Протестът организират студентите от
СРОКСОС - имена - Мирослав Джоканов с регистрация тук shao, Румен (простете, фамилията ми е изхвръкнала от главата, много съм сбъркана с помненето на имена

), Кънчо Драгнев и още други (някой от организацията да ги изброи). От тях съм разговаряла само с Румен наживо, другите съм ги виждала на предния протест (поне Мирослав), но толкова. Организират също и хората от
"За да остане природа в България" -природозащитници.
"Призив" само подкрепят и участват в съответния протест, без да са му организатори. За другите изброени от aL` нз кои са от организиращите и кои от участващите, знам само, че футболните фенове не са от организаторите и не са били по-конкретно канени от поканата към всички граждани.
Поводът за протеста е комплексен. Поводът за конкретната дата е новата работна година на НС (с надежда да не избягат пак като мишки точно от първия си работен ден), но това не е повода за самия протест. За самия протест поводите са много.
Ето
тук ще видите конкретните неща, за които протестират природозащитниците и конкретните им искания. Както ще прочетете, те са солидарни и с исканията на студентите, които също присъстват в текста. От забележката към края на текста, ще видите и с какво
не са солидарни - а именно фашистките, расистките и силовите прояви.
Никой не "дърпа конците". Единствената политическа партия, подкрепяща истински протеста, е
"Зелените" (да не се бъркат със "Зелената партия" на Александър Каракачанов и "Зелена България"). Това е нова партия, която и да иска, няма възможността да дърпа ничии конци. А по впечатленията ми досега, няма и желание. Прави ми впечатление, че не прави усилие и да подчертава присъствие на протеста, за да трупа дивиденти от това. Но е там.
Този, който се
опитва да дърпа конци, е Расате с "футболната" си клика и кой знае още с какво. Не успява да се намеси в организацията на протеста, но сигурно ще се изтърси, както прави на всички протести. Да видим с гвардейци ли, с футболни фенове ли... Не му ли писна...