Bethany написа:
В какъв друг контекст може да каже, че са били уведомени писмено? Или както винаги тях нещо ги изненадва, което говори, че те не си вършат работата както трябва.
Само не знам с какво толкова ти се харесва управлението на това Правителсто? Явно ти си единствения в този форум, който не вижда, че тези хора не ги е грижа за народа, но ме е страшно яд, че се осъзнаваме едва, когато "ножа опре до кокала". В случая, когато Русия е уведомила, че ще има проблеми е трябвало веднага да се свика кризисен щаб, а не да се разпуска Правителството за Коледна ваканция, не мислиш ли? Или сигурно са си мислили, че от Русия се шегуват. Всеки, който разбира малко от право знае, страна по договор не носи отговорност за пълно, или частично неизпълнение на договорните си задължения в резултат на форсмажорни обстоятелства.
Ако наистина са били уведомени, са щели да си вземат мерките. Останалите страни в Европа да не са реагирали по-бързо от нас? При такива ситации какво можеш да направиш? Ако не се лъжа предупреждението е било за намаляване на доставките, но това нещо се случва сравнително често. Днес малко по-малко, но утре се наваксва. Преполагам, че уведомлението от руска страна е било именно за поредното намаляване. Как може нашето правителство да предвиди конфликтът между Русия и Украйна? Пак ще кажа, че май и останалите държави са изненадани поне колкото нас. Относно това, че сме зависими от руския газ ще кажа, че кабинетът направи немалко, за да заздрави отношенията с Русия. Ние транзитираме за 3 страни поне. Проектът Южен поток си беше именно в тази насока. Освен това авансовото плащане на газа е изключително правилно, защото цената няма да се променя за нас в следващите години, ама за другите страни ще се променя сещаш се в каква посока. А това за договорените задължение, което си писала, за мен е тотално грешно.
Знам отношението ти към правителството и затова се съмнявам, че ще те убедя в нещо, ама все пак се пробвам.