rkk написа:
Камелия написа:
Ще си повторя въпроса, тъй като първия път не отговори. Откъде ти дойдоха в детското съзнание тези 880 млн. (дори не знам какво са - лева, евро)? От "бай" Никола - съседа ли ги чу, откъде ги измисли?
Много интересно ми стана, кажи наистина, сам ли го измисли или някой те е излъгал?
Г-жо или г-це аз Ви го написах, това, че вие не сте си направили труда да го прочетете (преди декларацията, ако не греша съм го написал) си е лично Ваш проблем

Писа, че ти го е казал " някой", това писа. Реално нищо не каза, защото нищо не знаеш. Нищо не знаеш, защото не се интересуваш. Не се интересуваш, защото си безразличен. Къде си тръгнал да се правиш,че протестираш тогава?
Искам да направя заключение на пространната и изключително съществена дискусия, която се проведе през последните дни в този форум.
1. Протестът утре не е ясно от кого точно е организиран. Има някакви студенти, които уж го организират, но освен тях има "млекопроизводители", "майки", "земеделци", футболни агитки, пенсионери.
2. Породено от първото - поради смесването на исканията на толкова разнородни групи, протестът няма реална и реализуема цел. Той е срещу несправедливостите и лошотията на хората, срещу политическата класа, срещу "арогантността на политиците", като към тези безмислени абстракции всяка група е нахвърляла и своите конкретни искания, които обаче поради чисто количествени ( а в някои случаик и качествени) причини се губят. Крайният резултат - манджа с грозде и не се знае какво се иска.
3. Породено от второто. Протестът няма ясни критерии за успех. Какво тр да се случи, за да се постигнат неясните искания на хората утре, не е ясно изобщо.
4. Протестиращите нямат ясни методи на работа. Не се знае как биха постигнали така или иначе неясните си цели. Обявените методи се променят постоянно и в момента никой не знае какво ще се случва утре. Жива верига? Уж първо щеше да се щурмува парламента, сега заден ход дават. Яйца и домати - първо да, сега вече не.
5. Протестът няма ясни времеви граници. Пъвро бе обявено,че ще е тридневен, после и това се промени. Не се знае кога това "нищо" ще започне и свърши.
След всичко това - успех утре на огромното "нищо", което успяхте вече да сътворите...