Batbayan, там е работата - никой не отрича произхода на македонците. Даже и го казах:
MidwinterSun написа:
Ако не греша, не спорим за произхода им, спорим за сегашното им... състояние/положение/определение... бла...
Сега обаче положението е различно. И колкото и да се тръшкаме, да мрънкаме, че са си чисти българи и едва ли не държавата им трябва да се присъедини към нашата - има ли смисъл? На тях им е добре, нямат чужда власт върху себе си, живеят си живота. Моето питане е: какъв е нашият проблем с това?
Да де, ще кажете - изопачават историята. Пак ще се самоцитирам:
MidwinterSun написа:
Глупаво е да си присвояват части от българската история, да. Да преиначават фактите и да изкарват българите лъжци и не-знам-си-какво-си.
Е, те си изопачават историята, ние пък плюем срещу тях - направо прекрасна картинка. И безсмислена. Само дето на никого не му хрумва да отстъпи. Те хората не искат кой-знае-какво - искат да бъдат признати. Затова е и цялата тази гавра с историята - в търсене на доказателства. Какво да направя, че на нас ни е толкова трудно.
Да, ситуацията е изкуствено създадена. Македонизмът е измислица. Това променя ли фактите? Не.
По въпроса с цитирането на уикипедиа - ели пък някой да не знае определението за нация. Извинявам се, не съм си вкъщи, не мога да ви цитирам учебници и енциклопедии, иначе си ги имам в изобилие.
Ники, с подобни обиди няма нищо да постигнеш

И в тази връзка, аз спирам дотук. Изказах си мнението, защитих го. Не задължавам никого да го възприема. Само че няма да търпя лични нападки срещу себе си. Така че колкото си искате ме плюйте и мен в тази тема, барабар с македонците, ама без моето участие.