Дата и час: 16 Яну 2026, 22:05

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: С какво ще запомните изминалата година?
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2008, 04:09 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 58 пъти.
Какво поискахте, какво получихте?
Аз по темата мога да напиша много - но утре :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: С какво ще запомните изминалата година?
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2008, 05:58 
take it easy
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Балът и всичко свързано с него (подготовката, тръпката, афтърпартито) , Кандидатстудентска кампания и прием в СУ, запознах се с адски много готини и свестни хора, взех шофьорска книжка, първият 8ми декември :) готина година беше!

П.П. абе аз що не спя в 6 сутринта :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2008, 10:23 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Ооо, тая беше много натоварена година. В хронологичен ред кандидатстването и всичките напъни около него, завършването в училище, бала, най-вече него ще го запомня, изпитите, многото празнуване след изпитите, ходенето до Несебър с приятелите, заминаването на огромната част от най-добрите ми приятели в чужбина, влизането в СУ, новите приятели, които намерих там и като цяло обстановката, която ме изненада приятно...

ПП: Оо, сега видях от куанчи и се подсетих - и аз взех книжката след не едно премвждия, 8 декември беше като по вода. Преди 3-4 дена и приятелите ми се върнаха за празниците.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2008, 12:51 
Паисий
Аватар

Благодарил (а): 35 пъти.
Беше егати бурната година за мен!

Февруари месец беше свързан с много голямо разочарование за мен, което направо си ме разтърси и ме сломи. Някак си успях да се съвзема и да продължа напред. Усилена подготовка за изпити, адски много четене после...Април месец рожден ден, после предварителни изпити, редовни...Пътувах като ненормална...Някак си успях да съчетая ученето със забавлението, не съм се заключвала у дома да чета. Е, малко ми беше сънят, ама нищо.
С класа ни беше супер яко, побъркахме се от смях...Чак накрая станахме задружни и осъзнахме колко държим един на друг.
http://img339.imageshack.us/my.php?imag ... 286cq7.jpg (Това го написахме на 1 голям лист, когато режеха дърветата около училището, някакви мъже бяха точно до прозорците ни и крещяхме и развявахме листа, бяха много смутени :lol: )
http://www.vbox7.com/play:7cb5ecc5 Тук има клипче с някои от яките моменти на класа.

Около бала пак имах неприятни новини и разочарования от човек, на когото много държа...Все пак супер щастила и усмихната си прекарах празник незабравимо!
Приеха ме и на 3те места, където кандидатствах, направих своя избор след множество колебания и страх да не сбъркам.
Отделих се от най-добрата ми приятелка, с която сме заедно от бебета. Учили сме винаги заедно. Сега тя е на единия край на България, аз на другия. Свикам с нов начин на живот. Май месец излезе и книга, в която имаше мои стихотворения. Общо взето мечтите ми се сбъдват малко по малко...
http://img387.imageshack.us/my.php?imag ... 006lu3.jpg
Сега остава да продължавам напред и да забравя всички негативни емоции, които ми се струпаха....Дано следващата година да е още по-хубава :)

и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2008, 19:24 
Реалист

Предпочитам да не я запомням.
Най-главното е, че това беше година, в която здравето ми се разклати.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2008, 00:59 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 58 пъти.
Много комплексна година.

В началото всичко вървеше доста студентски - много учене, направо изтощително. Но мина сесията и не стана по-лесно, поне за момент - благодарение на прекрасната ми специалност. Разделих се с приятелката си, с което много или малко и разбих сърцето и все още чакам да ми се върне (нали знаете поговорката...). Разбрах, колко бързо забравят хората и колко правилна е една друга поговорка - "out of sight, out of mind". Така се "разделих" и с една купчина близки приятели, които сега са просто познати. Дойде юни месец - месецът на съдбата, за един първокурсник арабист. Вече бях попретръпнал, исках да мисля позитивно (не че ми се получаваше), но резултатът си е налице - 2ри курс, от първия път :cheers: Лятото бях много навит веднага да започна работа - уви, това така и не стана. Но пък започнах да излизам с форумките и форумците, което беше безкрайно забавно и като цяло целият юли мина в това. През август бях на стоп из нашето черноморие и се спуснах и до Истанбул - определено един от най-ярките спомени тази година. Когато се върнах, минаха още два-три дни и отидох на рождения ден на нашата мила Ива - и там беше Тя. Направо си ме чакаше един вид, карма ли го наречете, какво ли, не знам и аз - но си беше love at first sight. Разбира се, няма пълно щастие и се оказа, че Тя е от друг град, което носи своите предимства и недостатъци... с преимущество на последните. След това като на шега, започнах работа в най-голямата компания в своя бранш в световен мащаб - и разбира се в началото бях много въодушевен. Бързо разбира се всичко това бе развенчано, че марката не прави фирмата, и всички негативни страни на мениджърството от българска страна лесно си проличаха. Но за това малко по-надолу.
Уви, лятото беше съпътствано и с здравословните проблеми на двете ми баби и за съжаление, най-лошият възможен изход за едната от тях :cry:
Започна есента, която прекарвах основно в напълно безмислено темерутско висене в бизнес парка по 5 дена в седмицата и 2 дена, които бяха като сбъдната приказка в Пловдив :drunken: По-късно започна и моята арабистска втора година, която започнах с презумцията, че всичко ще е много по-лесно, много по-добре от първата. Но не би - започнаха се буквално от първия ден големите изисквания, непосилните домашни за 2 дена, контролните, текстовете :monkey: Всичко това би било добре, ако и не работех, даже не бих посмял да недоволствам (не че сега съм в позиция да го правя). На работа нещата всъщност потръгнаха - заработих в екип с хората, които исках , но все още не бях на ясно с естеството на работата. Мога да обобщя, че работата е много, адски много и адски еднообразна. Всичко това може да се преглътне с 4те дена почивка на цикъл, но разбира се, ако правиш каквото е предвидено в тия четири дни - да почиваш. Имаше прекрасни дни този почти приключил семестър, в който се прибирах в 08 сутринта от нощна смяна и ставах в 10 (да, пак сутринта) за да отида на лекции до 16, след което имах около 1 час да "дремна" преди новата 12 часова нощна смяна. Покрай всички тези "упражнения" си развалих здравето много, освен от огромните количества кофеин, таурин, гуарана и всякакви такива, поради естеството на нещата (седене на компютър и никакво движение) отново наддадох килограми и макар и да изглеждам все още прилично, не се чувствам така. Освен всички тези лични неща, за пореден път, бях леко очуден от действията на определени хора, което за пореден път ми доказа, че почти нищо от това, което виждаш не е реално. Стига толкова за работа.
В университета, освен че изпусках адски много и не се справях като цяло с материала (всъщност, защо говоря в минало време?), усетих и друго нещо. Понеже бяхме разделени на групи първата година и мойта се състоеше от 3ма души, някак си не обръщах внимание на другите колеги. Та вече сме всички заедно, уж всички сме много мотивирани и сме там заради едно и също нещо, имаме толкова много общи интереси, щом сме минали първата година (само 20 от началните 45 сме останали), обаче... нищо не знам за тях. Както и те за мен. Но никой няма и желание да разбере нещо повече за другия. За което лично на мен ми пука, понеже си харесвам колегите, всеки е индивидуален и изпъква от тълпата по свой си, уникален начин. И ми се иска да ги познавам повече.
Покрай мъченето да съчетая учене + работа + Нея, навсякъде съм непълноценен и поговорката от началото пак е в сила. В резултат, останах някак си сам, с много познати, но почти без приятели. Което по принцип никога не ми е било приоритет, но някак си сега усещам, че нещата са стигнали своето критично дъно.
Настрани самосъжалението, точно за Коледа нещата бяха вътрешно приети от мен и планът за тяхното "оправяне" вече се избистряше в главата ми, когато се случи... не, няма да споделя какво точно, понеже е твърде лично. Но това е едно от нещата, които на човек никога няма да му дойде на ум, че нещо такова може да се случи точно на неговото семейство, на неговите майка и баща...
В резултат годината си беше типична rollercoaster, нагоре, надолу, като в последните седмици/месеци нещата потръгнаха повече надолу и затова си позволявам да изпиша толкова дълъг и личен пост, в публичен форум ;)

Да видим 2009.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2008, 15:00 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
Първоначално мислех да прескоча темата, щото вярвах, че годината, чиито последни часове изтичат вече, не заслужава да й обръщам чак толкова голямо внимание... Но... прочетох горните мнения и се замислих ...

