|
| SentineL |
 |
Регистриран на: 09 Ное 2007, 19:22 Местоположение: Sofia Благодарил (а): 28 пъти. Поблагодарили: 99 пъти.
|
ники написа:
Има и друго - отборите, които ти изреди са си все утвърдени грандове, които с времето са се наложили като такива. Повечето от тях са известни и с добрите си школи за млади играчи и все пак някаква част от играчите им са "собствено производство". Ама Сити в никакъв случай не е гранд, както и Челси преди Абрамович си бяха егаси посредствения отбор. Ама в крайна сметка Челси какво постигнаха? ШЛ не можаха да вземат, а нали това беше голямата цел. Изградили са се като грандове, след като са имали добра финансова база. Челси как се изгради като гранд след Абрамович? Всъщност по времето на Виали и Дзола Челси играха доста добре и спечелиха КНК и Суперкупата, но след като на власт дойде Раниери отборът натрупа доста дългове и беше пред фалит, от който го спаси Абрамович. Иначе за Кака си прав. Но всъщност Челси купиха много малко изявени звезди, и то това беше още в началото, когато кпуваха безразборно. Това са: Верон, Креспо, Шевченко, Дрогба (който според мен стана суперзвезда, след като дойде в Челси), Балак (на свободен трансфер), Ашли Коул, Деко. За сметка на това в отбора израстнаха Лампард, Тери, Джо Коул, Карвальо, Уейн Бридж, Майкъл Есиен, Деймиън Дъф (огромна грешка на Муриньо, че го продаде - беше феноменален играч), Босингва,Чех. Общо взето съотношението е 50 на 50. От тези изброените единствените наистина суперзвезди от сорта на Кака са Балак и Шевченко. Иначе колкото повече богаташи купуват отбори толкова по - интересно става първенството. И за да не помислиш, че съм за безразборното купуване тук ще допълня, че въпреки, че съм от Челси силно симпатизирам на отбора на Арсенал (ама вижте сега с детската градина на Венгер първенство не се печели), а едно време бях фен на Юнайтед, които до известна степен произвеждат мегазвезди и силно им симпатизирам заради това.
|