rkk написа:
ники написа:
Естествено, че може да се оправят, ама не с протести. Ако всеки в България си гледаше своите работи и не се бъркаше навсякъде и ако всеки си вършеше качествено работа, а не като сега айляк навсякъде, щяхме да сме къде, къде по-добре.
Добре, Ники, обаче нека и тези, които управляват държавата да го правят! А като не го правят, какво да правим: Да следваме принципа: Преклонена главица сабя не я сече?! Ако е така, значи не сме стигнали дъното, копаем в него и се зариваме с пръстта и в един момента ще ни свърши въздуха. Този момент е близо

П.С. Впрочем тия, дето са казали, не чрез протести, а по друг начин -> не съм видял конкретни идеи... Да казваме всеки да си върши работата - добре, ама доколкото знам и вие живеете в тая държава и сте разбрали, че с разни абстракции няма да стане

Виж сега, твоето виждане за правене на нещо конкретно явно се различава от нашето. Моите граждански задължения аз си ги върша. Спазвам си правилата, гледам си моята работа, върша си я. Ако всички правеха така, нещата щяха да са ок. Политиците далеч не са най-мързеливите, най-корумпираните, най-тъпите, най-бездарните и т.н в България. Дори в сравнение с повечето хора, си вършат работа. Не казвам, че са супер, ама пък да ги изкарваме най-най е глупаво. Аз съм на тази позиция, защото в нашата държава хората по принцип са свикнали на айляк и това се вижда всеки ден - от непочистените тротоари на съседите, през тарикатите по пътищата, през серивза, където за да ми оправят едно нещо, ми развалят 10, през поликлиниката, където за един шибан преглед трябва да чакам един час и така. Затова съм стигнал до извода, че проблемът далеч не е в правителството, а в болшинството от хората, които не си вършат работата.
Има и друго нещо, което smokin mirror беше писал по-горе. Това управление не е перфектно, но е по-добро от предното, по-добро е и от по-предното, а и от това преди него.