнение което съм чел някога. Толкова много интелигентни хора живеят в крайните квартали. Ти очевидно не си "излизала" извън Студентския. Мисли преди да пишеш, моля ти се.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2008, 10:54 
мохикана
Аватар

Bethany написа:
И като се махнеш, каде ще отидеш.....

Дай примери, тук има хора които познават много квартали в София!

Ясно е че навсякъде има проблеми, но в Щурия (защо ли така му викам) са доста много. Даже и аз който не живея там ги виждам. Неосветени улици, по които ходят или се кандилкат хора и ги виждаш малко преди да ги сгазиш. Тротоарите на повечето места са лукс или паркинг. Трапищата по улиците до момента ми струват 60 лева с тенденция към покачване. Навсякъде глутници кучета, които цапат и най-вече изобщо не са безопасни. Както съм писал и друг път, шумът от дискотеките стига до последния етаж на околните блокове.

Дай ми сега квартал с дискотеки през 50 метра, пълен с боклук, строежи, кучета, дупки, и без една градинка свястна. Кажи ми според тебе кой квартал е по-зле от Студентски град. А положението в Студентски град е отговорност и на студентите, и на управляващите - местно и национално ниво, и на останалите хора които живеят в София. Не можеш само едните или другите да обвиниш.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2008, 11:13 
Да живей словото
Аватар

DADO написа:
Bethany написа:
И като се махнеш, каде ще отидеш - да не би в Люлин, Дружба, Овча Купел и т.н не е същото? Явно много не си "излизала" извън Студентски град, защото в София има толкова много места за които животът в Студентски град може да ти се струва като песен. Надявам се да успяваш да се справиш сама и да не ти се налага да живееш повече в "крайните квартали" на столицата.

Това беше най-идиотското мнение което съм чел някога. Толкова много интелигентни хора живеят в крайните квартали. Ти очевидно не си "излизала" извън Студентския. Мисли преди да пишеш, моля ти се.

Виждам, че вече се засягате и на крайни квартали. Съжалявам много, но един "интелигентен човек" ще направи разлика за това, което говоря, а именно - за боклуци, бездомни кучета, хлебарки и т.н. Проблемите не засягат само Студентски град, а цяла София. Според мен лично квартали като - Дружба 1, Люлин 1 -5, Овча Купел, Левски, Обеля, Надежда, Орландовци, са мн. зле като цяло! Ако някой не е съгласен да приложи доказателства!

Последна промяна Bethany на 18 Дек 2008, 11:24, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2008, 11:23 
Владимир Владимирович Путин
Аватар

Bethany написа:

Виждам, че вече се засягате и на крайни квартали. Съжалявам много, но един "интелигентен човек" ще направи разлика за това, което говоря, а именно - за боклуци, бездомни кучета, хлебарки и т.н. Проблемите не засягат само Студентски град, а цяла София.[/quote]

Тук вече навлизаш в друга тема. Говорим за духовната част, а по-точно за бездуховноста на Студентски. И защо намесваш хлебарките тук? Не че има друго място в София с повече хлебарки, тъй като в Ст.гр. всички пребивават временно и никой не го е*е да поразчисти малко. Пък и толкова много боклуци няма дори в Обеля и Левски.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2008, 11:32 
Да живей словото
Аватар

DADO написа:
Bethany написа:

Виждам, че вече се засягате и на крайни квартали. Съжалявам много, но един "интелигентен човек" ще направи разлика за това, което говоря, а именно - за боклуци, бездомни кучета, хлебарки и т.н. Проблемите не засягат само Студентски град, а цяла София.

Тук вече навлизаш в друга тема. Говорим за духовната част, а по-точно за бездуховноста на Студентски. И защо намесваш хлебарките тук? Не че има друго място в София с повече хлебарки, тъй като в Ст.гр. всички пребивават временно и никой не го е*е да поразчисти малко. Пък и толкова много боклуци няма дори в Обеля и Левски.[/quote]
За "духовността" по-добре да не говориш, защото не разбираш нищо!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2008, 11:36 
мохикана
Аватар

Bethany написа:
квартали като - Дружба 1, Люлин 1 -5, Овча Купел, Левски, Обеля, Надежда, Орландовци....

