|
Камелия, а също и вие, хора, дето спите овчия сън и недоволствате само вкъщи и по кръчмите! В Дарик радио преди два дни се каза: който си стои вкъщи, значи е доволен от живота си! Но докога ли?
Що като сте толкова добре с организацията не се заехте вие да направите нещо по въпроса? Защо не застанахте до нас? Айде да ви видим вас как ще се справите. Организирайте следващ протест по-добре от нас, тогава ще ви кажа - прави сте, ние не ставаме! Имате ли смелост да се изправите очи в очи с полицаите? А имате ли смелост да се изправите очи в очи с хулиганите? Ще ви кажа само едно, днес аз лично не пострадах от полицията! Пострадах от лумпените, които ме удариха в лицето с парче лед! Обаче изобщо не съм се оплаквал или нещо друго, просто казвам нещата такива, каквито са! Да хленча случайно? Прилича ли на някой това, което пиша, на хленчене? А когато ме центрираха, аз не избягах, не си тръгнах! Не ме е страх! Бях още два часа на протеста и се погрижих за това всички от организацията, в която членувам и на която съм съкоординатор, да напуснат района невредими! Нито един полицай не ми е направил проблем! Едва когато всичките ми приятели бяха извън опасната зона, и аз напуснах протеста! Още повече, че бях един от комендантите, и за разлика от мишките, които се криеха вкъщи или на лекции, се натиках по собствено желание още в началото при футболните агитки, за да предпазя мирните протестиращи и журналистите с камерите от тях! Връщах хора, които излизаха сляпо срещу полицията и щяха да бъдат пребити! Извеждах ранени извън опасните зони! Ако вие, дето само по форумите сте активни, а когато става въпрос да се излезе открито на протест, се криете, бяхте дошли, щяхме да сме достатъчно, за да изолираме хулиганите и лумпените от останалите протестиращи, за да може полицията да ги прибере! Ние показахме на полицията кои са те, къде са те и колко са те, когато излезе призива от микрофона всички да коленичат в едноминутно мълчание в памет на Стоян! Тогава тези хора, които се бяха заели да псуват и замерят полицията, останаха до един прави! И полицията не направи нищо!
Търсим медийно внимание? Точно така! Нали трябва хората да разберат за нашите проблеми? Ние имаме пълното основание за това! Заради проблемите в Студентски град! Заради готвените промени в Закона за горите! Заради подигравките на властта към майките! Заради незаинтересоваността на управляващите към образованието! Как смятате да се постигнат тези цели, които са в полза на целия народ, без участието на медии? Няма начин!
За какви 80 човека става въпрос, че нещо не разбрах? Кои са били 80 човека? И какво значи мръсна игра на улицата? Защо трябва на улицата играта да е мръсна? Ходя на протести от 7 години и никога преди не е имало бой! Защото не е имало футболни фенове, които да провокират! Кога на протестите на коалицията полицаите са носили щитове? Никога! Нито един, повтарям - нито един природозащитник днес не е пострадал от полицията, оставиха ни да се изтеглим мирно и тихо, без един удар с палка, защото знаят че ние никога не сме били открито срещу тях! Единственото, което смляха, бяха шатрата и озвучителната уредба! Полицаите просто бяха предизвикани и удряха всеки, който открито им се изпречи!
Радвам се, че въпреки проваления ни протест всички са наясно, че платените провокатори не са от нас! Това се потвърди и от полицаите, и от шефовете им, и от депутатите!
Аз приемам критиката, отправена към организаторите на протеста, тя е напълно основателна! Сигурен съм, че всички организатори са си взели урок от това, което стана днес! От тези, които бяхме там, които имахме смелостта да застанем на площада като организатори или коменданти, хора, които се изправят срещу провокаторите с риск за здравето и живота си, никой днес не е казал една дума оплакване или хленчене! Ние единствено изразихме несъгласието си с начина, по който полицията потуши протеста!
Извинявам се за емоционалния тон, обаче съм на мнение, че с мненията си по темата прекалявате!
_________________ НЕ НА АПАТИЯТА
|