hromatid написа:
Според мен правото си заслужава наи-много.Като за начало мога ви кажа 4е правото в СУ НЯМА ни6то об6то с това в УННС(пародия на университет)Второ-въпреки множеството изказвания от рода на "Всеки втори е правист" са на хора учещи тъпата икономика,която вече бълва от всякъде.Когато завършиш право може6 да работи6 си4ко.Правото дава на 4овек съвсем друг ориентир за живота и му помага да се справя с беззаконието.което витае навсякъде околко нас и ни съпътства през целия ни живоот.Затова моят съвет е :учете право, пък после ще видим кой ще се смее последен.
Силно изказване... Първо, УНСС не е пародия на университет. Не съм им адвокат, но познавам невероятни икономически кадри, завършили там. За правото не мога да кажа - може и да е пародия, но такова обобщаващо изказване е най-малкото неуместно. Второ, аз уча право в СУ и въпреки това не ми е много трудно да ти кажа, че вече наистина "всеки втори е правист". Друг въпрос е кой колко е правист и за какво е учил в Университета. Защото дори и сега си личи, че има хора в правото, които не знаят точно по какъв повод са там. Трето, можеш ли да работиш като ядрен физик, ако завършиш право?! (цитат: "с право може6 да работи6 си4ко"). Да, сигурно ти дава "друг ориентир" (каквото и да значи това), ама ако наистина мислиш, че като учиш право, ще се справиш с беззаконието, по-добре направо се откажи...

И да - съгласен съм, че накрая ще видим кой ще се смее последен.
P.S. На клавиатурата има букви "ч" и "ш" - използвай ги!