Мила написа:
Баннван е само ако системно нарушава Правилата на форума. А повечето хора тук не са някакви елитарни човекоядци, които никого не харесват, дори напротив.
Аз пък знам конкретни хора, които са точно "елитарни".... ако това звучи превзето, ще го заменя с "високомерни". Не че отричам, това, че въпросните хора са интилигенти, ерудирани и доста начетени хора. Но самочувствието им е доста над това. И често аз самия съм бил принизяван, само защото съм бил на различно мнение от тези високомерни хорица. Да не говорим, че не съм някой прост индивид, какъвто голям процент от форума си мисли, че съм, именно заради такива хора. Просто не обичам да съм елитарен. И да се имам за големия капацитет, заради това или онова. Такива хора развалят целия кеф от общуването във форума, не зачитайки основното правило - че всички сме равни и всеки има право на мнение, дори и различно от това на кликата.
И защо си говорим за банване, като всички знаем как се банва във форума? Има си достатъчно вътрешни хора, които са спокойни и трезвомислещи хора, но ако и за тях е бил спазван критерия - за няколко грешки груби - бан, както при случайни непознати юзъри, тогава форума щеше да е гол. За тях се прави компромис, защото принципно не са такива хора. За същите прегрешения, някой който не е популярен във форума, го отнася без обяснения. Примери - дал бог.
И айде сега да ми пише някой след мене, че си има влакове за ненамсикъдеси и че нямам право да се оплаквам, като точно това е темата, да се оплаквам от форумци, които ме дразнят с поведението си и комплексираността на жалките си персоналности. Е, че на Стената на Плача ли да го напиша тва?
пс: Искам да се извиня на Боромир, принципно съм се отказал да пиша такива неща, но просто не се сдържах. Аз съм на принципа - "всеки да прави квото си иска, всеки да мисли квото си иска". Но понякога давам на късо и решавам, че искам да си кажа, квото мисля, без значение какво ще ме направят след това...