Май има за какво да се радвам, за какво да съм благодарна и от какво да съм недоволна. Във всички случаи ще запомня 2008 година...

Напуснах УНСС и зарязах перспективната специалност, обезсмислих целия труд по взимането на изпитите, времето и средствата, които вложих там.

Преживях наново трепетите по кандидатстудентските изпити... главозамаях се от високите оценки :roll: :oops: :geek:

после се скрих от цивилизацията, за да си почина от всичко и всички... И прекарах цяла седмица сама със себе си... Направих равносметка и взех решения..

След това приключих най-дългата и изтощаваща връзка в моя живот по мелодраматичен начин... Освободих се :girl_haha: :girl_blum:

Направих много гафове, заплетох конците и ще трябва догодина да ги разплитам.

И това, с което наистина ще запомня годината, е един човек, който ме накара да почувствам неща, които никога не бях изпитвала досега! :connie_49: :connie_caveman-1: :mrgreen:
Беше хубава година... Искам пак!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2008, 16:11 
sundancer
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
година,в която за пореден път успях да измисля ново начинание! дано този път е за добро.
за първи път отидох в Гърция с приятелите. скапах се от физически труд около ремонтите. започнах първата си сериозна работа и съм доволна. успях да направя 3 леки ПТП-а (мн леки), от юни месец имам котка,която след много много проблеми от старана на роднините успя да заживее у нас :) :bounce: поредната година,в която имаше любовни радости,трепети,драми,сълзи и нерви.....
абе не беше лоша година :)

De tantos desejos aflitos...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2008, 16:20 
Живее, за да пише
Аватар

Тежка година, натоварена с твърде много случки, наблъскани в няколко месеца

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2008, 22:12 
princess in love
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
След срива в живота ми в края на по-миналата година, съдбата на майтап или нарочно ме срещна с Него и така през настоящата година вече сме си повече от година заедно и кроим планове за съвместно бъдеще, ако рекъл Господ и така.......Общо взето това май е най-важното нещо в живота ми за тази изтичаща година и занапред........... :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2008, 22:30 
dReam*catcher
Аватар

С какво ли не...
Трудна, дълга, много... пълна година...

Януари... първата ми сесия... взета успешно!
Февруари... не го помня.
Март... започнах нещо временно, което се оказа по-продължително, отколкото очаквах... (като работа)...
Запознах се с човеК, който коренно промени... живота, уменията, бъдещето ми... Този човеК ми даде шанс, за какъвто малцина мечтаят... шанс, с мисълта за който живея от години. Шанс за нещо истинско, реално... нещо, което зависи от собствените ти умения, "талант" дори... но преди всичко... желание... Шанс да разбера какво точно обичах... към какво се привързах... и заради какво обърках тотално живота си...
Април... хм... първото миткане за годината... дестинацията? Рибарица... един перфектен weekend... перфеКтен от моя гледна точКа - нон стоп "изследвания", езда, АТV-та... и много красива природа...
Май... Копривщица. =) и безумно много хубави спомени... с тотално сменената компания, за което не съжалявам - ама грам!
Юни... отново сесия... отново мъКи... нерви... и количества шоКолад. =)
Юли... работа до сКъсване... за ниКаквите пари... но за усмивки. За едно удовлетворение - от себе си... наивница.
Август... 2 weeks alone at home... от много, много време насам... е, къщата не остана празна за повече от 2 дни... оКазах се най-гостоприемният човеК на планетата; разбрах, че ме е страх от тъмното; осъзнах, че да живееш сам... е готино, но само през лятото.
Оставих сърцето си в Силистар... изКачих Мусала... отворих очите си за нещо повече...
Септември... отново леКциите... и кокошКите... господи... толКова ли е трудно да си нормален?
Октомври... работа, работа и пак работа... тя ниКога не е спирала... но през октомври осъзнах, че до болка ми е омръзнала тази повтаряемост, това едно и също ежедневие... с едни и същите задължения... и с влагането на всичКо от теб... за няКой, който ти има 101% доверие... но какво от това? Когато на него не му пука... защо на мен да ми?
Ноември... ууу... разорих се от рожденни дни, купони... през 2-3 дни... много малКо спах тогава...
ДеКември... отново екскурзийки... и планове, планове, проКлети нови планове... работа, работа и отново работа... и почти никакво време за учене... колкото и да си скубя косите... яд ме е, много!