Трудно ще ги сравниш със Студентски град. Нека все пак се опитаме.

Дружба 1 - старите блокове наистина не са по-добре от тия в Студентския, но междублоковите пространства са много по-добре уредени.

Люлин 1-5 - това е квартал който малко по-слабо познавам, но мога да кажа че е строен по квадрантна схема, което благоприятства транспорта, и освен това броя на заведенията със сигурност не е толкова голям!

Овча купел - квартал, който все още се доустроява, имат проблеми със съседно разположени квартали за които не си и сънувала че може да съществуват насред София, и ако трябва да изброявам най-лошите места за живеене в София, бих започнал с тях! Овча купел и Студентски доста си приличат, обаче проблема с мутрите и заведенията пак го няма.

Левски - посочи по-конкретно (Левски В, Левски Г, кв. Левски)

Надежда - един от по-старите панелни квартали, пространствата в него са си добре уредени за времето си и доста от тях все още са съхранени. Това се вижда най-вече в Толстой и Свобода, които спадат към същия район. В Надежда 5 и 6, които са по-нови, е малко по-зле уредено, но пак със Студентски нямат много общо. По Ломско шосе старите бараки без изключение са частни но в тях не живее почти никой, а повечето са магазини.

Орландовци - не мога изобщо да го сравнявам със Студентски, нямат нищо общо. Орландовци като район близо до широкия център и северната промишлена зона си пати от всичките проблеми на стара София, които се виждат от Сточна гара до Захарна фабрика.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2008, 11:40 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Bethany написа:
Виждам, че вече се засягате и на крайни квартали. Съжалявам много, но един "интелигентен човек" ще направи разлика за това, което говоря, а именно - за боклуци, бездомни кучета, хлебарки и т.н. Проблемите не засягат само Студентски град, а цяла София. Според мен лично квартали като - Дружба 1, Люлин 1 -5, Овча Купел, Левски, Обеля, Надежда, Орландовци, са мн. зле като цяло! Ако някой не е съгласен да приложи доказателства!

Като не разбираш, не приказвай. Живял съм 11 години в Люлин и 8 в Орландвоци. За Люлин съм склонен да се съглася до някъде, но Орландвоци си е съвсем приличен квартал. Искаш доказателства, ето ти:

1. Това е сигурно най-спокойното място в София.
2. Живея на уличка дълга 200м. без нито една дупка и по която никой не ми бръмчи по цял ден.
3. За 15мин. стигам до центъра, с колата до университета съм за 10.
4. Няма огромни блокове с по 100хил. души. Хората живеят в къщи с двор.
5. Нито един от съседите ми никога не ми е направил проблем за нищо.
6. Протвино на схващанията не е пълно с цигани.
7. Има сравнително модерен стадион, отворен за ползване, както и площадки за спорт.
8. На 5мин от нас има поне 2 църкви, 3 училища и едно читалище.
9. Има си всякакви магазини, супермаркети, специализиранеи строителни, битови, хранителни и т.н като във всеки квартал.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2008, 11:44 
мохикана
Аватар

ОК

колеги, все пак темата е за Студентски град, знам че и аз предизвиквам флууд и отклонения, но да се върнем към основния въпрос. Ако няма да се говори специално за заведенията и бойкота, може да пишем в останалите теми които се нароиха тия дни.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2008, 11:52 
Да живей словото
Аватар

"Това е сигурно най-спокойното място в София." - да, като се има в предвид, че в квартала се намират Централните Софийски Гробища.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2008, 11:53 
SentineL
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
ники написа:
....

Прав си, Ники. Животът е радост и тъга. Днес си в Студентски град и Младост, а утре - в Орландовци...
:roll: :mrgreen:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2008, 12:00 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Bethany написа:
"Това е сигурно най-спокойното място в София." - да, като се има в предвид, че в квартала се намират Централните Софийски Гробища.

Колкото и странно да ти звучи гробищата не заемат 99% от територията на квартала и не се намират в неговия център.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 101 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща