Дата и час: 16 Яну 2026, 20:51

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Размисли и страсти с MidwinterSun
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2009, 23:34 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
valandin написа:
MidwinterSun написа:
[
Станахме общо четирима :) А Valandin, ако си спомням правилно, ги е прослушала от Carnival of Rust.
(Може би трябва да основем вътрешнофорумен фен-клуб на Поетите :roll: )

Е па, много правилно си спомняш.Последва Late Goodbye и после се натъкнах на my all-time favorite -Staaaaaaaay.
За клуба- :mrgreen:

1.Какво е настроението ти точно в този момент, в тази минута
- Обмислям едно решение, свързано с бъдещето ми... Решение, което може би ще ме изправи срещу много хора и ще определи хода на събитията за много, много, много години напред. Може би за всичките ми години напред. =) Чувствам се убедена в правотата на това свое решение и това носи едно особено топло чувство със себе си... Или с други думи, поставям следващите си цели, предвиждам следващите си битки.
2.Греша ли иили като хлапе си живяла в Тунис.Разкажи малко затова. - Не, грешиш, тогава баба ми и дядо ми ме взеха с тях, защото родителите ми трябваше да си завършат висшето и да работят. Но аз съм била малка тогава - смятай, там съм започнала да говоря човешки :mrgreen: Спомням си, че пътищата бяха едни такива... нагорееееее-надолуууу-нагорееееее-надолууууу, просто защото минаваха през пустинята. Градовете бяха особени, мястото, където живеехме - пустиня отвсякъде. Няма я тази зеленина, пустош, камънаци, пясъци и ужасно много комари. Но плодовете им бяха невероятно вкусни. Спомням си как гледахме едни жълти пиленца... Как си играехме с едно момиченце, с което се разбирахме единствено с думичката стоп... :mrgreen: Как ходехме на пазар и аз си издействах разни играчки... Веднъж мрънках за една кукла-бебе, която пееше, плачеше, казваше мама и т.н. Спираше се, като й се натикаше един биберон в устата. На връщане показах куклата през прозореца на колата и бибероната хвръкна... и понеже куклата ревна и наду главите на всички, се върнахме по пътя, за да намерим бибероната :lol: Сега тази биберона е единственото, което остана от куклата. =)
3.Верно ли баща ми ти е взимал да гледаш ``Цар Лъв`` като си била в нас като малка - А, виж, това не си го спомням. =) Казвала съм ти, че единствените ми спомени са свързани с онова огромно куче, което имаха и от което ме беше страх :mrgreen: Майка ми все пак не отрече версията с Цар Лъв ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Яну 2009, 23:35 
лейди британска котка
Аватар

Mushmul написа:
Била си у Лили? :scratch:

Не, била съм у Марго - тя се пада втора съпруга на бащата на Лили. А Марго е позната на майка ми.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2009, 00:00 
Живее, за да пише
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
MidwinterSun написа:
Mushmul написа:
Била си у Лили? :scratch:

Не, била съм у Марго - тя се пада втора съпруга на бащата на Лили. А Марго е позната на майка ми.

Добре дошли във филма :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2009, 00:24 
мушмулите се броят наесен
Аватар

Благодарил (а): 408 пъти.
Ехааа как обичам така! :reindeer:

http://www.freerice.com
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2009, 15:18 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
^PrincessA^ написа:
MidwinterSun написа:
Мога обаче да ти кажа, че ги прослушах заради Sleep - впоследствие, още двама души след мен, които се чувствах задължена да зарибя :mrgreen: (За пръв път станах свидетел как само една песен е способна да накара някого да прослуша цялата група... :shock: )

И при мен стана същото :drunken: (Дарлинг, :hug:s )

:hug:s , Дарлинг :drunken:

Здравей :)

Представи си, че се състоиш от няколко души, които символизират различни аспекти на твоята същност. Дай им имена, кажи кой за какво отговаря и ни разкажи за тях :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2009, 16:38 
лейди британска котка
Аватар

Jamesmagno написа:
:hug:s , Дарлинг :drunken:

Здравей :)

Представи си, че се състоиш от няколко души, които символизират различни аспекти на твоята същност. Дай им имена, кажи кой за какво отговаря и ни разкажи за тях :)

Е ти ме уби. :shock:
Добре, да видим... Без имената, обаче - не съм свикнала да правя връзка между името на даден човек и характера му, така че е безсмислено да се опитвам да го правя и за себе си.

1. На първо място може би ще сложа момичето, което прекарва времето си само вкъщи. Тя мрази да й се обаждат по телефона (особено да я будят рано сутринта заради грешка), не отваря вратата, ако през шпионката вижда непознат човек (а понякога се прави, че я няма, когато на вратата звъни познат, но неприятен човек), общува с приятелите и познатите си по интернет, мързелува, гледа телевизия, слуша музика, пуска си разни филмчета, тъпче се с шоколад и прочее вкусни изделия. През зимата надува парното до такава степен, че да може да се разхожда по тениска. Не мисли за задълженията си, прави нещата единствено за свое собствено удоволствие.
Това съм аз вкъщи, защото за мен "моят дом е моята крепост", това е мястото, където да обърна внимание изцяло на себе си, където да си почина и да се чувствам добре.

2. Това е момичето, което прекарва времето си с приятелите си. Тя е общителна, винаги усмихната, смее се и на най-малките шеги, прелива от енергия, постоянно й се ходи пеша, танцува й се по клубове, иска да изпие няколко питиета в някой хубав бар, умира си да клюкарства, конти се просто за удоволствие или пък излиза от вкъщи без капка грим. Не се интересува особено от мнението/или възмущението/ на околните при вида й, за нея е важно да се чувства добре с близкото си обкръжение. В това време личните й проблеми не съществуват, предпочита да се занимава с чуждите тревоги. А, да, и устата й не спира да бърбори.
Това е моят начин за активно разтоварване и сближаване с околните. Този тип държание ми позволява да опозная хората и да натрупам социален опит.

3. Тук е момичето, което прекарва времето с гаджето си. Тя се съобразява много повече с желанията на човека до нея и е по-склонна да пренебрегне себе си в някои случаи. Много по-податлива е на външни влияния, понякога премисля думите си по няколко пъти преди да ги каже. Отстоява докрай само най-основните си принципи и не държи чак толкова всичко да е винаги на нейното. Старае се да е по-спокойна, да не се ядосва за глупости (или ако се случи - поне да не го показва, защото осъзнава безсмислието на подобен яд).
В тези моменти съм най-възприемчива що се отнася до критики и съвети. Опитвам се да се усъвършенствам доколкото е възможно, да бъда повече алтруист и да направя равносметка за това кои са наистина важните неща за мен и за какво си струва винаги да се боря.

4. Момичето, което прекарва време със семейството си, е най-затвореното. Тя избягва да показва чистите си емоции и се старае да не разчита на всички чувства, които се появяват у нея. Най-раздразнителна е, но и бързо й минава. Често й се случва да се чувства недостатъчно добра в сравнение с другите жени от семейството. Предпочита да не обръща внимание на себе си, а на другите, защото така й е по-лесно. Стреми се да се чувства добре при редките събирания или семейните празници заради вътрешното чувство, че така е правилно, защото иска един ден да си спомня само хубавите неща.

5. Последна ще сложа личността, която съм в компанията на предимно непознати или слабо познати хора. Тя е по-дръпната, по-необщителна, предпочита първо да проучи хората и ситуацията преди да реши дали да се впише или не. Тя е най-голямата егоистка, защото няма за кого другиго да й пука, освен за нея. Преследва целите си, прави прецизни преценки, всичките й усилия са насочени в посока саморазвитие. Отстрани изглежда повече арогантна, егочентрична и надута, но това мнение на околните не я засяга.
Тъй като е особено капризна към близкото си обкръжение, предпочита да полага усилия само за отношения с хора, които й харесват. Не обича да се разпилява измежду десетки познати. Изгражда предимно студени връзки с болшинството от хората около нея и ги основава на принципа за взаимоизползването - личната полза на всеки от другия. Дава първа, но ако се окаже, че при нейна нужда не получава нищо, прекратява отношенията, защото не търпи да бъде използвана.
Не, не съм коравосърдечна и несправедлива спрямо другите. Честна и откровена съм, не симулирам фалшиви топли чувства. Уважавам останалите и държа особено много на тяхното уважение. За мен дори и студени, ако едни отношения са кристално чисти, те все пак могат да бъдат ползотворни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2009, 11:57 
wild child
Аватар

Хубав пост :D Ще ми се да се запознаем някой път :wink:

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2009, 12:08 
Живее, за да пише
Аватар

Силве, Ники ще участва във Форт Бояр :shock:
Искам да ми опишеш перфектната вечеря-манджи, питиета, обстановка, компания, музика, всиииичко

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2009, 13:08 
лейди британска котка
Аватар

^PrincessA^ написа:
Хубав пост :D Ще ми се да се запознаем някой път :wink:

Е, аз съм казала - да мине сесията, да ми се отвори малко повече свободно време, и ще щукна пак на някоя форумна ;)

valandin написа:
Силве, Ники ще участва във Форт Бояр :shock:
Искам да ми опишеш перфектната вечеря-манджи, питиета, обстановка, компания, музика, всиииичко

Знам, че ще участва - даже пльокнах линка с новината в темата "Какво ви направи щастливи днес" =D

Да видим сега, перфектната вечеря... Не говорим за купон, нали? :) Само вечеря. Значииии...