Годината... беше добра... беше чудесна!
Научих се, че Животът е този, който среща и разделя... и че "мъжкото момиче" също го боли...
Мислех, че съм преживяла много от "няманията" си... но уви - не. Просто чудесно успявам да се заблуждавам... доста често.

Завършвам годината с мисълта за:

* страхотните ми колежКи... от Университета и работата (броят се на пръсти, но ги има!)
* чудесните нови познанства... и топлите, енергични, живи, умни хора... приятели... които ме промениха...
* завършвам годината с мисълта, че съм егоист... и не обичам да деля... шоКолад... приятели... и обич...
* завършвам годината с мисълта, че дори в приятелството трябва да има рамКи... но не умея да не споделям... не умея да не се доверявам...
* завършвам годината с безброй съмнения, голям страх... и едно нетърпеливо, дълбоКо, парещо тупКане...
с един МОЙ успех... с една сбъдната Мечта... завършвам годината на крачКа от "звездите" - защото те не са за изпусКане... завършвам годината с цели 21 лета зад гърба си... и ми се ще през следващите 365 дни да съм малКо по-добра, не толКова категорична... далеч по-тиха... не таКа пряма... и още по-усмихната...
Иска ми се... исКа ми се... поне едното Обичане... поне за него да се преборя.

През 2008 направих много неща, за които преди само можех да мечтая... направих ги реални.
През 2009 ИСКАМ да не се срамува от неуспехите си... исКам да ги няма. Искам да съм по-упорита. Искам да съм по-манипулативна. Искам да съм по-приспособима. ИСкам да съм по-разумна... и по-отпусната...
Искам да се променя... към нещо по-добро...
ИСКАМ ДА БЪДА НАЙ-ДОБРАТА! Защото го МОГА! Защото ми трябва просто шанс... и повече "публика"...
Искам инвеститори! Които да не се притесняват от думичката "мечти"... да, мечтите са безплатни... но Мечтателите са тези, които карат Света да се върти!
Искам да съм най-добрата... защото го заслужавам. Защото се трудих упорито... години наред! Не от вчера залитам... не от вчера обичам... не от вчера съм "кон с капаци" за всичКо друго... човеК дава сърцето си веднъж... ИСКАМ точно тази Съдба... и нищо друго...

Дано! =)

Последна промяна kRiss на 23 Яну 2009, 23:07, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2008, 22:36 
Mahna-Mahna!
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Ооо Крисс, не мога да се стърпя - страхотно е това, което си написала!! Просто и с чувство, толкова истинско. А някои от нещата са ми толкова познати, че даже бих си откраднала фразите ти... Не знам защо и как, но - развълнува ме! Ти си човек, който наистина живее, а не просто съществува!! :)

V o r b e i

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2008, 02:17 
Robot Unicorn Sith
Аватар

Благодарил (а): 182 пъти.
Хъммм....

беше година на много промени и на много нови начала. Далеч не всички бяха хубави. за съжаление имаше и твърде много краища. по-миналата повече ми харесваше.

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2008, 18:01 
В началото бе словото
Аватар

ще я запомня с тфа 4е ба4ках като луда да си платя кандидатстудентските курсове и куверта за бала

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2009, 14:43 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Поисках всичко и получих всичко. Но разбрах, че не е това начинът да се живее.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. С какво ще запомните Лято 2006?

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в Хоби и Забавления

Ice_Spirit

54

1921

14 Сеп 2006, 21:18

Tripio Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Отчет на Студнетски съвет за изминалата академична година

в За нас / проекти и предложения

agenta

6

1404

30 Дек 2010, 17:32

Zahariev Преглежда последните мнения