Да започнем от хората. Що се отнася лично за мен - важно е да са добри събеседници. Хора с различни интереси, които могат да споделят своя опит и да забавляват останалите, докато говорят. Лично за себе си бих предпочела да съм в компанията на един човек, който ми е по-близък, а останалите да са просто познати, с които ми е приятно да общувам.

След това, обстановката. Аз лично бих предпочела ресторант Крим в София само заради интериора. Е, и сервитьорите не са за изпускане. :Р
Ако говорим за домашна обстановка - идеално място би била стая с голяма правоъгълна маса, така че гостите да не се налага да се гъчкат на нея. Добре би било да е разположена в единия край на голям хол, а в другия му край да има разположени диван и фотьойли - обаче от тези, големите и много меките. Мдаамм... :drunken: Тъй де, няма през цялата вечер да се ръмбим на едни столове!

Кулинарната част - не харесвам особено много този тип трапеза, в който в началото ти нареждат 832476592 ордьовъра на масата и ти връчват празна чинийка, да си сипваш каквото си поискаш. Първо, тази част от вечерята обикновено се проточва твъъъъъъърде дълго и вследствие на това аз успявам да се заситя преди основното ястие.
Бих предпочела да си има ордьоври - салатки и други подобни, но предястието направо да се сервира, пък който иска допълнително гарнитура - да си слага. За предястие бих предпочела нещо зеленчуково, даже по моите лични предпочитания - картофено. Нещо леко, но малко - и за кратко време, така че само да ти отвори апетита, но не и да те остави да гладуваш. Смятам, че основното ястие е добре да бъде поднесено бързо след предястието.
Та-дааам, основно... Трябва да е месно. Не върви да не е, въпреки моите предпочитания към постни храни. Като идея ми харесва нещо от индийската кухня - тя е с много подправки и много силен вкус. (Дори салатите им... :shock: ) Месото - пилешко. Гарнитурата към него - някакви задушени зеленчуци. Също така като идея за основно ястие ми допада френската/италианската кухня. Или пък съчетание от двете - От майка ми съм се научила да приготвям един страхотен сметанов сос с гъби, към който могат да се добавят различни колбаси и/или пилешко месо. Комбиниран с някаква италианска паста би било просто прекрасно.
След основното ястие не ми се минава директно на десерта... На някои от официалните вечери, на които съм присъствала, на този етап минава някакво плато с ордьоври. Бих избрала запечени хапки бял хляб, намазани с един специален сос, който не го знам от какво се прави, и отгоре... сьомга... мммммм :drunken:
Десерт. Десерт! Чийзкейк! Не, просто ми се е приял чийзкейк, пък майка ми вкъщи не ще да направи. :lol: Всъщност, защо пък не? Чийзкейк!

Напитки... Хммм.... Абе, това е моята перфектна вечеря, нали? Без алкохол! Бих заложила на безалкохолни коктейли и шейкове, нещо по-изчанчено, по-фънки, с някоя луда бъркалка вътре. Абе, купон да става.

Музика - бих подбрала съчетание от плейлиста на Радио 1, малко българска музика и рок, както и класически рок. Може и малко рокендрол, но по-бавните и нежните неща.

Допълнителни детайли - бих изолирала изцяло всякакви компютри и телевизори. Бих изключила и мобилните телефони. Прекрасно би било, ако имаме жива музика - музикален инструмент и някой, който може да свири на него. Задължително бих запазила настрана фотоапарат със заредени батерии - може и да не се стигне до снимки, но е хубаво човек да се презастрахова.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2009, 13:13 
Живее, за да пише
Аватар

Леле, че огладнях.Особено с това сметановото с гъбите :drunken: :drunken: :drunken:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Размисли и Страсти '11: MidwinterSun, vol.4

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в Размисли и страсти

thegirl

52

4675

19 Дек 2011, 20:31

Мила Преглежда последните мнения